от emperor6990 » 04 Окт 2018, 07:55
Поствам цитат от един автомобилен форум. Стана ми интересно имат ли основание органите на МВР да съставят акт ако всичко в цитата е вярно:
"Здравейте колеги , не знам дали пиша в правилната категория / графа , моля да ме извините ако не.
Ситуацията е меко казано нелепа. Чак не мога да повярвам , че се случи на мен , вероятно и вие няма .... Не е истина в какви глупости се забърках от нищото.
Та нека ви разкажа ... Миналата седмица бях на рожден ден на домашно на едно приятелче. Бях отишъл с колата с идеята да я оставя пред тях и на следващия ден да си я прибера. Пийване , хапване , всичко както си му е реда.
Към 3 ч. през нощта една близка приятелка , която също беше с нас реши да си ходи. Беше се обадила на приятеля си да я прибере. Той каза , че до 20-тина минути ще е пред блока. Предложих и да слезем да го изчакаме в моята кола , защото вънка беше сигурно 8-9 градуса , а нея страшно я болеше главата и не и се стоеше на силна музика и цигарен дим повече. Та слезохме ние , влязохме в колата и я запалих , колкото да пусна климатика да се постоплим. Както си приказваме по едно време до нас мина патрулка (парко мястото , на което бях спрял беше последното от към улицата). Подминаха без проблеми , но след 2-3 минути се върнаха , спряха на тротоара до улицата и се запътиха към колата ми. Направо ми спря сърцето в този момент. Нямам си и на идея как са ме видяли , при положение , че нито осветлението в колата беше включено нито фаровете. Последва обичайната процедура - документи за проверка и т.н. , след което въпрос : май сме пили , а ? Казах му , че сме на рожден ден в отсрещния вход и сме слязли само да изчакаме въпросния човек на топло. Нито съм карал , нито нищо. Едва ли има нужда да казвам , че не ми повярваха. Единият ушев измърморми нещо от сорта на : ''Тия ще ги разправяш на някой друг''. Връчиха ми дрегера , който отчете 1,14. Настояха да отида с тях за кръвна проба. Онзи ден излезе и резултата от нея - 1, 22. Причерня ми , като разбрах , че е над 1,20 промила. На 8 октомври ще се разглежда делото по случая. Досега никога не съм си позволявал да карам кола , даже и на една бира да съм , нямам никакви нарушение през времето , в което имам книжка (близо 4 години.) нито актове , глоби и прочие."