Какво бихте посъветвали гражданин завършил пълнолетието си преди 3-4 години,ако той има опасни врагове(занимаващи се с неща на ръба на закона),независимо от причината на вражеството(не искам да навлизам в подробности,за да не стане твърде дълго). Въпросните хора са доста по-големи на над 40 годишна възраст,има заплахи,закани за отвличане,побой и евентуално убийство,живее се в еднин и същ район,една-две улици разлика. Веднъж(миналата година месец Юли) ходих на психолог от прекаленото напрежение и страх(не оставам сам,не се движа сам и така нататък) и той ме посъветва да съобщя на кварталния,отидох привикаха,когото трябва,а отсреща видях едно подигравателно поведение,подписаха се документи и накрая останахме само аз и кварталния,попитах го как мога да се защитя,а той за мое учудване ми каза,че не вярва,че ще има други проблеми,аз пак повторих въпроса,а той ми каза,че ако стане нещо пак да ида - аз бях изумен...
Сега ситуацията и въпросите ми са няколко и са наистина кофти... Тези са поръчали на едни други да свършат каквото трябва(сигурен съм в това),въпроса е,че аз не мога да познавам абсолютно всички,защото когато отидох в полицията ми искаха имена и адрес... Следващ проблем,окей казвам си аз,който и да бъде аз трябва да съм готов за битка - да се защитя,въпросът е евентуално ако има фатален край - умъртвя някого,аз ли ще съм виновен? Как се доказва кой е започнал припирнята? Въпреки че е логично,аз не бих трягнал ей така да се бия.. Идва въпроса за свидетелите - ами,ако лъжесвидетелстват,ако няма свидетели,ако откажат да свидетелстват?
Има и друг въпрос - ако има влизане в дома...
Накратко при подобни случай как трябва да се действа и какви са правата на гражданите?
Благодаря!