http://dox.bg/files/dw?a=b6c93cc835
п.п Броим го за хвърлена ръкавица в очакване на книгата Унищожаването на българската полиция, а книгата Унищожаването на българската държавност ще ни я издадат други

To4eH написа:За съжаление всичко,което е написано в книгата е самата истина...
ovenen написа:Клиърли, не си много права за закриването на Изт. Европа и техните ВС. Ето малко примери от 2011:
1. Полша - 140 000 армия, полупрофесионална (т.е. имат 100% кадрови, и други поделения с наборни). През 1989 г. е била 200 000.
2. Румъния - 90 000, професионална. През 1989г. - 150 000. Независмо, че сме съюзници имат 2 дивизии на нашата граница - защо ли?
3. Сърбия - 30 000 те са и те жив зян, ама поне изкараха 10 години ембарго и две войни. Обаче Нишкия корпус - срещу нас, е най плътното и подготвено формирование - защо ли?
4. Гърция - 150 000, те наистина изтеглиха повечето си сили от нашата граница, ама ги сложиха на турската в Тракия - защо ли, ужким са членки на НАТО?
5. Турция - ами само 5 ак, който лежи срещу нас има 25 000 човека, изибщо не слагам в бройката 2 ак и 3 ак - също в Тракия общо имат на таз педя земя над 120 000 човека - що ли и те така, да не са забравили, че сме съюзници и братя по оръжие?
А инак още инфо от руските сайтове - Белгия, 35 000 професионална армия, граничат с Холандия (40 000 професионална), а двете общо имат територия по малка от 2/3 от България и наблизо им е Люксембург (1000 военни), сигурно от него ги е страх.
И последно, през 2012-2013 от БА си тръгват 5700 човека, Враца, Плеве, Шумен и т.н заминават в историята. 5700 от 30 000, а в жп-то за 2000 човека стана чудо...тъжно, ама факт
dakota_ написа:Нека погледнем и населението което имат изброените държави;
Полша –население – 38 186 860 души
Румъния-население-20 298 580 души
Турция-население-73 722 988 души
България-население-7 364 570 души население...
И накрая,всяка държава поддържа армия, каквато може да си позволи...
Ronin написа:dakota_ написа:Нека погледнем и населението което имат изброените държави;
Гърция я пропускаш понеже не се връзва с тоя принцип ли? При 10,5млн. население поддържат ок. 100 000 редовна армия, не им знам мобилизационния ресурс какъв е. Знам, че нашия вече е почти нулев.
dakota_ написа:Ronin написа:dakota_ написа:Нека погледнем и населението което имат изброените държави;
Гърция я пропускаш понеже не се връзва с тоя принцип ли? При 10,5млн. население поддържат ок. 100 000 редовна армия, не им знам мобилизационния ресурс какъв е. Знам, че нашия вече е почти нулев.
За Гърция и гърците,поне на този етап,не смея да пиша нищо за тях... не знам какво ще се случва с гърците занапред,все ми се струва,че са ни нахлузили чехлите и вече крачат по нашите стъпки...мисля,че ги очаква това,което нас ни сполетя през 1996 год...и сигурно след това ще възпроизведат и другото през което ние минахме...
dakota_ написа:Ronin написа:dakota_ написа:Нека погледнем и населението което имат изброените държави;
За Гърция и гърците,поне на този етап,не смея да пиша нищо за тях... не знам какво ще се случва с гърците занапред,все ми се струва,че са ни нахлузили чехлите и вече крачат по нашите стъпки...мисля,че ги очаква това,което нас ни сполетя през 1996 год...и сигурно след това ще възпроизведат и другото през което ние минахме...
dakota_ написа:ovenen написа:Клиърли, не си много права за закриването на Изт. Европа и техните ВС. Ето малко примери от 2011:
1. Полша - 140 000 армия, полупрофесионална (т.е. имат 100% кадрови, и други поделения с наборни). През 1989 г. е била 200 000.
2. Румъния - 90 000, професионална. През 1989г. - 150 000. Независмо, че сме съюзници имат 2 дивизии на нашата граница - защо ли?
3. Сърбия - 30 000 те са и те жив зян, ама поне изкараха 10 години ембарго и две войни. Обаче Нишкия корпус - срещу нас, е най плътното и подготвено формирование - защо ли?
4. Гърция - 150 000, те наистина изтеглиха повечето си сили от нашата граница, ама ги сложиха на турската в Тракия - защо ли, ужким са членки на НАТО?
5. Турция - ами само 5 ак, който лежи срещу нас има 25 000 човека, изибщо не слагам в бройката 2 ак и 3 ак - също в Тракия общо имат на таз педя земя над 120 000 човека - що ли и те така, да не са забравили, че сме съюзници и братя по оръжие?
А инак още инфо от руските сайтове - Белгия, 35 000 професионална армия, граничат с Холандия (40 000 професионална), а двете общо имат територия по малка от 2/3 от България и наблизо им е Люксембург (1000 военни), сигурно от него ги е страх.
И последно, през 2012-2013 от БА си тръгват 5700 човека, Враца, Плеве, Шумен и т.н заминават в историята. 5700 от 30 000, а в жп-то за 2000 човека стана чудо...тъжно, ама факт
Нека погледнем и населението което имат изброените държави;
clearly написа:Видно от разчетите на военното ни министерство същите показват, че по брой военнослужещи на 10 000 души България е на второ място с 45 военни, следвана от Румъния - 35, Белгия - 35, Литва - 24, Чехия - 23 Ирландия - 21, а на последно място е Австрия с 12 военни на 10 000 души население. На първо място е Гърция със 119 военнослужещи на 10 000 души.Но там ще има драстично съкращаване ,от което следва,че ще се окажем с най-много военни като % на 10 000 души в ЕС.Виждам ,че по- горе не е дадено инфо за Германия и за това ще споделя нещо което наскоро четох из чужда медия .Заради глобалната икономическата криза, германското правителство планира големи съкращения на разходите си за отбрана, драстично намаляване на планираните обществени поръчки на големи оръжейни системи.Като цяло воените им ще бъде намален от 185 000 до 65 000, и ще са само професионалисти.Поради глобалната финансова криза и нашите разходи на МО за 2011 г. са намалени с 34 %, съответно с 522 млн. лв., в сравнение с прогнозата от 2008 г.Относителният дял на разходите за отбрана, спрямо Брутния вътрешен продукт (БВП) на страната през следващите години е с очертана тенденция на намаляване: от 1,38 % през 2011 г., се предвижда да достигне, съответно 1,29 % през 2012 г. и 1,20 % през 2013 г.По размер на брутния вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, България е на предпоследно място в ЕС и НАТО през 2009 г., а в същото време с разходи за отбрана от1,92 % от БВП за същата година, страната е на десето място от 34 държави, което показва сериозно натоварване на националната икономика в интерес на отбраната и въоръжените сили.Тези показатели сочат, че нито икономически, нито демографски България може да си позволи да поддържа система за отбрана, която не функционира в пълно съответствие с наличните възможности.
kermit написа:Въоръжените сили на България са 44 хиляди по данни на военния министър.Което за 7 милионна държава,чиято национална сигурност е гарантирана е просто излишен разход.Сравнението с Германия и нейната 180 хилядна армия е потресаващо.Населението на Германия е 82 милиона,така че пропорционално нашата армия би трябвало да е около 15 хиляди-почти три пъти по-малко отколкото сега.Що се отнася до глупостите,че имало заплаха от нашите съседи само човек,изобщо неразбиращ съвременната политика може да твърди това.Съседката ,с която най-много ни плашат Турция граничи със следните държави-Иран,Ирак,Сирия,Армения,Грузия,Гърция и България.Със всички свои съседи има някакви спорове,с изключение на България.Така че само глупак може да твърди,че има опасност за България от Турция.Друг наш съсед-Сърбия така е оплескал нещата със съседните си нации,че най-малкия проблем му е България.За опасност от Румъния пък просто е смешно да се говори.Гърция така е затънала в кризата,че България й е последна грижа.За Македония мисля,че няма смисъл да пиша.Така че моето мнение е,че прекалено голям ресурс се дава на въоръжените сили на България.Те трябва да бъдат намалени в пъти,както и средствата отпускани от държавния бюджет.
kermit написа:Въоръжените сили на България са 44 хиляди по данни на военния министър.Което за 7 милионна държава,чиято национална сигурност е гарантирана е просто излишен разход.
Назад към Медии, публикации, интернет
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта