Добър ден! Нов съм в този форум и ще се радвам, ако "ударите" едно рамо. Обмислям от известно време за постъпване на работа в редиците на МВР. Четох доста в официалния сайт, запознат съм с основните изисквания по кандидатсванията, основно за категория - Е. Както казах не съм запознат, информацията е огромна и конкретните ми питания са :
Какво е нужно да се завърши за да се работи - Криминология и Криминалистика (видях тук из темите, че такава длъжност в МВР нямало) но ще го използвам за да разберете питането ми.
Задължително ли трябва да се завърши МВР академия или може и университет, който предлага юридическо образование.
Завършил съм бакалавър в Национална Спортна Академия" Васил Левски", университетът предлага магистърска програма - "Спорт и сигурност", тя ще ми бъде ли достатъчна за гореспоменатите дмъжности.?
От сайта на МВР, което успях да разбера, че кандидатсванията за набиране за служители е март и септември. Приемът за студенти в академията на МВР е до 22 юни?
Ще съм благодарен, да споделите мнение, как е най-добре да се случи градацията при кандидатсването за длъжност в МВР.
Отново благодаря, въпросите станаха повечко, но смятам, че тук ще получа конкретни отговори.
Лека и успешна нова седмица на всички.
Поздрави!