Въпроси към служба КАТ?

Re: Въпроси към служба КАТ?

Мнениеот MasterCop » 10 Яну 2016, 13:50

Явно е че не е бил прав да прави този жест, който според теб го прави "интересен и важен" - каквото е трябвало щеше да го пише в акта и тогава нямаше да останеш с такова впечатление!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот dsuzunov » 10 Яну 2016, 22:01

Всяко показание на "Дрегера" различно от 00 е основание за кръвна проба. Която, ако откажеш ще те натовари доста сериозно финансово (а и не само), а ако дадеш кръв, не се знае колко ще покаже при това изследване.
Радвай се, че ти е направен компромис и си прави изводите за това, на колко се равнява една бира за твоя организъм.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov

Питане за акт за липса на винетка

Мнениеот dertre » 16 Яну 2016, 14:33

Здравейте. Не съм влизал над 2 г тука... вчера ми съставиха акт за липса на винетка. Знам че макс. глоба е 300 лв.. не се отнамат точки, но талона е иззет и ще се върне до 1 месец след плащане на глобата. Искам да питам: 1 месец ли точно ще чакам или става и по-бързо? и друго: отразява ли се акта в.. "досието" на водача.. и има ли някаква давност? смисъл след 1 2 3 4 5 години изтрива ли се това нарушение или остава доживот в регистрите?
dertre

Имат ли право камера

Мнениеот kangoto » 24 Мар 2016, 20:46

Здравейте! Искам да попитам от КАТ с мобилни камери снимат само на опоменатите места на сайта на МВР ,където пише мястото и датата?И ако си заснет до колко време горе доло се получава призовка или фиш?
kangoto

пререгистрация на мпс

Мнениеот valcata82 » 22 Апр 2016, 19:30

изгубих предна рег табела по време на лов,колата по талон нее моя,имам договор за покупко продажба но се оказа че колата има запор.въпроса мие могатли с договора да ми издадат нови номера.от Плевен,благодаря
valcata82

Re: пререгистрация на мпс

Мнениеот dsuzunov » 25 Апр 2016, 17:38

valcata82 написа:изгубих предна рег табела по време на лов,колата по талон нее моя,имам договор за покупко продажба но се оказа че колата има запор.въпроса мие могатли с договора да ми издадат нови номера.от Плевен,благодаря

Не. Само на собственика.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov

Re: пререгистрация на мпс

Мнениеот Lord » 25 Апр 2016, 17:40

valcata82 написа:изгубих предна рег табела по време на лов,колата по талон нее моя,имам договор за покупко продажба но се оказа че колата има запор.въпроса мие могатли с договора да ми издадат нови номера.от Плевен,благодаря

Не, не е възможно. Необходимо е собственика на МПС да пусне заявление в РУ за обявяване на загубената табела за издирване, след като табелата се обяви за издирване само собственика може да отиде в сектор "Пътна полиция" и да заяви издаване на нови табели на въпросното МПС. Иначе официален собственик може да станеш след като отпадне запора върху МПС-то.
Аватар
Lord

Регистрационни номера

Мнениеот kolche » 13 Юли 2016, 11:05

Здравейте,бърз въпрос.Закупих МПС,внесено март месец в България.Автомобилът е с варненски регистрационен номер,а моят адрес по лична карта е в Бургас(но живея във Варна).Трябва ли да се сменят номерата?
П.С. : сроковете са ми ясни :)
kolche

Мнениеот Бъдещ_колега » 19 Юли 2016, 19:22

Автомобилът подлежи на зачисляване към местното данъчно управление, което не може да стане без да му смениш номерата :::)
Казвам го от опит :PS)
Бъдещ_колега

Мнениеот tralala » 04 Мар 2018, 19:15

Здравейте искам да попитам дали има някой закон за затъмнени стопове. И дали е проблем да се затъмнят
tralala

Мнениеот emperor6990 » 04 Окт 2018, 07:55

Поствам цитат от един автомобилен форум. Стана ми интересно имат ли основание органите на МВР да съставят акт ако всичко в цитата е вярно:
"Здравейте колеги , не знам дали пиша в правилната категория / графа , моля да ме извините ако не.
Ситуацията е меко казано нелепа. Чак не мога да повярвам , че се случи на мен , вероятно и вие няма .... Не е истина в какви глупости се забърках от нищото.
Та нека ви разкажа ... Миналата седмица бях на рожден ден на домашно на едно приятелче. Бях отишъл с колата с идеята да я оставя пред тях и на следващия ден да си я прибера. Пийване , хапване , всичко както си му е реда.
Към 3 ч. през нощта една близка приятелка , която също беше с нас реши да си ходи. Беше се обадила на приятеля си да я прибере. Той каза , че до 20-тина минути ще е пред блока. Предложих и да слезем да го изчакаме в моята кола , защото вънка беше сигурно 8-9 градуса , а нея страшно я болеше главата и не и се стоеше на силна музика и цигарен дим повече. Та слезохме ние , влязохме в колата и я запалих , колкото да пусна климатика да се постоплим. Както си приказваме по едно време до нас мина патрулка (парко мястото , на което бях спрял беше последното от към улицата). Подминаха без проблеми , но след 2-3 минути се върнаха , спряха на тротоара до улицата и се запътиха към колата ми. Направо ми спря сърцето в този момент. Нямам си и на идея как са ме видяли , при положение , че нито осветлението в колата беше включено нито фаровете. Последва обичайната процедура - документи за проверка и т.н. , след което въпрос : май сме пили , а ? Казах му , че сме на рожден ден в отсрещния вход и сме слязли само да изчакаме въпросния човек на топло. Нито съм карал , нито нищо. Едва ли има нужда да казвам , че не ми повярваха. Единият ушев измърморми нещо от сорта на : ''Тия ще ги разправяш на някой друг''. Връчиха ми дрегера , който отчете 1,14. Настояха да отида с тях за кръвна проба. Онзи ден излезе и резултата от нея - 1, 22. Причерня ми , като разбрах , че е над 1,20 промила. На 8 октомври ще се разглежда делото по случая. Досега никога не съм си позволявал да карам кола , даже и на една бира да съм , нямам никакви нарушение през времето , в което имам книжка (близо 4 години.) нито актове , глоби и прочие."
emperor6990

Мнениеот paolon » 17 Ное 2018, 16:22

Имат право да напишат акт, дори се чудя при тия показания на дрегера, защо не е бил задържан.
Аватар
paolon

Въпроси към служба КАТ

Мнениеот BeJimmieerymn » 23 Сеп 2019, 16:02

Ей го безсилието : ...заради невъзможността на органите на КАТ да обработват данните...
Преди време го бе изръсил по телевизията, ако не Стратиев, то някой от вождовете на пътна, от там го помня. Горкичките, искат да натоварят друг с таз тежка задача

Тъпото е, че няма да пишат акт и да взимат книжката, щот от мойта камбанария положението е следното:
Дреме ми за глобата от 150-200-250 лв. Да ще ми причини неудобство, ако въобще я платя преди да и изтече давностния срок. Е, може да споделя с любимата, тя да не ходи една-две седмици в мол-а и току-виж в края на месеца дори съм на плюс. Ако бъдат така добри сами да си я вземат от заплатата - още по добре, ще ми спестят ходенето в банката и попълването на платежно.
Огромен проблем обаче, би било, ако трябва да ходя пеш 1-2-3 месеца, но щом няма да пишат акт, от това би следвало да няма опасност да пешеходствам и съответно шъ са чувствам кат отвързан само ще си платя, ако се сетят да си ги поискат настоятелно, което силно ме съмнява. Дано това някога се промени..
BeJimmieerymn

Предишна

Назад към Теми за граждани