50 или 100 патрона за второ служебно КНО?

50 или 100 патрона за второ служебно КНО?

Мнениеот brb » 11 Фев 2016, 14:04

Привет! Цивилен съм, но от години с интерес следя форума.
От малък се занимавам с всякакви оръжия без каквито и да е било доказани правонарушения, а от няколко десетилетия имам без прекъсване разрешително за лично КНО за самоотбрана. Защото то поостаря, помолих за второ оръжие за самоотбрана и получих разрешение за придобиване. Запазих и старото, все още работещо (прекалено съм привързан към него, а и е реликва - произведено отпреди Сталинградската битка).
В разрешителното ми за употреба е вписано старото като КНО за самоотбрана и новото като КНО за служебни цели, въпреки че съм безработен.
Тъй като в "служебни цели" влиза и самоотбраната, съгласно чл. 6 ЗОБВВПИ, това не ме притесни, но възникна интересен въпрос, на който ще помоля да получа отговор, тъй като само тук има достатъчно компетентни за това люде, а пък не искам да тревожа КОС-аджията с глупости.
ВЕРНИ ЛИ СА ТВЪРДЕНИЯТА:
За първото КНО (вписано като за самоотбрана) имам право на 50 патрона. След прострелката (по старите изисквания - по 3 на пълнител) имам 44 патрона. Нямам право да имам повече, нямам право да имам по-малко (но може да ида и да закупя още до 6 патрона БЕЗ специално допълнително разрешително). След употреба на оръжие и изстрелян патрон извън тира съм длъжен да уведомя служба КОС.
За второто КНО (вписано като за служебни цели) имам право на 100 патрона. Закупил съм 50 и след прострелката имам 45. Мога, ако искам, БЕЗ да взимам изрично допълнително разрешително, да ида и да закупя още 55 патрона до определения ми лимит от 100. За това не уведомявам служба КОС, защото в разрешителното ми пише, че имам право на патрони, съгласно ЗОБВВПИ, т. е. - 100. Уведомявам служба КОС само, ако употребя оръжие извън тира, аналогично на горното КНО.
--------------------
Съжалявам, че питам тук, но въпреки многократните ми въпроси относно този проблем към различни "експерти", не получих отговор. А искам да съм изряден, както през всичките тези десетилетия.
Предварително благодаря!
brb
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Фев 2016, 13:30

Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта