Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот minavasht » 14 Окт 2013, 06:34

Добре звучи, но защо не са решили проблема на човека половин година?
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот litex » 14 Окт 2013, 07:31

Добре звучи,че трима колеги са отговорили на въпроса,не звучи никак добре,че появи ли се тема с въпрос по нея се включват и представящи се за колеги да ръсят мозък и да ни излагат.
Рядко се включвам,но като прочетох какво пише гражданина nemesis87 и ми стана жал за такива граждани.Какъв РИОКОЗ се намесва при нарушение на нощната тишина и какви са тия глупости за РИОКОЗ и нарушение на нощната тишина,защо гражданите не си гледат работата,а се намесват по въпроси които не са им ясни и не познават законите.Трима колеги са отговорили на въпроса на военния и са обяснили какво да направи.Двама колеги са обяснили и начин за решение,който не е за публичен форум,но е най-доброто и върши най-добрата работа. МВР е направило каквото е по закон.Сега е ред на потърпевшия да приложи Закона за управление на етажната собственост и щом е толкова шумен този обитател да бъде изваден от сградата.Начина е описан в закона за управление на етажната собственост и закона за собствеността.
В България има един много сериозен проблем,че болшинството не са се регистрирали по същия закон и на практика нямат легитимни управители и не могат да взимат легитимни решения по този закон,но това е проблем на гражданите,че не са изпълнили предписанията на закона.
Казва,че е говорил с домоуправителя,но на практика няма домоуправител и когато спазят изискванията на закона тогава ще се реши проблема на потърпевшия.
litex
 
Мнения: 506
Регистриран на: 14 Май 2011, 10:36

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот guesswho » 14 Окт 2013, 12:32

Това е смехотворно - военен да не може да стресне един пиклив келеш... наистина ли няма нищо в теб, което да накара един средностатистически келеш като те види да минава на другия тротоар и да те поздравява с козируване като те засече във входа?
guesswho
 
Мнения: 302
Регистриран на: 08 Апр 2013, 00:28

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот minavasht » 14 Окт 2013, 18:05

Закона за управление на етажната собственост казва, че според чл. 45 от Закна за собствеността собственик може да се извади от сградата по решение на общото събрание, при условие че има над 75% гласове за изваждането му. Но не пише кой и как го изважда.
Оттам нататък каъв е процеса на изваждането?
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот guesswho » 14 Окт 2013, 18:31

Минаващ, нека ти припомня една особеност на българската етажна собственост, понеже в САЩ нямате много високи кооперации и вероятно си позабравил:
- На всички без хората от последните два етажа не им пука и грам, че покрива тече.
- На всички без първите два етажа не им пука, че входната врата е разбита и вътре пикаят просяци.
- На никой не му пука, че осветлението е изгоряло във входа - и без това само първите 2 етажа го плащат, защото асансьора не спира там.
- Първите 2 етажа пък не плащат асансьора и не ги интересува, че трябва да се боядиса.

Общо взето тука на никой не му пука и грам за нищо освен когато бърка лично в неговия джоб и задник.
guesswho
 
Мнения: 302
Регистриран на: 08 Апр 2013, 00:28

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот dinkovm » 14 Окт 2013, 18:48

Изключи му тока от предпазителя в ел. таблото на блока. Заключи го с голям катинар и се прибери. На сутринта си прибери катинара и го пази за следващия път. На крива дупка крива чувия.
Моето мнение е че в жилища в режим на етажна собственост този проблем трябва да се решава с правилника за вътрешния ред. Според мен, в такива жилища полицията не трябва да реагира освен, ако младежите скандализират всички във хода и с поведението си грубо нарушават обществения ред. Така нареченото квартирно хулиганство.
Може да си добър човек и без да си полицай , но за да си добър полицай е задължително да си добър човек.

http://www.vbox7.com/play:ab83519d
Аватар
dinkovm
Инструктор
 
Мнения: 779
Регистриран на: 18 Дек 2008, 17:41

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот indianec » 14 Окт 2013, 19:11

Най-ефикасния метод е да се изключи ел.захранването на жилището.Действа веднага.Свидетел съм как миналата зима в 03.00ч. сутринта кучешки студ,на един такъв съсед до такава степен му бе писнало от такива бетери,че слагаше катинар на ел.,таблото,за да не могат да си пуснат пак тока.Хубаво е, че си запознал управителя на етажна собственост с проблема ти,ама този управител регистриран ли е ,като такъв в общината или само на приказки е домоуправител.?И ако е ,правомощията му според ЗУЕС ,са минимални,предупреждение,писмен доклад или протокол до районния съвет за налагане на административно наказание.Колкото до ваденето от жилището,някой да се сети такова нещо да се случило в Бг,чрез дело в РС?Най-малко, че събранието за вадене на такива обитатели според ЗУЕС трябва да е на 75% представителство на собствениците.А обитателите трябва да са с нотариално заверени пълномощни,че представляват собствениците на обекта .Дълга и широка процедура.Не съм вещ в прилагането на ЗУЕС,ако бъркам нещо,нека да бъда извинен.Както казах ,че и други колеги също спираш ел захранването на жилището,това е най ефикасно в твоя случай :!:
Аватар
indianec
 
Мнения: 142
Регистриран на: 21 Яну 2009, 20:01

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот guesswho » 14 Окт 2013, 19:37

Ха - изгонени :roll: Те не могат да изгонят разни клошари и зоофили дето събират по 50 животни в мизерен апартамент и целия вход вони на лайна... хазяи не могат да изгонят квартиранти от собствените си жилища... ти говориш да гониш сина на стринката на лелята... ако пробва, най-много да установи, че половината от собствениците са неоткриваеми, други не ги еве за събранията, а трети не им пука, че някой си там от далечните етажи пускал музика. Това с тока е добра идея, но трябва да се прави вероятно всеки ден, а и в крайна сметка отново ще се опре до среща лице в лице в даден момент по време на слагане на катинара и вероятно до кьотек, но в апартамента ще са и останалите келеши, които ще са свидетели, че ТИ си изверга, който хулигански им спира тока и ги бие. Затова е по-добре да се заложи на тиха среща на 4 очи - со кратце, со благо и ако се наложи - со малко кьотек.
guesswho
 
Мнения: 302
Регистриран на: 08 Апр 2013, 00:28

Re: Системно нарушаване на нощна тишина.Нерешим проблем.

Мнениеот dakota_ » 14 Окт 2013, 19:39

indianec написа:Най-ефикасния метод е да се изключи ел.захранването на жилището.Действа веднага.Свидетел съм как миналата зима в 03.00ч. сутринта кучешки студ,на един такъв съсед до такава степен му бе писнало от такива бетери,че слагаше катинар на ел.,таблото,за да не могат да си пуснат пак тока.Хубаво е, че си запознал управителя на етажна собственост с проблема ти,ама този управител регистриран ли е ,като такъв в общината или само на приказки е домоуправител.?И ако е ,правомощията му според ЗУЕС ,са минимални,предупреждение,писмен доклад или протокол до районния съвет за налагане на административно наказание.Колкото до ваденето от жилището,някой да се сети такова нещо да се случило в Бг,чрез дело в РС?Най-малко, че събранието за вадене на такива обитатели според ЗУЕС трябва да е на 75% представителство на собствениците.А обитателите трябва да са с нотариално заверени пълномощни,че представляват собствениците на обекта .Дълга и широка процедура.Не съм вещ в прилагането на ЗУЕС,ако бъркам нещо,нека да бъда извинен.Както казах ,че и други колеги също спираш ел захранването на жилището,това е най ефикасно в твоя случай :!:


Засегнал си много важни въпроси относно прилагането на ЗУЕС,задължително трябва да има регистрация както е споменал и Литекс и задължително трябва да се спазват разписаните в закона правила и стъпка по стъпка да се прилагат.От 2012 год. до момента знам само за едно изваждане на един пияндурник в района ми,защото ми се наложи да изпращам колеги за съдействие.Самото започване на процедурата по изваждането в някои случаи действа като студен душ,защото налага на виновната страна да насочи активно вниманието си и да търси правна помощ,която е свързана с пари и ако не се ангажира и собствениците са добре организирани,може да бъде изваден като стой та гледай...
Иначе варианта с предпазителите действа добре! Още по-добре действа изрязване на захранващите проводници на апартамента наравно със стената...След това за да се пусне тока се налага едно опроводяване,едно къртене или дърпане на нови кабели ... вероятността да бъде отново отрязан,също действа като отрезвяващо... /имахме такъв случай и изрязването на кабелите се оказа с лечебно действие/
Има и други варианти,но е публичен форум и ще скандализираме моралистите във форума ;)
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Предишна

Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта