Въпроси към служба КАТ?

Въпроси към служба КАТ?

Мнениеот vj_petkova » 07 Сеп 2009, 18:10

Бих искала тук да споделя един мой проблем и дано се намерят хора, които да ме посъветват какво да правя. През лятото два месеца отсъствах от родния си град. През това време колата ми беше на паркинг между два жилищни блока. Когато се завърнах, каква беше изненадата ми, когато видях пукнатина във форма на звезда на предното стъкло на автомобила. Не е голяма, не пречи на видимостта на водача, но все пак... предно стъкло е. Как и кога се е появила, мога само да гадая. Първата ми мисъл беше да сменя стъклото, така е редно... Но все пак... възниква въпросът: "На предното стъкло са залепени винетката (целогодишна) и стикерите от застраховките на колата. Ако сменя стъклото, какво ще стане с тях? И как да обясня при евентуална проверка защо нямам винетка и застраховки (в случай, че сменя стъклото). А ако не го сменя? Подлежа ли на наказание, ако карам с пукнато предно стъкло? Как да постъпя?"
Аватар
vj_petkova

Re: Има ли във форума представители на КАТ?

Мнениеот rspab03 » 07 Сеп 2009, 19:13

Вили,не се притеснявай.Не съм от КАТ,но скоро се сблъсках със същия проблем и аз като теб се притеснявах.
Бях приятно изненадан когато стикерите от пукнатото стъкло видях поставени на новото.
Не знам как точно го правят майсторите,но го правят и няма никакви проблеми.
Успех :?:
Ние желаем силно и работещо МВР ! Не само за нас, а за всички около нас !
Аватар
rspab03

Мнениеот vj_petkova » 07 Сеп 2009, 19:15

Благодаря ти. Виж, това нямаше как да допусна, че е възможно да стане... :D
Аватар
vj_petkova

Мнениеот paolon » 07 Сеп 2009, 21:35

rspab03 написа:Не знам как точно го правят майсторите,но го правят и няма никакви проблеми.
Със сушоар.
Аватар
paolon

Мнениеот dsuzunov » 08 Сеп 2009, 09:36

Аз също тази година сменях челно стъкло.
Всички стикери бяха преместени на новото.
Единственото, което е необходимо в случая е да си носиш касовата бележка и долната част от винетката, ако е годишна.
също така, полицата за Гражданска отговорност и картончето за ГТП.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov

Мнениеот barona » 10 Сеп 2009, 14:55

Застрахователят може да ти издаде нов стикер и контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите , струва 1.40 лв.Колкото до винетния стикер замества го отрязъка с баркода и бележката/квитанция/ ,която са ти дали при закупуването му .За прегледа не се притеснявай ,ако имаш контролен талон,липсата на стикер не е наказуемо.
barona

Здравейте

Мнениеот king_diamond » 09 Ное 2010, 22:10

Интересува ме по чл.343 г. отнемат ли се контролни точки и ако да,колко? Прерових целия наличен материал,списъкът с нарушенията и точките,които се отнемат за тях,но никъде не срещнах точно този член! Моля ако някои има информация,да я сподели с мен,благодара,за което предварително. :)
Последна промяна MasterCop на 09 Ное 2010, 23:50, променена общо 1 път
Причина: Тема с неясно заглавие! Сливане!
king_diamond

Re: Въпроси към служба КАТ?

Мнениеот боби сод софия » 10 Ное 2010, 09:45

на няколко пъти ми се е налагало да сменявам предно стъкло винаги ходя в кобра там местят стикерите без никакъв проблем дори и разрешителното за таксиметрова деиност ми преместиха момчтата без да си личи че е сваляно.
КЛЕТВА
ЗАКЛЕВАМ СЕ, ЧЕ ОТ ТОЗИ ЧАС ПОЕМАМ В СЪРЦЕТО СИ ЦЯЛАТА МОЯ РОДИНА - СЪС ЗЕМЯТА И НЕБЕТО И ЗНАМ, ЧЕ МОЯТ СРАМ ЩЕ БЪДЕ И НЕЙН СРАМ,
А МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ - НЕЙНА СПРАВЕДЛИВОСТ
И МОЕТО МЪЖЕСТВО - НЕЙНО МЪЖЕСТВО

ЗА НАС ЧЕСТТА, А ЗА РОДИНАТА СЛАВАТА
Аватар
боби сод софия

Мнениеот kkarakashev » 10 Ное 2010, 19:21

Вили сваля се с макетен нож + вода и сапун, или най-добре с препарат за стъкла. След като свалиш стъклото слагаш обилно количество от препарата в/у стикера и след като хванеш внимателно ножа в двата края (само макетният нож, без дръжката) и леко леко го премахваш от стъклото. И за двата вида стикера процедурата е еднаква. Ако това ти се струва недостатъчно, нагрей стъклото със сешоар / или запалка от ВЪНШНАТА страна. като допълнение на горе написаната процедура. Успех ;)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev

Re: Здравейте

Мнениеот dakota_ » 10 Ное 2010, 19:55

king_diamond написа:Интересува ме по чл.343 г. отнемат ли се контролни точки и ако да,колко? Прерових целия наличен материал,списъкът с нарушенията и точките,които се отнемат за тях,но никъде не срещнах точно този член! Моля ако някои има информация,да я сподели с мен,благодара,за което предварително. :)

Не се отнемат точки!
dakota_

Мнениеот Lord » 10 Ное 2010, 20:01

king_diamond написа:Интересува ме по чл.343 г. отнемат ли се контролни точки и ако да,колко? Прерових целия наличен материал,списъкът с нарушенията и точките,които се отнемат за тях,но никъде не срещнах точно този член! Моля ако някои има информация,да я сподели с мен,благодара,за което предварително. :)

Въпроса Ви изобщо не е за тази тема, нито е към служба КАТ!
Адресата на въпроса е компетентния съд.
КАТ са компетентни по нарушения, а Вие питате за извършено престъпление, ето Ви текста:
Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 7 и може да постанови лишаване от право по точка 6.
Повече тук: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/1589654529

Най-добре се срещнете с адвоката си още утре. Късмет.
Аватар
Lord

Мнениеот king_diamond » 10 Ное 2010, 20:11

Въпроса Ви изобщо не е за тази тема, нито е към служба КАТ!
Адресата на въпроса е компетентния съд.
КАТ са компетентни по нарушения, а Вие питате за извършено престъпление, ето Ви текста:
Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 7 и може да постанови лишаване от право по точка 6.
Повече тук: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/1589654529

Най-добре се срещнете с адвоката си още утре. Късмет.[/quote]

Благодаря все пак,че се намери някой ,който да ми даде какъвто и да е отговор :) Не става въпрос за адвокат,просто ми е любопитно,защото съм прегледал целия наказателен кодекс,но по въпроса с точките,никъде не е упоменато...Всичко се приключва до чл.174 (1.2) От там беше предизвикан и въпроса,на който и =ристи не знаят отговора и ме препращат към служба полиция :)
king_diamond

Мнениеот dakota_ » 10 Ное 2010, 20:41

Запознай се и с тази наредба № 36 ОТ 15 МАЙ 2006 год. не е прикачвам като файл,защото наистина въпроса ти не е за служба КАТ...
Пишеш,че си ходил при юристи и не са ти дали отговор,отиди при адвокат но попитай за добър адвокат,това което е записано като адвокати в съответната адвокатска колегия са имената на хората с дипломи и в повечето случаи става дума за пълнеж,от около 300 човека може да се окаже,че от тях адвокати са около 50 човека...
dakota_

Мнениеот king_diamond » 10 Ное 2010, 20:52

Благодаря Ви за конкретния отговор. kl)
king_diamond

Мнениеот Прокопи » 11 Ное 2010, 09:09

Вижте на какво попаднах:

http://blagoevgradrc.judiciary-bg.org/C ... enDocument
Когато стане напечено, оцеляват само печените!
Аватар
Прокопи

Мнениеот боби сод софия » 11 Ное 2010, 09:32

напулно нормално си е.Показва, че има рабоещ съд.няма разпечатки няма нищо възоснова на кое да накажат човека?точно като вица че го е засекал с лазар и каде е лазара бе.ЛАЗАРЕ Я ИЗЛЕЗ И КАЖИ КАК МИНА ТОЯ :lol: .По закон една никаква пътна книжка за такси съм длъжен да я паза 5 г, а разпечатки от радар никой не пази.БГ
КЛЕТВА
ЗАКЛЕВАМ СЕ, ЧЕ ОТ ТОЗИ ЧАС ПОЕМАМ В СЪРЦЕТО СИ ЦЯЛАТА МОЯ РОДИНА - СЪС ЗЕМЯТА И НЕБЕТО И ЗНАМ, ЧЕ МОЯТ СРАМ ЩЕ БЪДЕ И НЕЙН СРАМ,
А МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ - НЕЙНА СПРАВЕДЛИВОСТ
И МОЕТО МЪЖЕСТВО - НЕЙНО МЪЖЕСТВО

ЗА НАС ЧЕСТТА, А ЗА РОДИНАТА СЛАВАТА
Аватар
боби сод софия

Мнениеот лошия » 11 Ное 2010, 17:29

Имам следните 2 питания към колегите от кат:
1.Собственик на МПС е сменил постоянния си адрес но талона на колата все още се води на стария адрес,трябва ли да се смени талона на колата или трябва да се уведоми КАТ и има ли някакви срокове за това.
2.Изминали са 2 години от последното произшестрие без нарушения по КАТ,доколкото знам имам право да си възтановя контролните точки,каква е процедурата?
благодаря предварително.
лошия

Следваща

Назад към Теми за граждани