Временно преназначаване на длъжност

Временно преназначаване на длъжност

Мнениеот shumanov » 17 Май 2015, 18:10

Колеги, обяснявам казуса накратко. При временно преназначаване на същата като досега заеманата длъжност ( разузнавач ) , но в друго структурно звено, щата, заеман в предишното структурно звено остава ли свободен или все още се заема от служителя, временно преназначен в другото структурно звено?
shumanov
 
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Апр 2014, 23:03

Re: Временно преназначаване на длъжност

Мнениеот Lord » 20 Май 2015, 19:08

Странно, обичайно е да си ВПД на по-висока в йерархията длъжност и тогава наистина предходният щат си стои вакантен. Сигурен ли си, че не си назначен на новата длъжност с твое заявление, а не временно преназначен на длъжност?
Аватар
Lord
 
Мнения: 1214
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:30

Re: Временно преназначаване на длъжност

Мнениеот Grishata » 20 Май 2015, 20:41

shumanov написа:Колеги, обяснявам казуса накратко. При временно преназначаване на същата като досега заеманата длъжност ( разузнавач ) , но в друго структурно звено, щата, заеман в предишното структурно звено остава ли свободен или все още се заема от служителя, временно преназначен в другото структурно звено?


Подписал си заповед за преназначение и там пише по каква причина временно са те преназначили. Вариант едно – необходимост от преназнаване на вакантната длъжност в щата. Вариант две – отсъствие на титуляра над 30 дни,ако не е полагаем отпуск. За по-висока длъжност не пишеш нищо. При теб понеже си преназначен в друга структора това преназначение е съгласувано с ръководителят на структората,в която с водиш на щат. Би трябвало като си давал съгласието си за това преназначение и на база на него е издадена заповедта за временно преназначение да си питал за това,което питаш във форума. Моето мнение е,че си на щат в предишното структорно звено,където ще се върнеш след изтичане на срока на заповедта. Информацията е малко за категоричен отговор!
Grishata
 
Мнения: 48
Регистриран на: 14 Юли 2014, 10:24

Re: Временно преназначаване на длъжност

Мнениеот shumanov » 20 Май 2015, 21:25

Колеги, казуса е хипотетичен, аз конкретно нищо не съм подписвал. Ясни са ми причините поради които може временно да се преназначи на дадена длъжност ( и не е задължително да е по - висока от предходната заемана ) . Въпроса, който задавам не е уреден в наредбата, затова реших да попитам.
shumanov
 
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Апр 2014, 23:03

Re: Временно преназначаване на длъжност

Мнениеот Grishata » 20 Май 2015, 21:58

Само хипотетично мога да си представя как може да се случи такова нещо,без да е право и нормативно уредено. Все пак временно преназначеният служител трябва да изпълнява и служебни задължения,които не са хипотетични.Освен,ако не попадаме в хипотезата на "хоремаг".
Grishata
 
Мнения: 48
Регистриран на: 14 Юли 2014, 10:24


Назад към Професионални теми, съвети и помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта