Нещо като изповед

Нещо като изповед

Мнениеот ZeroTolerance » 19 Юли 2012, 03:19

Здравейте! Първо,адмирации за избраната от вас професия,иска се кураж(в България дори много),за да започнеш нещо такова.
Направих тази тема с цел да ви запитам - Как не ви писна от българската простотия ?
Как не ви писна хората,които пазите да ви имат за идиоти? Не се ли дразните,че именно хората,чиито задници пазите,ви наричат с унизителни определения и ви смятат за "лошите".
Чудили ли сте се какъв въобще е смисълът да пазиш хора,които смятат че изконно тяхно право е да мразят,да трошат,да се бият.Замисляли ли сте,що за глупаци позволяват на омразата да диктува действията им.Как се борите срещу такова невежество.Нормално ли е полицията от една страна да бъде смятана за опора,а от друга за противник на хората,което може би е добре.Трябват противници срещу глупостта.На къде сме тръгнали щом виждаме само собствените си права,но не и чуждите.Замисляли ли сте се как половината българско население живее с целта да прави мръсно на полицията.Винаги да се бунтува срещу "куките".Кажете ми,защо?Не мога да го проумея,та питам вас.В какво се крие целият проблем ? Какви хора живеят тук...Как успявате да не мразите,да помагате...
И още нещо ми е на устата.На всички ни е ясно,че държавата ни е корумпирана.Тези,които взимат подкупи нямат проблем с това.Тези,които не го правят живеят с чиста съвест.Питам аз,каква е разликата ? Какво ще се промени след като цялата система е корумпирана,нали е създадена с тази цел.Смятате ли че на някой му пука за отделния човек?
И аз съм на мнение,че всеки отговаря за себе си,но докога ще продължава това.Ясно е,някои хора нямат съвест,как да го променим? Няма ли да е по-лесно всички да станем еднакви,поне да забравим,че има и добра страна.А българинът,той мрази и ще продължава.Късмет с това,ще ви е нужен.
ZeroTolerance
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Юли 2012, 02:35

Re: Нещо като изповед

Мнениеот катюша » 19 Юли 2012, 08:55

Защо слагаш всички хора под един знаменател!?
Какви са тези изследвания за половината население на България,че мрази полицията...Ти ли си провел такива изследвания или си се назобил и това са странични явления от зобта.
Няма корумпирана държава,има корумпирани индивиди и те си имат имена,да се говори така на ангро е много не сериозно и който обобщава греши ...Въобще всичко това което си написал е търсене да привлечеш внимание,като нещо да кажеш и някой да те отметне,че още шаваш...Вчера един се беше записал в темата за "Оръжие" голяма еуфория го беше обзела от пистолета на лейтенант Хорейшио,теб пък друга треска те тресе :lol: ...Търсете си личните лекари.
катюша
 
Мнения: 748
Регистриран на: 09 Юни 2012, 12:33

Re: Нещо като изповед

Мнениеот MasterCop » 19 Юли 2012, 08:59

"Чудили" сме се... но не много :mrgreen: Дори имаше и подобна тема viewtopic.php?f=12&t=2873&p=67017#p67017
Но дай да видим кои са тези хора, които мразят полицията, защото който обобщава, най-често греши. За това да ги разделим на групи:
1. Осъдените на лишаване от свобода и техните семейства - доста голяма група! Към нея можем да причислим и всички онези, които още не са осъдени, но живеят от престъпен бизнес! С това групата се увеличи поне 100 пъти :twisted:
2. Всички зависими от упойващи вещества - пияници, наркомани и т.н. - никой зависим не обича пречките към веществото от което е зависим.
3. Почти всички водачи на МПС - те мразят само колегите от т.н. КАТ или ако не ги мразят, то не искат да ги виждат докато управляват МПС, което е същото според мен... и ето че катюша, групата премина 50-те процента :lol:
4. Почти всички почитатели на хардрок, хевиметъл, рап и т.н. музика - незнайно защо, при тях това винаги е било модерно.
5. Футболните "фенове" - онези в кавичките си знаят кои са!
6. Празноглавите хейтъри, които не знаят и не искат да знаят защо мразят...
7. Почти всички цигани - свързано е с начина им на живот...
И последно, но нещо много важно - Децата на изброените групи! Те се възпитават в този дух или ако не нарочно то неизбежно всеки ден стават свидетели на плюенето срещу полицията на техните родители, които завръщайки се от работа коментират собствените си грешки, но по начин в който виновни за тях не са самите те, а онези, които са им ги посочили! Децата нямат утвърдено поведение - те копират такова от своите родители и от улицата! Затова внимавайте какви ги приказвате в тяхно присъствие!!! Но по тези въпроси е късно да се говори... "изтървано" е това поколение...
Някой може да причислят към горните групи и т.н. Правозащитни организации - онези които помагат на някои "репресирани" да печелят от дела в Страсбург, които всички ние плащаме? Не - те не ни мразят - те живеят от нас. Кърлежите живеят така! :x
Та кое му е чудното сега ZeroTolerance - ние от тези групи не очакваме нищо друго!?
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2268
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Нещо като изповед

Мнениеот Sir Humphrey » 19 Юли 2012, 09:49

ZeroTolerance написа:Нормално ли е полицията от една страна да бъде смятана за опора,а от друга за противник на хората,


Ако част от хората считат, че отношението на полицията към тях е такова (т.е. унизително):
Изображение

то тогава няма да е учудващо, че същата тази част от хората гладат на полицията по-скоро като противник, отколкото като опора.
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: Нещо като изповед

Мнениеот катюша » 19 Юли 2012, 09:54

Не съм съгласна!
Това не е отношението на полицията!Това е отношението на конкретния индивид в униформа и той носи отговорност да действията и постъпките си!
Не може заради един да се накърнява достойнството на всички,да се сочи с пръст и да се казва,че всички са маскари!
катюша
 
Мнения: 748
Регистриран на: 09 Юни 2012, 12:33

Re: Нещо като изповед

Мнениеот MasterCop » 19 Юли 2012, 10:29

Sir Humphrey написа:
ZeroTolerance написа:Нормално ли е полицията от една страна да бъде смятана за опора,а от друга за противник на хората,


Ако част от хората считат, че отношението на полицията към тях е такова (т.е. унизително):
Изображение

то тогава няма да е учудващо, че същата тази част от хората гладат на полицията по-скоро като противник, отколкото като опора.


Сър, вече сме се заигравали на тема корел и фотошоп. Знам, че можеш да дадеш и по-добри примери :mrgreen:
Изображение
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2268
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Нещо като изповед

Мнениеот mago de oz » 20 Юли 2012, 06:03

"Почти всички почитатели на хардрок, хевиметъл, рап и т.н. музика - незнайно защо, при тях това винаги е било модерно."

Тук вече малко грешиш :) Имаш някакво право, но като цяло грешиш :) За другите си написал ,много , много точно.
"От нас се иска да търпим, кретенски подъл смях зад гърба си
а почнем ли да се гневим, ни казват с леден глас
"Май забрави, че си смъртен !"

Тази мъдрост писна ни, днес не можем да мълчим
Светците носят вносни дрехи, поповете вонят на ром
Въпроси никой не задва, мълчанието е закон. "


АХАТ - "БРАДВАТА"
Аватар
mago de oz
 
Мнения: 208
Регистриран на: 22 Яну 2009, 14:50

Re: Нещо като изповед

Мнениеот MasterCop » 20 Юли 2012, 06:46

Добре, хардрок и хевивиметълите ще ги заменим с пънкари и скинари, макар че вторите не знам каква точно музика слушат :mrgreen: Но рап-а остава - знам им текстовете!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2268
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Нещо като изповед

Мнениеот Unmerciful- » 20 Юли 2012, 08:40

Напълно съм съгласна с MasterCop :) Макар че и аз слушам тази музика, винаги съм гледала на тези хора с уважение и дори възхищение (просто така съм възпитана, баща ми е бивш полицай). Незнайно защо повечето хора (не казвам всички, защото не са всички ) наистина мразят полицията. Те са свикнали да я оплюват и мразят и точка. А утре като го окрадат(или недай си боже по-зле) - тичка при чичко милиционер за помощ и реве за правата си. А какво остава за правата на полицаите???? Има много истории, които потвърждават тези думи. Примерно наскоро един полицейски служител беше ударен от пияница и окото му беше насинено (това в работно време разбира се). Имаше ли справедливост тогава?? Не! А в другите държави стане ли какъвто и да е конфликт с полицай, неговата дума се смята за истина и не подлежи на съмнения. Или например когато на един крадлив циганин съседа му (също крадлив циганин) беше откраднал нещо от двора му (мисля че някакви килими бяха, не помня) и тогава той отива при полицията, която доскоро е мразел, защото е циганин, и е в списъка на мнението на МастерКоп, и започва да се оплаква от от "крадците и крадливите хора". А той довчера какъв е бил?? Просто ми омръзна от такива хора:) Не може хем да мразиш някого, хем да се молиш да ти помогне, когато имаш нужда. Не знам дали вие сте на това мнение, но аз имам такива впечатления - Българина мрази полицията, защото мрази да спазва закона.
This is ten percent luck, twenty percent skill, Fifteen percent concentrated power of will.Five percent pleasure, fifty percent pain And a hundred percent reason to remember the name!
Bulgaria
Аватар
Unmerciful-
 
Мнения: 17
Регистриран на: 19 Юли 2012, 18:57

Re: Нещо като изповед

Мнениеот mago de oz » 20 Юли 2012, 11:31

Рап да :) Скиновете по-принцип слушат нещо подобно хардкор, но с нацистки текстове :) И при рапа омразата идва от това, че излиза от гетото и там отношението към полицията е ясно какво е. За метъла и хардрока мога да говоря от мое лице и от моят опит - приятелите ми до един слушат метъл , аз самият слушам само метъл и никога не е ставало въпрос какви сме "гадни копелета" . Да, нормално е да имаме спорове за някоя неща, дори и наскоро относно протестите на Орлов мост доста поспорихме, но чак омраза, не. Пък и при толкова метъл музика минала през ушите ми и притежавана на дискове от мен, май единствената песен която да ни псува в този жанр е на Sodom - F.ck Police :) Виж в рапа и хардкора яко сме "нахранени" :)
"От нас се иска да търпим, кретенски подъл смях зад гърба си
а почнем ли да се гневим, ни казват с леден глас
"Май забрави, че си смъртен !"

Тази мъдрост писна ни, днес не можем да мълчим
Светците носят вносни дрехи, поповете вонят на ром
Въпроси никой не задва, мълчанието е закон. "


АХАТ - "БРАДВАТА"
Аватар
mago de oz
 
Мнения: 208
Регистриран на: 22 Яну 2009, 14:50

Re: Нещо като изповед

Мнениеот nabliudatel » 22 Юли 2012, 07:44

Unmerciful- написа: Не знам дали вие сте на това мнение, но аз имам такива впечатления - Българина мрази полицията, защото мрази да спазва закона.


Точно това май е истината в нашата Родина.
Член на СФС МВР
nabliudatel
 
Мнения: 80
Регистриран на: 22 Дек 2008, 17:14


Назад към Всякакви теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта