Вътрешни правила - обозначителни знаци

Вътрешни правила - обозначителни знаци

Мнениеот BeckBG » 09 Ное 2019, 21:55

Добър ден!
От известно време се интересувам малко повече от средно статистическия гражданин относно полицията, структура, функции, задачи и като цяло всички свързани с това неща. И поради това съм се интересувал и запознавал по-подробно с нормативната база в тази област, писал съм писма, с които съм търсел обяснения за определени аспекти на полицията в страната.
И така скоро се заинтересувах повече от темата за правилата относно обозначаването на транспортните средства ползвани от българската полиция (по смисъла на чл.2, ал.3 на ПУДМВР). И единственият НА, който бях намерил е Заповед №Iз-1895/26.09.2013 на министъра на МВР (https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider43/документи-от-дирекцията/298cffe8-pravila_ocvetqvanepdf.pdf), с която се отвърждават горецитираните правила. Но тъй като тези Правила са от 2013 г., системата е претърпяла доста реформи, а и най-малкото е минало доста време, реших да изпратя едно писмо до КВНОЖГ, в което обяснявам, че ако няма приети правила, няма как гражданите да знаят дали едно МПС, които просто има надпис ПОЛИЦИЯ е легитимно и още такива аргумента. От комисията естествено пренасочиха писмото по компетентност до МВР. И в отговорът зам.-министърът отговаря, че действително има приети такива правила, но са "Вътрешни правила относно видовете транспортни средства, които се обозначават със светлинна и/или звукова сигнализация или с надпис с наименованието на структурата или други опознавателни знаци, и мястото на поставянето им".
Бих искал да попитам как мога да достъпя до този НА, тъй като е важно да се знае кога един автомобил е служебен и се ползва за определена дейност, точно както всеки гражданин има регистрационен номер на автомобила си, чрез който полицията може да установи собственикът му, фактът че дипломатичните, транзитните, временните, военните номера имат определена структура, която е обществено достъпна и всеки може да идентифицира такъв номер. Също така щом предишните такива Правила са били публикувани на сайта на МВР, защо и сегашните да не бъдат, като информацията със сигурност се е изменила. Бих ли могъл, ако този акт не може да бъде достъпен обществено, да ми бъде пратен чрез ЗДОИ?
Благодаря и приятен ден!
BeckBG
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Ное 2019, 20:15

Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта