Преназначаване въпрос

Преназначаване въпрос

Мнениеот Just_Pepi » 12 Юли 2016, 10:05

Здравейте, колеги.
Пуснал съм заявление за преназначаване от полиция в пожарна, което е разписано със "съгласен" от всички и към момента е в човешки ресурси от където ми обясниха, че трябва да чакам курс за първоначална подготовка и едва тогава мога да бъда преназначен, като до тогава работя на настоящето място.
Въпроса ми е следния. Тъй като курс може да има след 6 месеца или повече ако през това време някой от директорите бъде сменен трябва ли да се пуска ново заявление?
Just_Pepi
 
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Юни 2012, 14:41

Re: Преназначаване въпрос

Мнениеот Lord » 12 Юли 2016, 12:48

Не, не е притеснително, ако някой от съгласните ръководители бъде сменен. В твоя случай просто се чака да се съберат достатъчно хора за организиране на курс, защото за един, двама или трима няма как да се случи. Единственото притеснително е, ако някой действащ огнеборец от друг регион реши да се мести и пусне заявление за желаното от теб място.
Желая ти късмет!
Аватар
Lord
 
Мнения: 1214
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:30

Re: Преназначаване въпрос

Мнениеот bari » 12 Юли 2016, 15:18

......и към момента е в човешки ресурси от където ми обясниха, че трябва да чакам курс за първоначална подготовка и едва тогава мога да бъда преназначен, като до тогава работя на настоящето място.
Въпроса ми е следния. Тъй като курс може да има след 6 месеца или повече ако през това време някой от директорите бъде сменен трябва ли да се пуска ново заявление?

Моето скромно мнение, че до тогава могат да се случат много,много неприятни за теб изненади, защо продължаваш да си бъдеш на старата длъжност и нямаш нов акт за встъпване в длъжност като пожарникар. Не е никакъв проблем да те преназначат и когато се сформира курс във Варна, да те изпратят на школа за първоначална подготовка. Колега, провери си обстойно нещата, за да не останеш неприятно изненадан. Не вярвай на приказки, а на документи, особено, когато се касае за онова звеце в МВР -Човешки ресурси. :!:
bari
 
Мнения: 28
Регистриран на: 06 Яну 2009, 10:57

Re: Преназначаване въпрос

Мнениеот Just_Pepi » 12 Юли 2016, 22:59

bari написа:.Моето скромно мнение, че до тогава могат да се случат много,много неприятни за теб изненади, защо продължаваш да си бъдеш на старата длъжност и нямаш нов акт за встъпване в длъжност като пожарникар. Не е никакъв проблем да те преназначат и когато се сформира курс във Варна, да те изпратят на школа за първоначална подготовка. Колега, провери си обстойно нещата, за да не останеш неприятно изненадан. Не вярвай на приказки, а на документи, особено, когато се касае за онова звеце в МВР -Човешки ресурси. :!:

Lord, благодаря ти за отговора. С други думи мача е свирен просто чакам курс. А относно мястото, което евентуално може да бъде заето от колега действащ огнеборец не мисля, че ще е проблем защото се местя в СДПБЗН и все в една от всички служби ще има място. :)
Barni, ще проверя отново всичко, но имам входящ номер от деловодството на пожарната и редовно ги преслушвам за да не забравят за мен, и че чакам за школа. По принцип не е проблем да ме преназначът, но ми обясниха, че няма такава практика защото ще трябва да ми плащат заплата без да могат да ме използват. Ще уточниш ли какво имаш предвид под "неприятни изненади" за да съм подготвен евентулано?
Just_Pepi
 
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Юни 2012, 14:41

Re: Преназначаване въпрос

Мнениеот bari » 13 Юли 2016, 13:24

Дано да е така колега, както са ти обещали, но все пак имаш входящ номер на твое искане за преназначаване, което не значи, че имаш акт за встъпване в новата длъжност на огнеборец.Да, докато не преминеш професионалната подготовка, няма да гасиш пожари, но не се притеснявай, началника на службата ще ти уплътни времето :roll: Всички новоназначени служители не отиват веднага на школа, а изкарват по 1-2 месеца в службите. От практиката си съм свидетел на служители, които преди пенсиониране караха първоначалната подготовка, нищо, че зад гърба си имаха по 20 и повече години стаж.
В една друга тема съм описал пък случай, който е далече от твоя, но е жалко, че е истина.
bari
 
Мнения: 28
Регистриран на: 06 Яну 2009, 10:57


Назад към Професионални теми, съвети и помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта