А съдебната власт корумпирана ли е?

Re: А съдебната власт корумпирана ли е?

Мнениеот Amateur » 27 Май 2012, 14:05

Остава съда да не е корумпиран.2 автомобила ми запалиха и какво стана нищо,първия случай се прекрати проади неизвестен извършител а втория ги хванаха имаше признания от 3ма срещу един прекратиха срещу тях образуваха срещу въпросния един и понеже се прекратява срещу тях първите показания отпаднаха и на вторите казаха че не знаят и не помнят нищо и така оправдаха ги...
Amateur

Мнениеот dakota_ » 28 Май 2012, 13:41

Amateur написа:Остава съда да не е корумпиран.2 автомобила ми запалиха и какво стана нищо,първия случай се прекрати проади неизвестен извършител а втория ги хванаха имаше признания от 3ма срещу един прекратиха срещу тях образуваха срещу въпросния един и понеже се прекратява срещу тях първите показания отпаднаха и на вторите казаха че не знаят и не помнят нищо и така оправдаха ги...

Явно ще излезеш оперативно интересно лице ;) два автомобила да ти запалят не е шега работа...Може да са хора,които си окрал преди време...
dakota_

Мнениеот Васил » 06 Окт 2012, 01:27

ако откраднеш 100 милиона ти правят паметник в България, ако се бориш за по-добър живот сиреч ( тая система не ми харесва) идват от МВР и те мачкат... това е за милиони няма закони за кокошка няма прошка!
Васил

Мнениеот катюша » 06 Окт 2012, 09:13

Васил написа:ако откраднеш 100 милиона ти правят паметник в България, ако се бориш за по-добър живот сиреч ( тая система не ми харесва) идват от МВР и те мачкат... това е за милиони няма закони за кокошка няма прошка!

Защо не почиваш ами се чудиш къде какво да похванеш да се намериш на приказка.Много често за такива приказки идва линейката и вдига някой,оказа се,че избягал от специализирано лечебно заведение.
катюша

Мнениеот Васил » 06 Окт 2012, 12:12

2 коментара писах и 2 пъти от 3 отговора идва линейка..... нали е за свободно мнение? всеки има прави да си мисли и казва каквото иска!
Васил

Мнениеот катюша » 06 Окт 2012, 13:27

Васил написа:2 коментара писах и 2 пъти от 3 отговора идва линейка..... нали е за свободно мнение? всеки има прави да си мисли и казва каквото иска!

После да не се оплакваш,че полицията не се грижи за живота и здравето на гражданите :D
катюша

Мнениеот dakota_ » 06 Окт 2012, 16:53

Васил написа:ако откраднеш 100 милиона ти правят паметник в България, ако се бориш за по-добър живот сиреч ( тая система не ми харесва) идват от МВР и те мачкат... това е за милиони няма закони за кокошка няма прошка!

Колко пъти те е мачкало МВР и по какъв повод ти се е случвало (ако се е случвало)?
dakota_

Мнениеот Васил » 06 Окт 2012, 20:23

няма значение .... само ще ти кажа че ако змията се вмирисва от главата... и ако не знаете кой "бизнесмен" (мафиот) с какво се занимава питайте народа... всеки един се знае кой наркотици, кой рекети, кой джамбаз, кой проституция, това са обществени тайни само съдебната власт не ги знае и няма доказателства !
Васил

Мнениеот dakota_ » 06 Окт 2012, 20:45

Васил написа:няма значение .... само ще ти кажа че ако змията се вмирисва от главата... и ако не знаете кой "бизнесмен" (мафиот) с какво се занимава питайте народа... всеки един се знае кой наркотици, кой рекети, кой джамбаз, кой проституция, това са обществени тайни само съдебната власт не ги знае и няма доказателства !

Как няма значение,а го коментираш? Искаш да кажеш,че няма значение дали лъжеш или казваш истината?
Изкарваш се потърпевш от МВР,пък изведнъж няма значение...Какво има значение за теб?
Чувал ли си за невинен до доказване на противното? Само със знание не става,трябват и доказателства или и доказателствата са без значение,посочваме някой изправяме го стената и с автомата...
Ако разполагаш с доказателства,вратите на МВР са широко отворени да се явиш и да дадеш информацията с която разполагаш...
Змията не знам откъде се вмирисва,ама ако си чул,че рибата се вмирисва откъм главата,това е така,защото няма крака...
dakota_

Мнениеот Null » 08 Окт 2012, 01:24

dakota_ написа:Явно ще излезеш оперативно интересно лице ;) два автомобила да ти запалят не е шега работа...Може да са хора,които си окрал преди време...

миналата зима по 10на коли на вечер горяха в Бг, сигурно всички са били на оперативно интересни лица.. някаква милиционерска логика ли е, що ли..

dakota_ написа: Само със знание не става,трябват и доказателства или и доказателствата са без значение,посочваме някой изправяме го стената и с автомата...
Ако разполагаш с доказателства,вратите на МВР са широко отворени да се явиш и да дадеш информацията с която разполагаш...

Изопачаваш нещо думите на човека.. и доказателства се събират от който трябва, ако трябва аз или той да ги събира, си остави служебната карта и най-вече дебитната и още днес рано сутрин тръгвам да 'събирам' . btw: Нещо за пенсионната реформа да знаеш :cool:
Някои хора оставят по нещо след себе си в този живот само когато клекнат
Аватар
Null

Мнениеот катюша » 08 Окт 2012, 07:44

Null написа:Изопачаваш нещо думите на човека.. и доказателства се събират от който трябва, ако трябва аз или той да ги събира, си остави служебната карта и най-вече дебитната и още днес рано сутрин тръгвам да 'събирам' . btw: Нещо за пенсионната реформа да знаеш :cool:

Допускаш съществени грешки,защото не познаваш работата ни!
Ще ти кажа какво се случва почти всеки ден с мен.
Извърши се някъде кражба,домова кражба,от паркинг...където се сетиш.Пристига потърпевшия и казва,аз знам кой го направи,това е ..(еди кой си).. Питам го видя ли го,отговора е не съм го видял,но ми каза еди кой си,намирам този който му е казал,но той също не го е видял,но знае,защото еди какво си...
Това са техните доказателства,които имат...Всъщност да не кажеш,че изопачавам нещо,нямат доказателства.
Моята работа е да намеря кой е извършил кражбата,аз си върша работата и то както трябва по закон,не както ме учи потърпевшия и не както му се иска на потърпевшия (да си разчисти сметките с някой с който са се гледали на криво),но понеже няма никаква гаранция,че откраднатото ще бъде намерено или ако задържим заподозрян,той ще си изпее всичко,случва се да няма доказателства и потърпевшия да пие една студена вода.
В същото време ако потърпевшия е този във форума,започва да тръби навсякъде по всички съседи,как той е казал на полицията кой е крадеца,но понеже полицията работи с крадците и дели с тях,крадеца не е задържан.
Такива заслужават да им се тегли по един здрав бой,заслужават и да ги осъди човек,но заслужава ли си да се ставаме слуги на човешката простотия.
катюша

Мнениеот minavasht » 08 Окт 2012, 09:12

катюша написа:
Допускаш съществени грешки,защото не познаваш работата ни!
Ще ти кажа какво се случва почти всеки ден с мен.
Извърши се някъде кражба,домова кражба,от паркинг...където се сетиш.Пристига потърпевшия и казва,аз знам кой го направи,това е ..(еди кой си).. Питам го видя ли го,отговора е не съм го видял,но ми каза еди кой си,намирам този който му е казал,но той също не го е видял,но знае,защото еди какво си...
Това са техните доказателства,които имат...Всъщност да не кажеш,че изопачавам нещо,нямат доказателства.
Моята работа е да намеря кой е извършил кражбата,аз си върша работата и то както трябва по закон,не както ме учи потърпевшия и не както му се иска на потърпевшия (да си разчисти сметките с някой с който са се гледали на криво),но понеже няма никаква гаранция,че откраднатото ще бъде намерено или ако задържим заподозрян,той ще си изпее всичко,случва се да няма доказателства и потърпевшия да пие една студена вода.
В същото време ако потърпевшия е този във форума,започва да тръби навсякъде по всички съседи,как той е казал на полицията кой е крадеца,но понеже полицията работи с крадците и дели с тях,крадеца не е задържан.
Такива заслужават да им се тегли по един здрав бой,заслужават и да ги осъди човек,но заслужава ли си да се ставаме слуги на човешката простотия.

Не ги разбираш ти тези работи!
Човека се бори със системата, до гуша му е дошло от несправедливости, а МВР само мачка, ли мачка!
Народа знае кои са престъпниците, кой краде, кой убива, кой продава дрога, ама МВР-то е заето с мачкане и не остава време и ресурси за ловене на престъпници, затова уж все доказателства се търсят.
На него му е ясно че има доказателства, нали баба Пена от 2-я етаж му е казала, че е чула от Петрова от 5-ти етаж, че сина и е чул в училище кой е откраднал компотите на Иванови миналата седмица.
Ха сега обясни бездействието на органите и защо престъпника не е арестуван и осъден, а си хапва сладко компоти пред телевизора!
:mrgreen:
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida

Мнениеот dakota_ » 08 Окт 2012, 20:53

Null написа:
dakota_ написа:Явно ще излезеш оперативно интересно лице ;) два автомобила да ти запалят не е шега работа...Може да са хора,които си окрал преди време...

миналата зима по 10на коли на вечер горяха в Бг, сигурно всички са били на оперативно интересни лица.. някаква милиционерска логика ли е, що ли..

dakota_ написа: Само със знание не става,трябват и доказателства или и доказателствата са без значение,посочваме някой изправяме го стената и с автомата...

Изопачаваш нещо думите на човека.. и доказателства се събират от който трябва, ако трябва аз или той да ги събира, си остави служебната карта и най-вече дебитната и още днес рано сутрин тръгвам да 'събирам' . btw: Нещо за пенсионната реформа да знаеш :cool:

Няма логика да разровиш неща които са писани преди година,но пък няма нищо лошо,че си го направил.Лошото е,че само си прочел без да се напънеш и да опиташ да се замислиш...Ако си окрал някой,както той е направил и за това са го задържали,може да очакваш да ти подпалят колата...Платили са си за това...Няма как да ходиш на сбор и да не чакаш сборяни...
За другото пак не изопачавам нищо,но толкова ти е ресурса или пък си обременен от пенсионната реформа и бавно сгряваш...
Доказателства са и свидетелските показания,за това му написах,че вратите на МВР са широко отворени за всеки,който има сведения и доказателства за подготвящо се или извършено престъпление...
От теб се иска само да реализираш правата си като гражданин и да изпълняваш задълженията си като такъв...Не се опитвай да разбираш от военна музика,има си диригент,той казва кой свири фалшиво...
dakota_

Мнениеот Васил » 09 Окт 2012, 10:28

няма доказателства добре ... той не е работил от както пада комунизма а има имоти и коли за 2 милиона лева... всички бивши и сегашни министри, повечето депутати, общински съветници, мутри и прочие имат по 2-3 хотела в сл.бряг... 2-3 в Боровец, а съдебната власт няма доказателства.... защото разбираш ли хотела бил на брат му чакай бе кой е брат ти с какво се занимава...ония хотел е на шурея .... какво после да си говорим за съдебна власт.... боклука се напил , надрусал смачкал някой с колата 3 години условна.... бабата в градината и намират канабис , то даже не е засят ами дивачка(сам поникнал) и искат 2 години затвор... не ми говорете за съдебна власт... не знам защо изобщо я има тази тема като е публична тайна че съда е за някой само за другите е просто нещо си което не ги касае .... и вие като служители на МВР не сте виновни че е така... вашата работа е да ги хващате , а други ги съдят просто не знам защо се палите толкова и я защитавате ама да имате право да я пазите ... нали и понякога е с вас аз осъден полицай не съм видял ........ защото и в редиците на МВР има бая за изчистване ..... както и във всеки един слой от обществото....
Васил

Мнениеот катюша » 09 Окт 2012, 14:15

Васил написа:няма доказателства добре ... той не е работил от както пада комунизма а има имоти и коли за 2 милиона лева... всички бивши и сегашни министри, повечето депутати, общински съветници, мутри и прочие имат по 2-3 хотела в сл.бряг... 2-3 в Боровец, а съдебната власт няма доказателства.... защото разбираш ли хотела бил на брат му чакай бе кой е брат ти с какво се занимава...ония хотел е на шурея .... какво после да си говорим за съдебна власт.... боклука се напил , надрусал смачкал някой с колата 3 години условна.... бабата в градината и намират канабис , то даже не е засят ами дивачка(сам поникнал) и искат 2 години затвор... не ми говорете за съдебна власт... не знам защо изобщо я има тази тема като е публична тайна че съда е за някой само за другите е просто нещо си което не ги касае .... и вие като служители на МВР не сте виновни че е така... вашата работа е да ги хващате , а други ги съдят просто не знам защо се палите толкова и я защитавате ама да имате право да я пазите ... нали и понякога е с вас аз осъден полицай не съм видял ........ защото и в редиците на МВР има бая за изчистване ..... както и във всеки един слой от обществото....

Това са общи лафове и упражнения в ала-бала.Сядай в някой пенсионерски клуб разсъждавайте по цял ден над това кой колко милиона е заграбил.
катюша

Мнениеот Васил » 09 Окт 2012, 14:28

Това са общи лафове и упражнения в ала-бала.Сядай в някой пенсионерски клуб разсъждавайте по цял ден над това кой колко милиона е заграбил.[/quote]

добре катинка....катюша
Васил

Мнениеот Avito » 10 Окт 2012, 09:32

Всяка съдебна, политическа и изпълнителна власт има опити да се корумпира от престъпния контингент- така тя по лесно постига целите и успява да съществува. Въпросът е, доколко тези власти успяват да се преборят и да противостоят на тези опити. Така е било от най дълбока древност, от времената на цар Соломон и Ксеркс...та до наши дни. Един от успешните опити беше на съдебната власт в Италия, когато след взривяването на достойния неин служител Фалконе от мафията последва бурен съдебен процес и доста от нейните босове смениха елегантните си костюми с раирани такива.
Въпросът у нас е- кога за Главен прокурор ще дойде някой български Фалконе?
Наскоро беше публикуван модел, в който съм участвал като експерт и където чрез математико статистически методи е установено време на пестой / средно статистически / в системата Обвиняем- Осъден- излежаващ присъда 6 г, като при това само 18% от повдигнатите обвинения получават ефективни присъди , при което средната ефективна присъда е под 1 г!!
Очевидно е че при тези резултати не можем да говорим за Фалконе.
Avito
Изгонен

ПредишнаСледваща

Назад към Съд и съдебна власт