Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот kapka » 15 Мар 2013, 21:28

Моля Ви да ми помогнете със съвет от около две години едно лице ме преследва, причаква, дебне. Преследва ме кола, пеша, с колело. Когато му кажа да се махне - той ми отговаря " аз просто си вървя по улицата и полицията нищо няма да ми направи" Когато съм сама тръгва след мен и не мога да се отърва от него - говори ми неприлични неща с сексуален намек. Пресичам улицата - той срещу мен, минавам по друга улица изненадващо той е пред мен, знае къде пазарувам, къде живея, къде работя, къде си плащам сметките, следи ме, когато ходя на лекар и пр. Подавах няколко жалби до полицията, но нищо не могат да му направят. Неговото поведение е такова, че само ме заплашва, че ще ме изложи пред близки, ако не му се обадя. Казва, че имал доказателства - че съм се срещала с "еди кой си", когато проверих се оказа че в този ден дори не съм била в града. Записах неговите изнудвания, но ми казаха, че записът не е доказателство. Предлага ми да се видим, а като му кажа, че няма и не желая нищо от него - той почва да ме обижда и заплашва. Носи ми подаръци и разни неща, които се опитва да ми мушка по чантата, в джобовете и пр., които хвърлих на улицата, а той след това се развика, че съм се отнасяла така с неговите неща. Не мога да опиша каква гадост е това и как се чувствам като мишка преследвана от котка. Ужасно ме е страх!!! В жалбите си до полицията изрично казах, че не желая от него никакви подаръци и пр. Направиха ни очна ставка и го попитах пред вашите колеги - какво иска, той ми отговори, че само ме поздравявал. Отвратителното му поведение доби своята кулминация на рождения ден на детето, когато е отишъл с торбичка почерпки при мои близки и е наприказвал куп глупости - че сме щели да се женим, че иска да почерпи за рождения ден, иска да почерпи, че щял да ме "Убие" и прочие. Вечерта ме заплаши, че ако не му се обадя щял да "ми праща поздрави по сина". С лицето никога не съм имала близки и интимни отношения. Моля ви да ми помогнете със съвет, защото Вашите колеги нищо не успяха, тъй като "моята сянка" не ме е нападала. Нима трябва да чакам да нападне мен или близките ми? Изключително много се страхувам за живота си и всичко очаквам от този човек.
kapka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Мар 2013, 20:59

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот dakota_ » 16 Мар 2013, 15:45

kapka написа:Моля Ви да ми помогнете със съвет от около две години едно лице ме преследва, причаква, дебне. Преследва ме кола, пеша, с колело. Когато му кажа да се махне - той ми отговаря " аз просто си вървя по улицата и полицията нищо няма да ми направи" Когато съм сама тръгва след мен и не мога да се отърва от него - говори ми неприлични неща с сексуален намек. Пресичам улицата - той срещу мен, минавам по друга улица изненадващо той е пред мен, знае къде пазарувам, къде живея, къде работя, къде си плащам сметките, следи ме, когато ходя на лекар и пр. Подавах няколко жалби до полицията, но нищо не могат да му направят. Неговото поведение е такова, че само ме заплашва, че ще ме изложи пред близки, ако не му се обадя. Казва, че имал доказателства - че съм се срещала с "еди кой си", когато проверих се оказа че в този ден дори не съм била в града. Записах неговите изнудвания, но ми казаха, че записът не е доказателство. Предлага ми да се видим, а като му кажа, че няма и не желая нищо от него - той почва да ме обижда и заплашва. Носи ми подаръци и разни неща, които се опитва да ми мушка по чантата, в джобовете и пр., които хвърлих на улицата, а той след това се развика, че съм се отнасяла така с неговите неща. Не мога да опиша каква гадост е това и как се чувствам като мишка преследвана от котка. Ужасно ме е страх!!! В жалбите си до полицията изрично казах, че не желая от него никакви подаръци и пр. Направиха ни очна ставка и го попитах пред вашите колеги - какво иска, той ми отговори, че само ме поздравявал. Отвратителното му поведение доби своята кулминация на рождения ден на детето, когато е отишъл с торбичка почерпки при мои близки и е наприказвал куп глупости - че сме щели да се женим, че иска да почерпи за рождения ден, иска да почерпи, че щял да ме "Убие" и прочие. Вечерта ме заплаши, че ако не му се обадя щял да "ми праща поздрави по сина". С лицето никога не съм имала близки и интимни отношения. Моля ви да ми помогнете със съвет, защото Вашите колеги нищо не успяха, тъй като "моята сянка" не ме е нападала. Нима трябва да чакам да нападне мен или близките ми? Изключително много се страхувам за живота си и всичко очаквам от този човек.


Мила Капке,прочетох написаното и съм длъжен да ти кажа,че полицията не жени,не развежда,тестове за бащинство не прави,не плаща издръжки...
Има едно положение което се нарича "хем сърби,хем боли,хем драго ми е..."
Кой те кара да слушаш какво ти казва "обожателят" ти и от какво те е страх да не те изложи ако не му обръщаш внимание на приказките и не се спираш да му засвидетелстваш внимание...
Кой кара твоите близки да му приемат торбичката с почерпки и да изслушват глупостите му и откъде са си толкова близки с него,че даже за рожден ден на детето ти да се черпят...
Какво искаш от полицията в случая,да го залови и обеси или да го изправим до стената и по бързата процедура да свършим с него?
Кое би ти свършило по-добра работа и на кое би се радвала най-много?
Учудвам се,че колегите толкова внимание са ви отделили на проблеми,които трябва да решите двамата помежду си.
Не знам какво разбираш под това да не сте имали близки и интимни отношения,но да отиде при близките и роднините ти и те да го изслушват...това не ми звучи като "далечни" отношения и липса на социален контакт... относно интимните отношения,много хора са на принципа,че едно изчукв@не не е повод за запознанство,да не говорим за интимничене или разбито семейство...
Накрая искам да те успокоя,ако е щял да те убива,за тези две години е имал всичкото време на света да го направи... Ако те е страх,че ще те остави и ще спре да върви след теб,остави нещата както са и не променяй нищо в поведението си,защото иначе рискуваш да останеш сама...
Помни,че капка по капка вир става ;)
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот minavasht » 17 Мар 2013, 05:06

Дакота, учуден съм че няма в БГ закон срещу stalking - не съм сигурен за точния превод, използва се да опише точно такава ситуация, когато някой нежелано преследва някого - ето тук е нашия закон http://www.leg.state.fl.us/statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&Search_String=&URL=0700-0799/0784/Sections/0784.048.html
В такива случаи винаги препоръчваме на потърпевшия да получи injunction - съдия забранява на преследващия да приближава умишлено потърпевшия, няма право да комуникира по никакъв начин, дори и чрез трети лица, да приближава къщата, работата, училището и прочие места, които потърпевшия посещава.
Самото преследване е незаконно, арестувал съм за това. Нарушението на забраната за контакт е също подсъдно, в момента имам един в затвора - връчих му я в 2030, в 2100 часа я беше нарушил и замина поетапно.

Повечето пъти тези неща отшумяват, но понякога когато видят че няма да ги огрее, решават че по-добре никой друг да няма достъп до "лубимата" и нещата стават сериозни.
Тук имаше няколко такива случая и затова не си поплюваме с тези ситуации.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот dakota_ » 17 Мар 2013, 07:33

minavasht написа:Дакота, учуден съм че няма в БГ закон срещу stalking - не съм сигурен за точния превод, използва се да опише точно такава ситуация, когато някой нежелано преследва някого - ето тук е нашия закон http://www.leg.state.fl.us/statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&Search_String=&URL=0700-0799/0784/Sections/0784.048.html
В такива случаи винаги препоръчваме на потърпевшия да получи injunction - съдия забранява на преследващия да приближава умишлено потърпевшия, няма право да комуникира по никакъв начин, дори и чрез трети лица, да приближава къщата, работата, училището и прочие места, които потърпевшия посещава.
Самото преследване е незаконно, арестувал съм за това. Нарушението на забраната за контакт е също подсъдно, в момента имам един в затвора - връчих му я в 2030, в 2100 часа я беше нарушил и замина поетапно.

Повечето пъти тези неща отшумяват, но понякога когато видят че няма да ги огрее, решават че по-добре никой друг да няма достъп до "лубимата" и нещата стават сериозни.
Тук имаше няколко такива случая и затова не си поплюваме с тези ситуации.


Проблема на тази жена съм сигурен,че от страна на полицията е решен и полицията е направила каквото предвижда закона.Това са две години,пускала е жалби,викали са ги и двамата,при всички положения е имало предупредителен протокол по чл.56 от ЗМВР,ако е посочила свидетели са разпитани и свидетелите,но явно е преценено,че заплахите спрямо нея не са предизвикали основателен страх.
Ето какво казва НК :

Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Ако заканата е обикновена закана,каквато явно е преценено,че е заплахата (ако има такава) спрямо жената която пише.Тогава потърпевшата подава частна жалба в съда и там доказва твърденията си.
Убеден съм,че колегите са я посъветвали да направи точно това,но тя не го е направила.
За целта се отива при адвокат,разказва му се всичко това което е разказала във форума и той предвижва нещата да бъдат реализирани правата на потърпевшата.
Има начин по който да бъде поискано забрана за доближаване до пострадалия цитирам ти какво казва НПК:

Чл. 67. (1) По предложение на прокурора със съгласие на пострадалия или по искане на пострадалия съответният първоинстанционен съд може да забрани на обвиняемия да доближава непосредствено пострадалия.
(2) Съдът разглежда незабавно предложението или молбата в открито заседание с изслушване на прокурора, обвиняемия и пострадалия. Определението на съда е окончателно.
(3) Забраната отпада след приключване на делото с влязла в сила присъда или когато производството бъде прекратено на друго основание.
(4) Пострадалият по всяко време може да поиска от съда отмяна на забраната. Съдът се произнася по реда на ал. 2.
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот qqpipi » 17 Мар 2013, 10:29

dakota_ написа:
minavasht написа:Дакота, учуден съм че няма в БГ закон срещу stalking - не съм сигурен за точния превод, използва се да опише точно такава ситуация, когато някой нежелано преследва някого - ето тук е нашия закон http://www.leg.state.fl.us/statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&Search_String=&URL=0700-0799/0784/Sections/0784.048.html
В такива случаи винаги препоръчваме на потърпевшия да получи injunction - съдия забранява на преследващия да приближава умишлено потърпевшия, няма право да комуникира по никакъв начин, дори и чрез трети лица, да приближава къщата, работата, училището и прочие места, които потърпевшия посещава.
Самото преследване е незаконно, арестувал съм за това. Нарушението на забраната за контакт е също подсъдно, в момента имам един в затвора - връчих му я в 2030, в 2100 часа я беше нарушил и замина поетапно.

Повечето пъти тези неща отшумяват, но понякога когато видят че няма да ги огрее, решават че по-добре никой друг да няма достъп до "лубимата" и нещата стават сериозни.
Тук имаше няколко такива случая и затова не си поплюваме с тези ситуации.


Проблема на тази жена съм сигурен,че от страна на полицията е решен и полицията е направила каквото предвижда закона.Това са две години,пускала е жалби,викали са ги и двамата,при всички положения е имало предупредителен протокол по чл.56 от ЗМВР,ако е посочила свидетели са разпитани и свидетелите,но явно е преценено,че заплахите спрямо нея не са предизвикали основателен страх.
Ето какво казва НК :

Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Ако заканата е обикновена закана,каквато явно е преценено,че е заплахата (ако има такава) спрямо жената която пише.Тогава потърпевшата подава частна жалба в съда и там доказва твърденията си.
Убеден съм,че колегите са я посъветвали да направи точно това,но тя не го е направила.
За целта се отива при адвокат,разказва му се всичко това което е разказала във форума и той предвижва нещата да бъдат реализирани правата на потърпевшата.
Има начин по който да бъде поискано забрана за доближаване до пострадалия цитирам ти какво казва НПК:

Чл. 67. (1) По предложение на прокурора със съгласие на пострадалия или по искане на пострадалия съответният първоинстанционен съд може да забрани на обвиняемия да доближава непосредствено пострадалия.
(2) Съдът разглежда незабавно предложението или молбата в открито заседание с изслушване на прокурора, обвиняемия и пострадалия. Определението на съда е окончателно.
(3) Забраната отпада след приключване на делото с влязла в сила присъда или когато производството бъде прекратено на друго основание.
(4) Пострадалият по всяко време може да поиска от съда отмяна на забраната. Съдът се произнася по реда на ал. 2.


Дакота, от девет кладенеца вода да докараш - същото. В БГ няма закон който да я защити. Всеки може да те преследва, да ти се обяснява в "любов" и други подобни но не можеш да се защитиш от неговото преследване. Заплахата, че ще е изложи пред близки пред кой съд ще мине като заплаха по чл. 144 от НК.
В България си по-защитена ако си имала вземане-даване с преследващия, иначе - НИЩО.
qqpipi
 
Мнения: 91
Регистриран на: 10 Яну 2009, 17:52

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот dakota_ » 17 Мар 2013, 11:44

qqpipi написа:Дакота, от девет кладенеца вода да докараш - същото. В БГ няма закон който да я защити. Всеки може да те преследва, да ти се обяснява в "любов" и други подобни но не можеш да се защитиш от неговото преследване. Заплахата, че ще е изложи пред близки пред кой съд ще мине като заплаха по чл. 144 от НК.
В България си по-защитена ако си имала вземане-даване с преследващия, иначе - НИЩО.


В коя държава някой може да бъде защитен от това,друг човек да отиде при негови близки и роднини и да разкаже за него позорни обстоятелства?
Как да се намеси държавата и да забрани на този,който знае за теб позорни обстоятелства да ги разкаже на твои роднини или на които и да е друг?
Ако ти си семеен,но си допуснал слабост да имаш любовница и някой с който си споделил или му е станало известно заяви,че ще те издаде на съпругата ти или ще те изложи пред децата ти,как чрез органите на правоохранителната система ще му забраниш да сподели това което е научил за теб?
Приемаме,че ти си ПИ или МлПИ,госпожата пуска жалба в РУП,разпределят ти жалбата за работа.Викаш госпожата,изслушваш я,взимаш обяснения от нея,викаш другата страна и по същият начин взимаш и неговите обяснения...изготвяш предупредителен протокол,той го подписва или не го подписва (според зависи го оправяш с необходимия реквизит по ЗМВР) Приемаме,че лицето въпреки,че е предупредено продължава да върши същото,какво правиш ти след това...Отива госпожата в прокуратурата и пуска същата жалба,жалбата ти се разпределя,правиш отново същото,пращаш отговор на прокурора,той преценява,че не няма данни за престъпление от чл.144 от НК.
Ти в качеството си на длъжностно лице от състава на полицията,съгласен ли си госпожата да заяви,че ти не си си свършил работата и не си направил нищо за да й помогнеш да реши проблема си?
Може ли да се каже за теб,че в качеството си на полицай не си си мръднал пръста да помогнеш,при положение,че ти си изчерпал всичко което може да се направи по закон?
Дал си съвет да заведе частно дело срещу този от който се жали,закона дава такава възможност и тогава това лице няма да е свидетел и да се пише предупредителен протокол,но тази жена отказва да заведе частно дело и продължава да твърди,че полицията не си е свършила работата...Какво би казал на такава жена и какво би помислил изобщо за такъв човек...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот minavasht » 17 Мар 2013, 17:01

dakota_ написа:Проблема на тази жена съм сигурен,че от страна на полицията е решен и полицията е направила каквото предвижда закона.Това са две години,пускала е жалби,викали са ги и двамата,при всички положения е имало предупредителен протокол по чл.56 от ЗМВР,ако е посочила свидетели са разпитани и свидетелите,но явно е преценено,че заплахите спрямо нея не са предизвикали основателен страх.
Ето какво казва НК :

Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Ако заканата е обикновена закана,каквато явно е преценено,че е заплахата (ако има такава) спрямо жената която пише.Тогава потърпевшата подава частна жалба в съда и там доказва твърденията си.
Убеден съм,че колегите са я посъветвали да направи точно това,но тя не го е направила.
За целта се отива при адвокат,разказва му се всичко това което е разказала във форума и той предвижва нещата да бъдат реализирани правата на потърпевшата.
Има начин по който да бъде поискано забрана за доближаване до пострадалия цитирам ти какво казва НПК:

Чл. 67. (1) По предложение на прокурора със съгласие на пострадалия или по искане на пострадалия съответният първоинстанционен съд може да забрани на обвиняемия да доближава непосредствено пострадалия.
(2) Съдът разглежда незабавно предложението или молбата в открито заседание с изслушване на прокурора, обвиняемия и пострадалия. Определението на съда е окончателно.
(3) Забраната отпада след приключване на делото с влязла в сила присъда или когато производството бъде прекратено на друго основание.
(4) Пострадалият по всяко време може да поиска от съда отмяна на забраната. Съдът се произнася по реда на ал. 2.


Тези текстове са доста специализирани и май се отнасят за отправяне на заплаха, а не за нежелано преследване, каквото имаме в случая.
В моя случай тиквеника беше решил че жената го обича, но я е срам да му каже, и я преследваше навсякъде - стоеше пред тях, следваше я до работата, чакаше я там, после я следваше до къщата и, пращаше и текстове, но никога не беше заплашвал че ще я нарани или нападне.
Забраната за конакт в БГ май е само ако има заведено дело срещу заподозрения, тук всеки може да поиска такава срещу всеки, първоначално е временна за 2 седмици, и май в 99% от случаите се издава, след това има среща пред съдията с ищеца и ответника, и тогава се решава дали да е за постоянно.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот MasterCop » 17 Мар 2013, 17:27

Дакота, ако зависеше от теб, как щеше да изглежда точката от закона в този случай? Според мен, хората където работи minavasht отдавна са я открили топлата вода. :) Този преследващ може да се прави на луд, може и да не се прави, но начина да се излекува тази лудост според настоящия закона граничи с пожелания! Ясно е че ако той не разбира от дума и това което предлага закона като защита е недостатъчно за потърпевшия, то той се тласва да го прекрачи и да търси по-ефикасни начини да го реши! Проблема на повечето ни закони е че не са нито ясни, нито окончателни - в смисъл свършена е някаква работа и толкова... дали е постигната справедливост, не е сигурно... Крайния резултат е недоверие и нисък рейтинг в двете системи които отговарят за това!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот dakota_ » 17 Мар 2013, 18:18

MasterCop написа:Дакота, ако зависеше от теб, как щеше да изглежда точката от закона в този случай? Според мен, хората където работи minavasht отдавна са я открили топлата вода. :) Този преследващ може да се прави на луд, може и да не се прави, но начина да се излекува тази лудост според настоящия закона граничи с пожелания! Ясно е че ако той не разбира от дума и това което предлага закона като защита е недостатъчно за потърпевшия, то той се тласва да го прекрачи и да търси по-ефикасни начини да го реши! Проблема на повечето ни закони е че не са нито ясни, нито окончателни - в смисъл свършена е някаква работа и толкова... дали е постигната справедливост, не е сигурно... Крайния резултат е недоверие и нисък рейтинг в двете системи които отговарят за това!


Ще ти кажа как се решаваше такъв проблем преди 10 ноември 1989 год. ... Призоваваш натрапника в управлението и го предупреждаваш,можеше да се наложи да го предупредиш втори път,в много крайни случаи ако продължи отново да върши същото,призоваваш за трети път,сяда на един стол в дежурната,лизва го "бичето" откъм челото да му светне главата нула номер,взима се едно парче гумен маркуч да му се охлади ентусиазма и след това в УАЗ-ката и "петнадесетдневката"... вадеха камъни,товареха камиони с пясък на ръка с лопата и неща се случваха така както трябва и всичко беше по закон...Като излезеше от там излизаше един излекуван човек,тих,кротък,сговорчив... накратко казано излекуван по "макаренковски".
Сега е демокрация,не може да се случва нищо без санкцията на съда и на съдията,иначе има полицейско насилие,нарушаване на правата на човека и ред други,Хелзински комитет,европейски съд за правата на човека...
В БГ адвокатското лоби в Парламента няма сметка да има ясни и точни закони за каквото и да е било,защото един закон колкото е по-неясен и не точен е перо за приход от адвокатски хонорари...
Тази жена бих я посъветвал да се отърве от страховете си,защото насилниците разчитат най-много на страха на жертвата си,възползват се от това и печелят...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот MasterCop » 17 Мар 2013, 18:50

Да - така беше и ефекта беше много добър! Между другото болшинството депресии и подобни психични разстройства възникват от бездействие! Затова и ефекта от обществено-полезния труд е толкова добър - полезен е не само за обществото но и за полагащия го! mm:) Сега и тази мярка вече не е толкова ефективна поради начина на нейното прилагане... Нацията ни в епохата на демокрацията е като едно глезено дете, което когато направи беля само му се говори, а то после пак си прави каквото си знае...
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот minavasht » 17 Мар 2013, 20:01

Ами май това ще е съвета към жената - намери няколко по-ячки братовчеди и следващия път си поговорете с любовчията, с блага дума много неща могат да се постигнат. ;)
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот катюша » 18 Мар 2013, 08:25

minavasht написа:Ами май това ще е съвета към жената - намери няколко по-ячки братовчеди и следващия път си поговорете с любовчията, с блага дума много неща могат да се постигнат. ;)


Най-добре да се направи на вече отстъпила пред "неустоимия" чар на любовчията,да го покани на гости в дома си и там на спокойствие да се задействат братовчедите ;) с блага дума и парче гумен маркуч в ръка се постига повече отколкото само с блага дума :mrgreen:
катюша
 
Мнения: 748
Регистриран на: 09 Юни 2012, 12:33

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот kapka » 18 Мар 2013, 19:01

Въпросът е именно в това, че никога не съм имала никакви отношения и не бих искала де изкривяват думите ми - под интимни имам предвид точно това. Обясниха ми, че има закон за домашното насилие, но да тръгне някой и да се гаври с името ти и с личността ти - няма. Тези неща, които разказва "сянката ми" първо са неверни, второ се среща с мои близки, с които също не се познава. Притесняваме това, че всички около мен ще почнат да ме избягват от страх да не погне и тях. Приятелката ми /с която отново е говорил/ вече ме помоли да спра да подавам жалби срещу него и ми отказа да свидетелства. Аз не се спирам да го слушам, или най-малкото да си говоря с него, но той върви след мен и ми нарежда, ако завия по улицата - изостава и странно, но след 2-3 минути е отново пред мен. Според него - той нищо не прави и никой не може да му забрани да ходи по улицата! Страх ме е, че заплахите му не са празни приказки!! Разбирате ли?

Всъщност идеята ми е да ми дадете съвет от вашия опит - каква му е психологията и кое ще го накара да спре. Дали като подавам жалби го ядосвам, но след жалбите има затишие и след това се чувствам сигурна. После има моменти, когато започва с някакъв нов импулс същите се действия - не мога да го разбера, помогнете ми как да му въздействам от разстояние и психологически да го откажа. Мисля, че трябва да е ясно, че не желая неговата компания, но ми се струва, че той си мисли, че едва ли не така искам "внимание". Изобщо като почна да мисля за този проблем - се разочаровам.
Последна промяна belyata на 18 Мар 2013, 20:03, променена общо 1 път
Причина: Сливане на поредни мнения!
kapka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Мар 2013, 20:59

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот dakota_ » 18 Мар 2013, 20:58

kapka написа:Въпросът е именно в това, че никога не съм имала никакви отношения и не бих искала де изкривяват думите ми - под интимни имам предвид точно това. Обясниха ми, че има закон за домашното насилие, но да тръгне някой и да се гаври с името ти и с личността ти - няма. Тези неща, които разказва "сянката ми" първо са неверни, второ се среща с мои близки, с които също не се познава. Притесняваме това, че всички около мен ще почнат да ме избягват от страх да не погне и тях. Приятелката ми /с която отново е говорил/ вече ме помоли да спра да подавам жалби срещу него и ми отказа да свидетелства. Аз не се спирам да го слушам, или най-малкото да си говоря с него, но той върви след мен и ми нарежда, ако завия по улицата - изостава и странно, но след 2-3 минути е отново пред мен. Според него - той нищо не прави и никой не може да му забрани да ходи по улицата! Страх ме е, че заплахите му не са празни приказки!! Разбирате ли?

Всъщност идеята ми е да ми дадете съвет от вашия опит - каква му е психологията и кое ще го накара да спре. Дали като подавам жалби го ядосвам, но след жалбите има затишие и след това се чувствам сигурна. После има моменти, когато започва с някакъв нов импулс същите се действия - не мога да го разбера, помогнете ми как да му въздействам от разстояние и психологически да го откажа. Мисля, че трябва да е ясно, че не желая неговата компания, но ми се струва, че той си мисли, че едва ли не така искам "внимание". Изобщо като почна да мисля за този проблем - се разочаровам.


Не направи ли поне малък опит да прочетеш какво сме ти написали по-горе като съвети?
Не успя ли поне малко да вникнеш във всичко това което е написано?
Идеята ни беше да те насочим какво да правиш,а не да ти ставаме психоаналитици и изповедници...
Опитай отначало да почнеш и четеш по отворената от теб тема,след това се опитай да синтезираш и да анализираш,след това направи обратната връзка и ще се случи чудото...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот kapka » 18 Мар 2013, 21:10

Не направи ли поне малък опит да прочетеш какво сме ти написали по-горе като съвети?
Не успя ли поне малко да вникнеш във всичко това което е написано?
Идеята ни беше да те насочим какво да правиш,а не да ти ставаме психоаналитици и изповедници...
Опитай отначало да почнеш и четеш по отворената от теб тема,след това се опитай да синтезираш и да анализираш,след това направи обратната връзка и ще се случи чудото...


Дакота, и на всички, които се отзоваха, благодаря! Прочетох всичко внимателно и всичко изпробвах, /без братовчедите/за сега няма задоволителен резултат.
kapka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Мар 2013, 20:59

Re: Аз съм жена и съм подложена на психически тормоз

Мнениеот razoRrR » 21 Апр 2013, 19:28

Моето мнение е , че трябва да му теглиш един хубав бой ама пред хората да се научи , че така не може да те обезпокоява :)
razoRrR
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Апр 2013, 18:26


Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта