achkata95 написа:Здравейте, на 17 год. съм и имам въпрос относно децата, които нямат 18 след 22 часа. Влизането на непълнолетен в дискотека не е никакъв проблем, но от скоро има проверки. Проверяват се всички, а имената и ЕГН-тата на непълнолетните се записват. Някои ги отвеждат с бус, а други, които кажат, че са с придружител и посочат кой е, си остават само със записаните данни. Интересува ме защо записват имена и ЕГН-та? Благодаря предварително!
dakota_ написа:achkata95 написа:Здравейте, на 17 год. съм и имам въпрос относно децата, които нямат 18 след 22 часа. Влизането на непълнолетен в дискотека не е никакъв проблем, но от скоро има проверки. Проверяват се всички, а имената и ЕГН-тата на непълнолетните се записват. Някои ги отвеждат с бус, а други, които кажат, че са с придружител и посочат кой е, си остават само със записаните данни. Интересува ме защо записват имена и ЕГН-та? Благодаря предварително!
Имена и ЕГН се записват за да може лицето да бъде идентифицирано!
achkata95 написа:dakota_ написа:achkata95 написа:Здравейте, на 17 год. съм и имам въпрос относно децата, които нямат 18 след 22 часа. Влизането на непълнолетен в дискотека не е никакъв проблем, но от скоро има проверки. Проверяват се всички, а имената и ЕГН-тата на непълнолетните се записват. Някои ги отвеждат с бус, а други, които кажат, че са с придружител и посочат кой е, си остават само със записаните данни. Интересува ме защо записват имена и ЕГН-та? Благодаря предварително!
Имена и ЕГН се записват за да може лицето да бъде идентифицирано!
Значи ако посоча придружителя не би трябвало да ме глобят, че съм навън след 22 часа?
guesswho написа:... като прекара 3-4 часа на "скамейката" докато го вземат техните по нощите, и след поучителния пердах, ако има баща-мъж, може би ще се научи
achkata95 написа:guesswho написа:... като прекара 3-4 часа на "скамейката" докато го вземат техните по нощите, и след поучителния пердах, ако има баща-мъж, може би ще се научи
Целта ми не е да вися по дискотеките, а когато приятел ме покани на рожден ден да мога да отида. Затова питам дали има начин, по който да не съм в нарушение.
dakota_ написа:achkata95 написа:guesswho написа:... като прекара 3-4 часа на "скамейката" докато го вземат техните по нощите, и след поучителния пердах, ако има баща-мъж, може би ще се научи
Целта ми не е да вися по дискотеките, а когато приятел ме покани на рожден ден да мога да отида. Затова питам дали има начин, по който да не съм в нарушение.
Какви са тия рождени дни след 22.00 часа ? Да вдигате шум на съседите и да създавате грижи на полицията да ви укротява.
Начина е да те поканят с родителите ти
guesswho написа:Гледай сега, Ачка. И аз съм бил на твоите години, и ме е било страх да не мине проверка и да търкам пейката в районното докато нашите ме приберат. Така се изгражда респект и уважение към законите. Проблемът е, че, разбираш ли, че ако те заколят като куче, както се случва из разни български дискотеки, мама ти и татко ти ще вдигнат врява до небесата как са виновни полицаите, държавата, собствениците на дискотеката, арменския поп и още една камара народ, но няма да им светне, че не са се сетили като родители да ти изградят манталитет да се пазиш от бели. После следват лични драми и главоболия по вестниците заради някой келеш дето се изрепчил на някой друг келеш, ама другия бил по прост и имал и нож, или пък си мислел, че като ти ритне 5 пъти главата в асфалта, нищо няма да ти стане. Та за ей такива неща служи вечерния час. Като станеш голям, вече смъртта ти в някой махленски кьотек няма да прави впечатление и сензации в медиите, защото по презумпция вече няма да си дете и "каквото се повикало, такова се обадило" или просто "поредния човек на лошо място в лошо време". Разбира се, сценария, който ти загатвам е малко вероятен, но надали някой, който завършва вечерта си в съдебна медицина е мислил и предполагал, че ще мре преди да иде на дискотека.
Инак, директно на въпроса ти - придружител може да ти е роднина по първа линия доколкото знам - братя, сестри, бащи, майки, а за някой друг - трябва пълномощно от мама и тати.
achkata95 написа:dakota_ написа:Какви са тия рождени дни след 22.00 часа ? Да вдигате шум на съседите и да създавате грижи на полицията да ви укротява.
Начина е да те поканят с родителите ти
Става въпрос за рожден ден в дискотека.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта