СИГМА12 написа:То и там не е лесно,не им разрешават автоматично оръжие на цивилните:)))Трябва на единичен да се оправя.
Зависи.
През 1934 е приет закон, който регулира продажбата на автоматични оръжия, късоцевни пушки, заглушители и нарезни оръжия над .50 кал. Оттогава насам за да може да се купи такова оръжие се плаща $200 таксова марка (за времето си е била голяма сума). От тогава нещата са се променили донякъде.
От 1986 насам е забранено да се продават нови автоматични оръжия на цивилни - може да се прекупуват единствено регистрираните дотогава автоматични оръжия. Броя им не е точно известен, но се предполага че са около 250 000 общо за цялата страна. поради ограниченото предлагане цените им са много високи - един АК-47 е между $12000 и 20000, М-16 е около $15000 - 25000, узи - $8000-10000 и т.н. Картечница 1919 приерно може да се намери и за $8000 - 9000. За сведение нов автоматичен за полицията м-4 е около $1200 - 1500.
За да закупиш такова оръжие първо трябва да намериш някой, който иска да си продаде неговото. Обикновенно се предплаща, след което се праща на ATF форма със информация за продавача, оръжието и купувача, заедно със чек за $200 за таксовата марка. Допреди 5-6 години се е чакало 2-3 месеца за да дойде рзрешението, преди 2 години аз чаках точно 6 месеца за моето. Сега срока на чакане е май към 8 месеца - колега си прави заглушител и от него чух тази цифра.
Та автоматичното оръжие обикновенно не се стреля на воля, аз се пази в дебел сейф като инвестиция. доколкото ми е известно има само 1 убит със законно притежавано автоматично оръжие и то е бил полицай използвал служебно.
Има няколко щата, където е забранено да имаш автоматично оръжие, във Флорида единствено не може да се носи скрито за самоохрана.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"