Кофти ситуация

Кофти ситуация

Мнениеот Vevo » 11 Мар 2017, 16:23

Какво бихте посъветвали гражданин завършил пълнолетието си преди 3-4 години,ако той има опасни врагове(занимаващи се с неща на ръба на закона),независимо от причината на вражеството(не искам да навлизам в подробности,за да не стане твърде дълго). Въпросните хора са доста по-големи на над 40 годишна възраст,има заплахи,закани за отвличане,побой и евентуално убийство,живее се в еднин и същ район,една-две улици разлика. Веднъж(миналата година месец Юли) ходих на психолог от прекаленото напрежение и страх(не оставам сам,не се движа сам и така нататък) и той ме посъветва да съобщя на кварталния,отидох привикаха,когото трябва,а отсреща видях едно подигравателно поведение,подписаха се документи и накрая останахме само аз и кварталния,попитах го как мога да се защитя,а той за мое учудване ми каза,че не вярва,че ще има други проблеми,аз пак повторих въпроса,а той ми каза,че ако стане нещо пак да ида - аз бях изумен...
Сега ситуацията и въпросите ми са няколко и са наистина кофти... Тези са поръчали на едни други да свършат каквото трябва(сигурен съм в това),въпроса е,че аз не мога да познавам абсолютно всички,защото когато отидох в полицията ми искаха имена и адрес... Следващ проблем,окей казвам си аз,който и да бъде аз трябва да съм готов за битка - да се защитя,въпросът е евентуално ако има фатален край - умъртвя някого,аз ли ще съм виновен? Как се доказва кой е започнал припирнята? Въпреки че е логично,аз не бих трягнал ей така да се бия.. Идва въпроса за свидетелите - ами,ако лъжесвидетелстват,ако няма свидетели,ако откажат да свидетелстват?
Има и друг въпрос - ако има влизане в дома...
Накратко при подобни случай как трябва да се действа и какви са правата на гражданите?

Благодаря!
Vevo

Re: Кофти ситуация

Мнениеот MasterCop » 15 Мар 2017, 15:25

Като за начало разкажи защо мислиш, че те искат да ти навредят? От къде познаваш тези хора и какво ги кара точно с теб да се занимават?
Когато те нападнат е добре да се отбраняваш, но не с нападателно оръжие (например ножа е оръжие за нападение, а спрея е за отбрана). Когато нападението започне можеш да нанасяш щети на нападателя, но обезателно трябва да спреш в момента в който атаката му е преустановена. Добре е да има свидетели на това което се случва (нападателите не са свидетели ;) ). Ако има проникване в дома ти е добре нищо да не пипаш и да се обадиш на 112.
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот Vevo » 15 Мар 2017, 19:50

Ще започнa отзад напред - това за влизането в дома и 112,честно казано не ми харесва,едва ли ще имам време за 112,ако някой влезе с взлом и неочакванo,забележете казвам някой,а може да са и някои... Като чели губя надежда и вярва в полицията и съда и справедливостта в България като цяло.
Сега относно откъде познавам хората - ами от един квартал сме,както казах живеем на една-две улица разстояние. А враждата е на основа измама от тяхна страна и след въпросната измама имаше едно теглене на майни от моя страна,след което тези бяха засегната,едва ли не им се нарани достойнството и така започнаха неприятностите за мен.
И последно само със спрей... например срещу четирима поръчани(платено им е) ще може ли човек да се справи?
Казах последно,но не е - искам да попитам и това,дали психологът,на когото съм разказал на няколко посещения(обсъждахме едно и също нещo) всичко,та дали той може да бъде евентуален свидетел в съда,ако ми се случи нещо? Да добавя само,че аз не напразно отидох в полицията - идеята ми беше,че поне ако стане нещо полицията да знае за случая.

Благодаря!
Vevo

Мнениеот dsuzunov » 19 Мар 2017, 15:54

Вкарваш се във филми, чадо.
Само заради едно "теглене на майни" никой няма да си прави труда, а и да отделя финанси, за да "те поръча". При това, на четирима.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov

Мнениеот Vevo » 19 Мар 2017, 16:44

Отговорът ви има логика,но да приемем ситуацията като такава какватo я описвам,дори да кажем,че се е случило нещо повече(въпреки че нищо повече не се е случило) - казвам това,за да получа отговор за начини на действие при подобни ситуации. Независимо какво е,защо е,едва ли някой има право да бие,малтретира или убива някого другиго,та при такaва ситуация какви мерки може да вземе човек - в случая аз.
Само ще помоля да няма и други такива повърхностни и кратки отговори - бил съм във филм или каквото и да било друго. Просто искам да съм си подготвен,а то нека да съм във филм(въпреки,че не съм,но това няма как да го докажа чрез форумна кореспонденция),както се казва готви се за зима,а то нека да е лято.
Мисля,че съм разказал ситуацията добре,и се очаквам вашите компетентни(опитни) отговори.

Благодаря отново!
Vevo

Мнениеот MasterCop » 19 Мар 2017, 17:15

Vevo написа:Ще започнa отзад напред - това за влизането в дома и 112,честно казано не ми харесва,едва ли ще имам време за 112,ако някой влезе с взлом и неочакванo,забележете казвам някой,а може да са и някои...

Да се обадиш на 112 е по-добре от колкото да разчиташ на себе си - едва ли ще влязат толкова бързо освен ако нямате врати у вас.
Vevo написа:И последно само със спрей... например срещу четирима поръчани(платено им е) ще може ли човек да се справи?

Препоръчвам ти го, защото всяко друго оръжие може да ти бъде отнето и използвано срещу теб след това. Целта ти не е да натръшкаш четирима, а да спечелиш време или да избягаш.
Vevo написа:... искам да попитам и това,дали психологът,на когото съм разказал на няколко посещения(обсъждахме едно и също нещo) всичко,та дали той може да бъде евентуален свидетел в съда,ако ми се случи нещо?

Нужен ти е очевидец - това какво си казал на някого няма тежест в съда. Какво ти каза психолога и това помогна ли ти в случая, защото май не е много добър ;) ? Питам, защото ми е интересно как един психолог си изкарва хляба в днешно време...
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот Pinhead » 20 Мар 2017, 12:29

Нужно е да се изнасяме от България. Тук вече няма нито закон, полицията я съсипаха, за съд да не говорим..... Прятел, намираш се в грешната държава и в грешното време..... А тези локуми на кварталния всички знаем каква стойност имат.
Аватар
Pinhead

Мнениеот Vevo » 20 Мар 2017, 20:05

Психологът накрая вдигна раменете и каза - почти каза,всеки сам решава какво да прави,тоест отдръпна се. Но аз не напразно писах тук,аз съм абсолютно сигурен,то е очевадно за средно интелигентен човек какво се случва наоколо,та ясно ми е какъв план имат,но те не искат свидетели,остава това - ако им падне пердето да убият и двама ни(с брат ми).И мисля пак да ходя при психолога,за да попитам и него дали може да бъде някакъв вид свидетел в съда...
А,за другите очевидци ви бях казал - никой не би искал да се замесва с тези хора,всеки би се оттеглил настрана,е? Тогава аз какво правя,в каква безпомощна и жалка ситуация съм само... По-силните побеждават независимо колко са прави,колко са криви,това ли е? Много интересен е въпросът как се доказва ако се случи нещо,абсурдно е да се мисли,че аз бих тръгнал срещу първо по-големи на години и килограми от мен хора,а след това и по-многобройни... Много съм объркан и потиснат...

Относно грешното време,за България... - За съжаление е точно така. Преди 9-10 години на два пъти влизаха в дома ни - грабежи,полицията нищо не направи. Помня как с месеци наред съм бил в страх и нащрек,за да пребия крадеца и да предпазя дома си,но после страха отшумя,но сега пък пак насилие и пак страх... И не намирам отговори,не намирам решения,които да ме успокоят,да кажа - ей тези ако направят нещо,после ще им разрежат майките в полицията,това не мога да си го кажа и да го приема имам силни съмнения...
Vevo

Мнениеот mich33 » 06 Ное 2018, 00:58

как се разви случая човече.не съм в системата от 1991 а дотогава бях не точно полицай а вътрешни войски ,но се сблъсках с подобен случай покрай 6 г ми син ,останал при бившата ми и новия и мъж. последния го биеше гормозеше , детето не ходеше на задълж жрадина после на училище не беше пускан . държаха го в къщи за бавачка на 2 те им природени .после почна мъртво пиян да звъни в нас на 72 г ми майка ,записах с програма и цаплахите му за убийство по тел......И НИКОЙ НИЩО - жалба в полицията , оттам иди закрила на детето и обратно . давам записа в СДВР - там нямало кой да го конвертира защото не бил на уин - конвертирах го сам , после го прекратиха - ето и съветите ми на патил и решил проблема човек - СЕГА СИНА МИ ЖИВЕЕ ПРИ МЕН .... 1
ДАЙ ЖАЛБАТА В ПРОКУРАТУРАТА не в районното 2. заплахата с убийство е престъпление ЗА КОЕТО ГО ПРЕСЛЕДВА ДЪРЖАВАТА ,но все пак ВЗЕМИ АДВОКАТ - ще препоръчам при нужда- ще ти кажат че записана на тел не е доказателство И ТОВА НЕ Е ВЯРНО - разпечатва се и СТАВА ДОКАЗАТЕЛСТВО стига да имаш 2 свидетели чули разговора по тел на високоворител- ако го прекратят -ОБЖАЛВАЙ при мен така го прекратиха и отиде записа ЧАК СЛЕД ТОВА ЗА ГЛАС АНАЛИЗ - дотогава е седял НЗ къде
ВАЖНО . при проникването в дома ти или ако си нападнат ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 2 НАПАДАТЕЛИ не подбирай оръжие нападателно ли е кво е . и студент адвокат ще докаже че се защитаваш живота ...Относно спирането да се биеш ако спре нападението . щом са стигнали да те нападнат у вас или налитат по повече от 1 човек - по добре 2 да те съдят отколкото 4 да те носят . после в съда не го мисли щом битката Е У ВАС след нахлуване или са 2 и повече нападателя
сподели как се е развил случая защото историята ти ме жегна . от етноса ли са въпросните - в моя случай беше така . бившата се ожени за ром
mich33

Назад към Теми за граждани