ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот Osiris » 19 Фев 2012, 11:38

Лицензиран Радиолюбител съм. С издадено разрешително от "КРС" http://crc.bg/section.php?id=192&lang=bg . Въпреки това много често ме спират с колата за да ме питат " К'ви са тия антени , к'ви са тия станции ?" - Едната антена си е сериозна 2м за СиБи СВОБОДЕН обхват , или така наречените Тираджийски станции. В Румъния, Полша,Испания всяка втора кола е с монтирана такава станция . А другата антена е 1м. хубава привличаща окото le:) за любителските обхвати. Нося си всички документи разрешаващи ми притежанието и ползването им. НО въпреки това лятото колата ми беше заключена за една вечер да се установи къде работела станцията. Е преживях го . Свикнах и с проверките относно антените. Ама айде кажете ми , защо след като минахте на цифровите "пръчки" ,защо специално някои звена возещи се на мотори лятото пак се заяждат за техниката в колата? Ваши колеги също са радиолюбители и колегите около тях са наясно ,че радиолюбителите си носят станция в джоба , кичат колата си с антени и други на пръв поглед шанаджийски работи. :PS)
А иначе за трупане на точки , и да е доволен началника , че има задържани или тарашени ,всеки радиолюбител е идеален.

чудя се заради НЕинформираност или заради точките ме чекнат.

Благодаря за разбирането и очаквам да стане интересна тема.
Osiris
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2012, 11:12

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот dsuzunov » 19 Фев 2012, 12:27

Като Ви спрат за проверка, недоволствате.
Ако не Ви спрат, вероятно пак ще недоволствате.
Това е част от работата ни, и трябва да свикнете с това.
Може да недоволствате, ако след като колегите са се уверили, че всичко е законно, продължат да се ровят...даже и да е от чисто любопитство.
Поводът за спиране при вида на антените, вероятно е заради опитите на недоброжелатели да слушат нашия ефир.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov
 
Мнения: 1599
Регистриран на: 19 Дек 2008, 10:35

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот Osiris » 19 Фев 2012, 13:38

Определено няма да недоволствам . :D За спиране и за проверка също нямам нищо против. Ама как да му обясня на някой , че това е законно като той е твърде сигурен ,че само полицията може да има станции.Говорил съм си с много разбрани полицаи за станции , ама като пред теб не седи разбран човек става мазало.
А и не се оплаквам,по скоро идеята ми е да се разбере че има едни със станции кадето не са престъпници.
Osiris
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2012, 11:12

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот paolon » 19 Фев 2012, 14:08

Osiris написа:по скоро идеята ми е да се разбере че има едни със станции кадето не са престъпници.

Това става само след проверка.Без да те проверят, няма как да разберат.
Аватар
paolon
 
Мнения: 1469
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:48

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот litex » 19 Фев 2012, 14:09

Те всички докато не ги осъдят не са престъпници,ама знаеш ли на колко места се навирате където не вие мястото и знаете,че не ви е мястото,но от пусто любопитство го правите и забравяте,че любопитството е изяло на котката главата :D
litex
 
Мнения: 506
Регистриран на: 14 Май 2011, 10:36

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот СИГМА12 » 19 Фев 2012, 15:02

Не са само цифровите,имаме си и аналогови пръчки:))
Аз също бих проверил такъв автомобил.....може да е изкривяване ,но това е положението:)
Ясен Филев-СПС-ОД-МВР-Варна.
Аватар
СИГМА12
 
Мнения: 925
Регистриран на: 12 Апр 2009, 11:19

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот бастун » 19 Фев 2012, 16:06

Osiris

Вие от журналята ли сте???
бастун
 
Мнения: 95
Регистриран на: 27 Фев 2010, 18:28

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот Osiris » 19 Фев 2012, 21:07

Хаха НЕ! Сот техник съм.
Osiris
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2012, 11:12

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот InfoInfo » 20 Фев 2012, 09:44

Значи знаеш за проблема с подслушването на ефира от криминалния контингент и за радиозаглушаванията. Вероятно е при намиране на радиоапаратурата такова лице да се опита да се представи за радиолюбител /а може и да е/, така, че е нормално да има по-сериозни проверки.
InfoInfo
 
Мнения: 718
Регистриран на: 23 Фев 2010, 23:57

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот minavasht » 21 Фев 2012, 04:16

Osiris написа:Лицензиран Радиолюбител съм. С издадено разрешително от "КРС" http://crc.bg/section.php?id=192&lang=bg . Въпреки това много често ме спират с колата за да ме питат " К'ви са тия антени , к'ви са тия станции ?" - Едната антена си е сериозна 2м за СиБи СВОБОДЕН обхват , или така наречените Тираджийски станции. В Румъния, Полша,Испания всяка втора кола е с монтирана такава станция . А другата антена е 1м. хубава привличаща окото le:) за любителските обхвати. Нося си всички документи разрешаващи ми притежанието и ползването им. НО въпреки това лятото колата ми беше заключена за една вечер да се установи къде работела станцията. Е преживях го . Свикнах и с проверките относно антените. Ама айде кажете ми , защо след като минахте на цифровите "пръчки" ,защо специално някои звена возещи се на мотори лятото пак се заяждат за техниката в колата? Ваши колеги също са радиолюбители и колегите около тях са наясно ,че радиолюбителите си носят станция в джоба , кичат колата си с антени и други на пръв поглед шанаджийски работи. :PS)
А иначе за трупане на точки , и да е доволен началника , че има задържани или тарашени ,всеки радиолюбител е идеален.

чудя се заради НЕинформираност или заради точките ме чекнат.

Благодаря за разбирането и очаквам да стане интересна тема.


Разни места, разни разбирания.

http://www.scannermaster.com/Scanners_s/1.htm Само един от стотици сайтове за скенери, само пари да ти се харчат.

http://www.radioreference.com/apps/audio/ Тук за по-мързеливите направо се излъчват по нета, има около минута закъснение. Има още много други. Колега беше намерил ап за телефона, където можеше да се слуша нашата комуникация. Просто приемаме че ни слушат и се действа според това подразбиране. По-чувствителна комуникация е по телефона.
Докато съм на работа редовно сканирам какво става в околните управления, така ако подгонят някой знаем дали идва към нас, ако им разбият магазин, почваме да следим нашите.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот LZ1FW » 05 Мар 2012, 21:41

Искрено се радвам на темата. Почти се Бях се запътил към 07-мо РПУ да питам на място за почти същото. Аз, за разлика от колегата обикновено ходя пеша. Къде с една, къде с две УКВ радиостанции в и по мен. Дотук не са ме срещали полицаи, но понякога граждани ме гледат очудено. Някои питат, аз им обяснявам за какво става дума. Веднъж край Черни връх се заприказвахме с един чичко, дето придружителите му го представиха за служител в ДАНС. В края на приказката почти го бях направил радиолюбител и взе да пита от къде се продават такива радиостанции. Само цената май не му хареса.

Така или иначе досега полицията не ме е спирала за проверка. Затова ми е интересно - какви документи желае да види Полицията, когато види човек с радиостанция и този човек й заяви, че е радиолюбител?

Лична карта - това се подразбира.

От КРС издават ламинирани свидетелства надписани "Разрешително за правоспособност на радиолюбител". На това цветно картонче има подпис на председателя на КРС и печат на КРС и освен това:
- снимка на радиолюбителя
- трите имена на радиолюбителя
- ЕГН на радиолюбителя
- радиолюбителски клас
- номер и дата на разрешителното

Питането ми е дали личната карта плюс това свидетелство е достатъчно за Полицията.

Ще се радвам ако някой ми отговори.
LZ1FW
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Мар 2012, 21:20

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот Osiris » 06 Мар 2012, 12:52

Нося картончето, писмото от КРС, квитанции за закупената техника, закона от КРС с подчертани доста неща вкл. И таблиците с разрешените честоти.
Интересно ,че ми искаха веднъж разрешително за монтиране на станция в автомобил. Което мисля че по-горните документи са достатъчни.
Колегите от ОДП-тата никога не са ме закачали за антените и техниката. В Стара Загора ме спираха и само ме питаха да не съм бил релейка на CNN.
Osiris
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2012, 11:12

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот LZ1FW » 06 Мар 2012, 14:38

Питането ми е към Полицията - интересува ме тяхното мнение. Интересувам се от мнението на полицаите, които ще ме спрат за проверка на улицата в града или някъде извън населено място. Интересува ме какво мислят полицаите за радиолюбителите в частност и за хората с радиостанции по принцип, от какво се притесняват, какво ги ядосва и т.н. Пак казвам - търся мнение на работещи в Полицията.

За яснота повтарям въпроса: какви документи желае да види Полицията, когато види човек с радиостанция и този човек й заяви, че е радиолюбител?
LZ1FW
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Мар 2012, 21:20

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот Lord » 06 Мар 2012, 21:05

Osiris написа:Колегите от ОДП-тата никога не са ме закачали за антените и техниката. В Стара Загора ме спираха и само ме питаха да не съм бил релейка на CNN.


:oops: А бил ли си? :lol:
Аватар
Lord
 
Мнения: 1214
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:30

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот darex » 22 Сеп 2019, 06:13

Комисията за регулиране на съобщенията (съкратено КРС) в Република България е специализиран независим държавен орган, който е натоварен с функцията да регулира и контролира осъществяването на електронните съобщения и пощенските услуги. От кога МВР иззе функциите на КРС и по КОЙ ЗАКОН РЕГУЛАТОРНАТА ФУНКЦИЯ е вменена на МВР? Единственото,което можете да проверите е документ за собственост на радиотехниката......от там нататък влизате в едно филмче с много обяснения и писане...…..
darex
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Дек 2008, 13:13

Re: ПРОБЛЕМ - Имам радиостанция

Мнениеот qwerty » 29 Сеп 2019, 22:16

darex написа:Комисията за регулиране на съобщенията (съкратено КРС) в Република България е специализиран независим държавен орган, който е натоварен с функцията да регулира и контролира осъществяването на електронните съобщения и пощенските услуги. От кога МВР иззе функциите на КРС и по КОЙ ЗАКОН РЕГУЛАТОРНАТА ФУНКЦИЯ е вменена на МВР? Единственото,което можете да проверите е документ за собственост на радиотехниката......от там нататък влизате в едно филмче с много обяснения и писане...…..

Все пак са минали 7 години от питането на съфорумеца....
КРС е бившата ДКД(Държавна комисия за далекосъобщения).Нейните контролни и регулаторни функции са единствено за издаване на лицензи и за контрол на тяхното плащане,и съответно спиране на издадения лиценз.
А ДАНС и определени служби от МВР,както и Министерството на транспорта,винаги са имали функции за проверки на нередности,по закона за електронните съобщения(ЗЕС).
qwerty
 
Мнения: 90
Регистриран на: 10 Юли 2013, 20:54


Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron