от kriza » 24 Мар 2009, 09:27
Колеги от ГПУ-Крумовград – действайте !!!
Вие не сте научени да разследвате, но никога не е късно. Имал съм контакти с някои от Вас – симпатяги и готини хора.
Първо направете оценка на фактите – кой, кога, къде и с какво се е самоубил /лека му пръст на момчето, явно натиска върху него е бил по комунистически ??? Какво имам в предвид, сами ще стигнете до истината/.
След това обстоен разговор с неговите родители, за да се убедите, че проблемите не са семейни, е разбира се допуска се и версия да са. Разговора трябва да е много внимателен.
Трето, разговор със всички негови приятели – какво е споделил с тях през последните 4 месеца поне.
Четвърто, с кои колеги и началници се е срещал неформално и много е важно формално. Бил ли е привикван на разговор от каквито и да е било началници на формален или неформален разговор, какво е било психологическото му състояние след това ???
Колеги, които сте били на работа или наряд заедно с него, какво сте правили и какви са били реакциите на другите хора – на това трябва да се даде отговор. Давали сте наряди на различни места, срещали сте се с различни хора, каква е била реакцията на колегата или на определени началници след тези наряди в дълбочина и по граница.
Пичове, разровете се и не се притеснявайте, разпитвайте, както се казва „куцо и сакато“ ще разберете и много други работи, които спокойно може да публикувате ТУК, като резултат на Вашето разследване. Убеден съм, че ще успеете и човека довел до това деяние няма да издържи, съвестта няма да му издържи, само и единствено трябва да ровите навсякъде във всички „лайна“ дори и не се предавайте или притеснявате.
Имам една доста добра „сламка“, случайно се добрах до нея, при положение, че изпаднете в „глуха улица“ ще Ви я е дам.
Накрая – когато водите разговорите и всичките Ваши действия, от един или повече хора, правете записи или протоколи по добре от всички Ваши действия. Ден, час, място, с кого сте говорили, какво е казал, кои сте присъствали и при възможност в зависимост от ситуацията, протоколите да бъдат подписани от всички. Така ще имат по-голяма доказателствена стойност.
Препоръчително е в групата Ви /при положение, че изобщо сте в състояние да сформирате такава/ да привлечете и бивш колега от оперативна служба от полицията, който не е свързан с Вас и службата Ви.