Проблем с комшия

Проблем с комшия

Мнениеот GOOOD » 14 Фев 2013, 13:48

Привет на всички!
Нов съм в форума и ако съм направил някаква грешка поправете ме! Имам запитване към вас, все пак има много специалисти тук и ако може да ме посъветвате.
Така да започнем нататък, момче на 16 години съм и така както на всички на моята възраст ги влекат: пиене, пушене, кражби, побойща, аз съм твърдо против това и не е това моят проблем.
Така, проблема започна още от 2009 година. Бях на 13 години, беше месец септември родителите ми купиха кросов мотор - http://databikes.com/imgs/a/b/p/v/z/ktm ... _2_lgw.jpg - Beta R125 Minicross.
Карах го на село, когато си отида (събота-неделя), точно до нашата улица има писта и там си и карах. НО, има едно голямо, но имах един комшия (възраст около 50-55г), който още като бил млад паднал от високо и оттогава има някакви проблеми с главата, да го наречем ИВАН.
Проблема е там, че се закача (псува, заплашва), родителите ми са в чужбина, на селото ми е само баба ми. Преди 4 години, един човек го преби, ИВАН беше го псувал и на човекът му писна. Последва и съд в който ИВАН го осъди на половин къща или 15 000 лева. Тогава започна да се закача и с мене, точно когато баща ми и майка ми тръгнаха за чужбина (там са от 10г.), написал жалба, която включва, че по цял ден съм бръмчал с мотора, не съм ходил на училище и т.н. Първо на първо през седмицата съм в града, от там съм, там уча и там си живея, освен събота и неделя както споменах.
Както и да е викнахме полиция у дома да видят какъв е случаят и как стоят нещата. Направиха ми забрана да не карам в рамките на 14:00 - 16:00 часа.
Добре, после след 2-3 седмици аз си карах на пистата и се връщах, обаче той е в моята улица и е последната къща на улицата тоест първо трябва да мна покрай тях, че да стигна до вкъщи. На другият ден, казал на жена си да каже на баба ми, че ако изляза с мотора щял да ме осакати. Беше неделя и нямаше време да излизам да карам, трябваше да се прибирам, тогава пиян с неговият бус, беше се засилил и го срещнах тогава, той отвори врата и последва псувни по адрес на майка ми. Както и да е сагата приключи, но пролетта почнаха пак същите изпълнения.... и продължиха до лятото. Бях забелязал, че при него идваше период около май месец, в който нещо му ставаше. Жена му излизаше от тях посинена, даже един път гушата и беше много сериозно одрана с нож.
Всичко продължи 3 месеца. Както всяко лято ходих на почивка при родителите ми, след като се върнах беше ударил една жена с желязна тръба по главата.
Тогава този ИВАН беше набит от сина на жената (бивш борец). След това пак съд, но жената и дадох някъде около 60-70 процента инвалидност и ИВАН неможа да ги осъди. Лошите ни отношения продължиха и есента на 2010г. Дойде 2011, пролетта жена на 70 години, изкарват си животните и какво му е виновна жената, хванал и я пребил. 1-2 месеца беше по болници, дъщеря й се зае, писаха писмо до София, в града писаха жалба и едно нищо !!!
Мина и 2011, дойде 2012 година, януари месец (вече на 15) родителите ми купиха ATV - Yamaha YFZ. Отново пролетта започна да ми блокирва пътя по, който минавам и да ме заплашва, започнах да минавам от друг път да нямам драски между нас, като си мисля, че това е проблема (да отида до пистата, която е на 100-200 метра от нас, професионална за състезания). Баща ми си беше дошъл лятото, когато той отново ме заплаши, но от него нямам никакъв страх, причината е, че баба ми сама, какво може да направи жена на 60 години, ако рече да се заяде с нея ? Та-така, баща ми беше на улицата и говореше с негов приятел и видя. Тогава по незнайна причина УСПЯХ с 100 зора да го спра, защото щеше само да си направи проблеми, целта на този ИВАН, заяжда се, който може бие, който го БИЕ го и съди. Нито жена му, нито той ходят на работа, прехранват се само с "тоя бизнес". За да нямаме драски между нас си преместих ATV-то в друго село с писта да карам. След лятото на 2012, септември месец си купих, куче (Немска овчарка, голям съм им почитател), айдеее и отново проблеми с този мой "приятел" като го изкарвам нарочно си пуска уличните кучета, едни малки и почват там да лаят, моето се ядоса и почва да лае и нарочно излиза и почва да си измисля, че съм там да го дразня. Самите кучета няма как да излязат от тях ако той не ги пусне. Аз виждам той как ги пуска нарочно. След 1 голяма разходка беше 18:30, вече ноември месец, беше тъмно и се прибирах от пистата с кучето (там го пускам да бяга), неосветено е там, както и крайната част на улицата, където той живее. Кучетата му лаеха, изведнъж спряха и се светна пред тях, изляза човек от тях и вече се спусках и гледам, че и този човек се движе срещу мене. Спря се точно на 50 метра от мене в най-мрачната част. Кучето веднага започна да нервничи, този човек от километри го усещаше. Тогава го наближих и попитах някакъв проблем ли има, че да ми застава на пътя (разстоянието беше 20 метра), тогава без нищо да каже се обърна и тръгна надолу по улицата, където живея и където той живее.
Чух вратата как се отваря и затваря, защото има завой и тогава се продължаваше надолу по улицата.
Кмета на селото се зае с него, човек от гр.Плевен дойде специално за него, около 20 човека ги привикваха както и баба ми, да обяснят всичко.
Така 3 години и половина разправии, пускане на жалби, обяснения и нищо. Вече разбрах, че да го игнорирам не може, той за всичко се заяжда.
Тука има специалисти, който са се сблъсквали с такива хора, ако може да ме посъветвате какво да правя вече ?
Просто каквото и да правя както да гледам да нямам пречки с него и пак не може. Не може с цяло село да нямам проблеми, с нито един със всеки, питам преча ли като минавам, дали има някакви проблеми отговора е НЕ ! Ако минавам към пътя по пистата си карам с 10 км/ч максимум, все пак това не е писта за гонки, а колкото да се предвижа, не за 100 метра, да си купя кола, ремарке и да карам някой да ме кара. Полицията я е викал много пъти, хората ми казват не минавай покрай тях, мини ако трябва заобиколи по главната улица, лека по лека до пистата. ОБАЧЕ ТОЙ ПАК НЕДОВОЛЕН. Полицията вече като я вика те хората не идват то им писнало вече и на тях от него.С 1000 човека нямам проблеми само с него не можах да си намеря решение. С добро не може да се направи на този човек. Скара се с сина си, дъщеря му не го поглежда от време на време пуска внучката си при тях, хората и те казват "просто не знаем какво да го правим, всеки се оплаква".

Ако можете да ме посъветвате това е цялата история на кратко за последните 3-4 години.
Поздрави на всички, мерси предваритело ;)!
Аватар
GOOOD
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Фев 2013, 12:20

Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта