Duco написа:Здравейте, виждам че събудих доста интерес сред посетителите на форум. Доста хора са се изказали, а сега и аз имам какво да кажа.
1) ""Жалбата ти няма да бъде изгубена безследно,защото ще имаш входящ номер от деловодството на СДВР""
И какво от това , че имам номер. Мога да го запомня наизуст примерно. Освен това подавайки жалба срещу някой, трябва да знаеш кой е този някой. А въпросният "някой" така и не се легитимира с ДОКУМЕНТ при неколкократно поискване от мен("Ти още малко и ЕГН-то ще ми искаш-беше отговора който получих").Униформен полицай не е длъжен да се легитимира, освен ако ние не изявим желание за това. Легитимира се с служебна карта!!!
Та срещу кой точно да подам жалба- срещу полицията като институция?, срещу държавата?, срещу "абе един с униформа на автогарата и една друга"?...
И какво да напиша: "Днес, някой с полицейска униформа, превиши правомощията си. За съжаление не знам кой е той , ама иначе искам да подам жалба срещу него"....
Жалба все пак има, включително и до омбудсмана, който познавам:), но за съжаление засега без отговор.
2)отново до Дакота: къде съществуват тези данни по член 61, ал 1 или член 68, ал 1 ,т 2? Сигурно в нечия глава, в празното пространство. Асен казал на Петър, че Кирил му казал, че Мария кихнала. "Съществуват данни"- изключително абсурдно!!!
3)Хубаво е да познаваш законите, правата си, задълженията, особено, в случаите когато някой надвишава правомощитята си или прилага закона, а не го познава очевидно. Другаря полицай изговори доста глупости онзи ден, като например, че ми трябва бандерол за бутилката домашно вино иначе ще ме глоби 200-300лв(опита се да ме респектира явно),или че не трябва да съставя протокол.
С "гащниците юристи" ми е трудно да се идентифицирам- имам много висока квалификация над 8,5 години във Медицински университет досега, най-близките ми роднини са юристи, та познавам някой закони доста добре, очиведно по-добре от Другаря полицай..
4) Относно наритването и р-е-п-р-е-с-и-я-т-а, особено ако то е заради:
"За това,че много му знае устата ако прекали със знанията може да му се помогне да си затвори устата" ми е трудно да отговоря каквото и да било. Очевидно е, че някой полицаи се комплексират от факта, че някой познава повече от тях законите. Все едно да си лекар и да си гневен на пациента, че знае за болеста повече от теб и затова да го набиеш.
За първичният човек е много трудно да приеме, че не превъзхожда околните и обича да налага превъзходството си със сила.
5)"щом някакъв чичак с торба брашно за боза, правейки се на шут"- няма спомен да съм се правил на шут, нито съм чичак, но да Другаря полицай определено излезе от кожата си. И то само затова че задавах въпроси, като всеки нормален човек , а не мълчах като някое тъпо овчедушно същество.
В заключение: Според мен Родната Полиция определено трябва да върши работата си и аз никога не съм бил против това. Тези рутинни проверки не са нищо лошо, но извършени по правилният начин. С уважение, със зачитане на правата на гражданите. Никога не съм бил обиден или засегнат от това , че съм бил проверен, а за начина , по който е извършена проверката. Необходима е и по-добра квалификация и може би нещата ще потръгнат по правилният начин.
До Дакота -не познавам Мара Подробната.
Просто смятам , че перото е по-силно от сабята и акъла и устата(клавиатурата в случая) са ни дадени за да ги използваме. Да доказваме твърденията си с аргументи, а не просто с празни приказки и твърдения като на пазара.
Никакъв интерес не си събудил с писанията си,такива като теб с лопатата да ги рине човек!
Твой проблем е дали ще запомниш номера на жалбата си или ще го имаш записан на лист.
Ако не знаеш срещу кого и как да напишеш жалба,първо не е задължително да пишеш жалба,а ако въпреки всичко решиш да се жалиш,но продължаваш да не знаеш как и по какъв начин да реализираш правата си...отиваш при един адвокат,сядаш и му разказваш какво ти се е случило и той ти казва как и до кой да напишеш жалбата и къде да я подадеш...
Самият ти написа,че полицая те е поздравил,представил се е с фамилия и е посочил управлението в което служи.Какво искаш повече?
Разбирам,че въпреки множеството ти пропуски и незнания на законите си пуснал жалба! За какъв грездей си пуснал жалба и до омбудсмана,само ти знаеш...
Сигурно смяташ,че и омбудсмана като полицията е тоалетна хартия и търсиш къде да си избършеш знанията...
Данни по посочените от мен членове по ЗМВР съществуват там,където такива като теб нямат право да си врат гагите и да цитират безсмислени членове от закони...
Има една група хора,които страдат от липса на внимание...хората от тази група при спиране от контролен орган решават,че сега е момента да им се обърне внимание и веднага гледат да блеснат и да бъдат забелязани... Едни уволняват проверяващите ги полицаи,други ги засипват с познания на закона и познанствата си с големи началници... Проверяващите от своя страна проявяват разбиране, поднасят по една голяма усмивка на проверявания и го пускат да ходи да се жали до който пожелае...В крайна сметка сега живеем във времена на демокрация и гласа на всеки може да бъде чут...
Желая ти успех в жаленето и ако не ти представлява голям проблем,запознай ни с резултата от жалбата...