Здравейте,
Мога ли да помоля за съвет, тъй като искам да изпратя Покана-декларация на приятели за гостуване в България, но самият начин по-който трябва да се случи това ми се струва изключително неправиленл Първо във въпросната покана се съдържат изцяло мои лични данни, имена, адрес, егн, номер на лична карта. На въпросния чужденец се попълват единствено адрес и имена, нито номер на документ за самоличност нищо. След това в Миграция ми казват, че тази покана с моите лични данни аз я изпращам на чуждия гражданин. Добре редно ли е точно полицейска служба да иска от мен да си раздавам така личните данни? В реда на нещата щеше да е да изпратя поканата до посолството примерно. Аз каня тези хора, но това не значи че искам да си давам данните на когото и да било. Друго е да дам документа пред полиция и тн. Освен това от Миграция ми искат нотариален акт за жилище. Аз как мога да знам, че там някой няма да злоупотреби с тези мои документи? Ако го искат само за сверяване на данните и да ми го върнат без да държат копие при тях, тогава е друго.
Много ви моля за съдействие, защото въпросната покана е спешна, а незнам какво да правя.
Благодаря предварително!