"Отворено общество"...

"Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 10 Мар 2011, 23:41

"Отворено общество":
Нарастват случаите на полицейско насилие извън РУП

Междинен доклад от гражданско наблюдение в полицията

"Двата доклада бяха представени на пресконференция, на която присъстваха комисар Милчо Енев, директор на Главна дирекция "Охранителна полиция" в МВР и комисар Николай Григоров, началник отдел "Охранителна полиция"....
...Същевременно Енев, който е и ръководител на постоянната работна група за правата на човека към МВР изтъкна, че министерството е спечелило проект, в рамките на който всички служители на МВР с полицейски функции ще преминат специално обучение по права на човека.
Проектът се осъществява от Институт "Отворено общество" – София по одобрена от Главна дирекция "Охранителна полиция" методология. Целта е изграждане на доверие между полицията и местната общност и осигуряване на прозрачност на полицейската институция."


Така като гледам, целта не е изграждане на доверие, а точно обратното! С тези доклади и тръбене в ефира как през еди коя си година един полицай ударил горкия престъпник и видите ли така НАРАСТВАТ СЛУЧАИТЕ НА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ дали имат посочените от т.н. Институт цели?!? Имаме там представители от МВР - те как допускат да се правят подобни обобщения?! Ако трябва да перифразирам едно от заглавията, бих казал: "отвореното" общество извън РУП извършва хиляди престъпления на денонощие - полицията се опитва да ги разкрива и този институт тръби как един полицай превишил правата си?!?
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот Sir Humphrey » 10 Мар 2011, 23:50

MasterCop написа:Така като гледам, целта не е изграждане на доверие, а точно обратното! ....Имаме там представители от МВР - те как допускат да се правят подобни обобщения?!


А считаш ли, че доверие би се изградило, ако докладът беше "констатирал", че всичко е цветя и рози?
Според мен не. Публиката нямаше да повярва на такъв доклад, защото не е пасла трева.
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 11 Мар 2011, 00:09

Считам, че който обобщава - греши!
С подобни гръмки заглавия института си осигурява финансиране, но за чия сметка? Как ние като махаме с опашка защитаваме интересите на колегите си и авторитета на Министерството !? На хората им е пределно ясно кои са лошите и кой им влиза по къщите да тараши, кой им краде автомобилите, кой изнасилва децата им! На тях не им трябват нежни момчета в униформи, защото това не е балет (макар че цифрата на отказалите се първоначалната подготовка, потвърждава съмненията ми, че материала е все по-калпав откакто махнаха казармата)!
Ако си честен и почтен, не би имал среща със страшния полицай по нощите! На който му стягат много белезниците и пада често по стълбите, да си смени "професията"! Трябва да сме такива, за да се прибираме живи на сутринта при семействата си!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот InfoInfo » 11 Мар 2011, 00:42

Е, хората знаят и други неща - например "к'во прайм" като сме нарушили ЗДП и не искат акт, че няма смисъл да се жалват за куп неща, че нямаше да могат свободно да се пласират например цигари, ако някой не замижава, както и, че някои някъде ядат бой къде виновни, къде оказали се на неподходящо място в неподходящо време.
Никой такъв не бива да насажда омраза към служителите от МВР, но пък надали може да се очаква от подобна организация напудрен доклад по такъв въпрос.
InfoInfo
 
Мнения: 718
Регистриран на: 23 Фев 2010, 23:57

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 11 Мар 2011, 01:04

Не трябва нищо да се очаква, макар и да посочват "целите" си....
Както за осъдените си има присъда и след произнасянето й от Съда, не окачваме табела на гърдите на осъдения и да го разкарваме с тъпан по центъра, така и не искам някакви си измислени организации ( за мен с ясни цели, които са далеч от съчувствие към осъдените - то на невинните няма кой да съчувства...) да ми правят обобщения за служителите и МВР като цяло!!! Както каза Министъра по темата - 'всички случаи на насилие и превишаване на правомощия са разгледани и виновните са си получили наказанията. Персонално!...'
... За да могат останалите да имат стимул да продължават да служат... въпреки всичката тази помия! - бих допълнил... :(
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот kkarakashev » 11 Мар 2011, 08:05

Това "гражданско наблюдение в полицията" е пълен та*ак с извинение. Бях в началото (първата лекция, в която ни обясниха за какво иде реч и до там). В общи линии влизаш в РУП и гледаш къде са настанени задържаните, измазано ли е помещението, има ли условия за "живот", с белезници ли е, бит ли е, знае ли за какво е там, прочетени ли са му правата, как се чувства и прочее. Гледаш също и за помещенията за прием на граждани и как са уредени те. До тук добре ама аз се питам, защо аджеба като гледаме едното не гледаме и другото - условията в който се работи, материалната база на РУП, консумативите и дали въобще ги има. После ми разправят, че помагаме по някакъв начин - ми не става, поне за мен. Помагаме на някой , който е "на топло" но не и на самата полиция. Е да за да няма после "тоя ме удари, ония ме преби, не знам за какво съм тук". Като си вътре явно има за какво - няма с бъклица и дрян да те посрещнат я. Тъй че този проект е само в полза на някой, но не и на МВР. Лека "работа" на тези който са в проекта, но за мен е безсмислен и си дадох отбой.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev
 
Мнения: 2498
Регистриран на: 11 Апр 2010, 13:14

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот vargo » 19 Мар 2011, 20:55

Точно пък "констатациите на "Отворено общество" човек не си струва дори да обсъжда това на сериозно !! Ако не ми пукашe и не държах все пак на добрия тон бих казал ,че като се спомене въпросното "общество "трябва да ви е през *****!!!!! Това творение на Сорос ,както и подоопечните му там Хелзенски комитети ,които с това си заработват заплатите -да хвърлят помия върху България и да защитават единствено хора от малцинствата с преоритет (цигани)-не само не трябва да се вземат на сериозно въпреки гръмките им доклади -ами напротив -да се огласи най-после простия факт ,че въпросните "общества "и "комитети"от ренегати -са платени от външни фактори хора имащи единствено за цел да дискредитират България!!!
Като пример ще ви дам ,че лидера на Хелзенския Красимир Кънев -(вече дори не ми се ще да го наричам комитет -щото е едно недоразумение ) -защитава сепаратиската организация ОМО -Илинден ,на която бе отказана неколкократно регистрация от съда -няма нищо против човека от такива "справедливи щения -като признаване на някакво македонско малцинство у нас ,признаване на някакъв македонски език и пр. и пр. Малко се отклоних от темата -НО НАИСТИНА КАТО ЧУЯ ЗА ОТВОРЕНИ -ЗАТВОРЕНИ ОБЩЕСТВА И КОМИТЕТИ НОСЕЩИ ИМЕНАТА НА ЧУЖДИ СТОЛИЦИ -МЕ ХВАЩАТ ДЯВОЛИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ МАКЕДОНЕЦ, КЕ МУ ГО ПРЕСЕЧАМ ЯЗИКОТ,
И КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ БЪЛГАРИН, КЕ МУ Я СКИНАМ ГЛАВТА“.....
Тодор Александров
Аватар
vargo
 
Мнения: 605
Регистриран на: 05 Яну 2009, 21:50

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот Ronin » 19 Мар 2011, 23:29

Смешници. Ама добре финансирани и нагли.
Сега следва да чакаме нови "мерки за подобряване..................."
Потребителят "clearly" трябва да се банне по IP за системно зафлудяване на форума.
Ronin
 
Мнения: 442
Регистриран на: 20 Дек 2008, 20:02

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот bega4kata » 23 Мар 2011, 11:30

За мен това са антибългарски отганизации, които вредят на правовия ред в държавата, като създават неравнопоставеност пред закона на българските граждани, защото защитават само цигани, психопати и престъпници. За редовия БГ данъкоплатец-Бог високо-цар далеко, той права няма, само задължения.
Да направят едно изследване колко пъти се е увеличило насилието над колеги, при изпълнение на служебните им задължения, заради това, че боклуците имат 5 пъти повече права от тях и нямат никакъв страх и респект към полицията и законите като цяло.
Празна раница не пази граница, уважаема г-жо Министър!
Аватар
bega4kata
 
Мнения: 1324
Регистриран на: 10 Яну 2009, 14:13

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 01 Апр 2011, 08:45

Ето как се изказа в предаването Код: Криминално от 31.03.11 адвокат Маргарита Илиева зам. председател на БХК - започва от 7-мата минута...
След всичките "опасения" които изрази тя, водещата и зададе един много хубав въпрос: Как оценява Хелзинския комитет операцията в Сливен?". От начина, по който му отговори Илиева, ми стана пределно ясно на какво се дължат тези крайно погрешни разбирания на тези комитети и организации! ТЕ СИ НЯМАТ И ГРАМ ПОНЯТИЕ ОТ ПОЛИЦЕЙСКА РАБОТА, а си позволяват да я о(б)съждат! Мислех, че е разумно един адвокат да е поне малко наясно с дадена материя, за да тръгне да съди и критикува, но не! Тук се говори и плюе просто за спорта... и за хонорар разбира се! Вижте сами:

Чест прави на Министъра и Премиера, че както се изрази Илиева "те въобще не ни отразяват" :D Само М.Енев им съдействал.... :)
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот Sir Humphrey » 01 Апр 2011, 21:43

Кое точно от казаното от не беше невярно?

Цветанов ги игнорира, защото толкова му е възпитанието, съчетано с чувството за непогрешимост.
Контактувал съм с Енев, и имам представа защо не ги е игнорирал.
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот velkov_1914 » 02 Апр 2011, 06:46

MasterCop написа:Ето как се изказа в предаването Код: Криминално от 31.03.11 адвокат Маргарита Илиева зам. председател на БХК - започва от 7-мата минута...
След всичките "опасения" които изрази тя, водещата и зададе един много хубав въпрос: Как оценява Хелзинския комитет операцията в Сливен?". От начина, по който му отговори Илиева, ми стана пределно ясно на какво се дължат тези крайно погрешни разбирания на тези комитети и организации! ТЕ СИ НЯМАТ И ГРАМ ПОНЯТИЕ ОТ ПОЛИЦЕЙСКА РАБОТА, а си позволяват да я о(б)съждат! Мислех, че е разумно един адвокат да е поне малко наясно с дадена материя, за да тръгне да съди и критикува, но не! Тук се говори и плюе просто за спорта... и за хонорар разбира се! Вижте сами:

Чест прави на Министъра и Премиера, че както се изрази Илиева "те въобще не ни отразяват" :D Само М.Енев им съдействал.... :)

Абсолютно съм съгласен с теб, една "пикла" облечена в червено, ще каже "Съдът казва какъв е закона". :shock: Не виждам нищо сложно в "О@правията" ни. Приемаме модела на САЩ за правораздаване и вътрешна сигурност от "А"...до "Я" и готово! Там полицай може да използва огн. оръжие, ако почувства живота си застрашен. Пример: Казваш на някой да не мърда и той посяга към вътрешния джоб, полицая стреля. А тук "адвокатката", ще каже "ама той е щял да запали цигара". Поне сега има реалити шоута с полицейски случки, защо не попитат "там няма ли права на човека?". Нали там е върхът на цивилизацията и демокрацията? НАПАДЕНИЕТО И НЕПОДЧИНЕНИЕТО СРЕЩУ ПОЛИЦАЙ, Е НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА И ОПИТ ЗА АНАРХИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PEUGEOT 406 2.1 TD
Аватар
velkov_1914
 
Мнения: 550
Регистриран на: 09 Апр 2010, 11:51

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот bega4kata » 02 Апр 2011, 18:02

velkov_1914 написа:А тук "адвокатката", ще каже "ама той е щял да запали цигара".

Aма тя ако е в такава ситуация ще е отдавна предала богу- дух от шубе :lol: Сбъркана държава и това е.
Празна раница не пази граница, уважаема г-жо Министър!
Аватар
bega4kata
 
Мнения: 1324
Регистриран на: 10 Яну 2009, 14:13

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 02 Апр 2011, 19:51

Да - лесно е да стоиш от страни и да "окаш" ама поне малко да разбираш материята се иска, да дадеш няколко дежурства ППД...
Такива "отворени общества" сами по себе си са дискриминиращи! Те разделят обществото на служители и граждани без да отчитат, че и полицаите са хора и това, че носят униформа не ги прави по-малко хора от останалите - не съм чул да защитят правата на един полицай, макар че и те почти винаги са нарушени! Но да не им правим реклама - защото както знаем, няма лоша такава!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот MasterCop » 18 Фев 2012, 14:28

MasterCop написа:Считам, че който обобщава - греши!
С подобни гръмки заглавия института си осигурява финансиране, но за чия сметка? Как ние като махаме с опашка защитаваме интересите на колегите си и авторитета на Министерството !? На хората им е пределно ясно кои са лошите и кой им влиза по къщите да тараши, кой им краде автомобилите, кой изнасилва децата им! На тях не им трябват нежни момчета в униформи, защото това не е балет (макар че цифрата на отказалите се първоначалната подготовка, потвърждава съмненията ми, че материала е все по-калпав откакто махнаха казармата)!
Ако си честен и почтен, не би имал среща със страшния полицай по нощите! На който му стягат много белезниците и пада често по стълбите, да си смени "професията"! Трябва да сме такива, за да се прибираме живи на сутринта при семействата си!


Калин Георгиев: Служителите на МВР не са балерини

Калине, ти да не четеш нашия форум бре le:)
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот ovenen » 18 Фев 2012, 22:25

Сорос да ни е проблема... Дайте да не се правим на ударени - "Отворено общество" = "Конрад Аденауер" = "Джордж Маршал"= Форум "България-Русия" = БХК = организации, чийто цели са купуване и продаване на политици и политическо влияние. Ай вижте сега кой къде е минал от нашто политик и ще разберем къде се намираме в пространството. Лошото е, че бях седмица надолу из Кърджалийско, Крумовградско до към Асеновградско. работата е тотално отървана, колкото и да не им се иска да повярват на някои колеги, тепърва ще берем големите ядове.
ovenen
 
Мнения: 380
Регистриран на: 05 Яну 2009, 00:17

Re: "Отворено общество"...

Мнениеот dakota_ » 18 Фев 2012, 23:49

ovenen написа:Сорос да ни е проблема... Дайте да не се правим на ударени - "Отворено общество" = "Конрад Аденауер" = "Джордж Маршал"= Форум "България-Русия" = БХК = организации, чийто цели са купуване и продаване на политици и политическо влияние. Ай вижте сега кой къде е минал от нашто политик и ще разберем къде се намираме в пространството. Лошото е, че бях седмица надолу из Кърджалийско, Крумовградско до към Асеновградско. работата е тотално отървана, колкото и да не им се иска да повярват на някои колеги, тепърва ще берем големите ядове.


Сподели какво се случва по Кърджали,Крумовград,Джебел...забеляза ли,че са отдавна в Европейският съюз и освен английски език друг език рядко се чува ;) На това се казва "Отворено общество" :mrgreen:
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Следваща

Назад към Медии, публикации, интернет

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта