Мъченици ли са съдиите ?

Мъченици ли са съдиите ?

Мнениеот Човек » 22 Юли 2009, 17:27

http://www.gradski.bg/show.php?storyid=759351

Обиден, ВСС пак отряза "революционна съдийка" за шефски пост
Жаклин Комитова скандализира съвета с обясненията, че в градския съд се правораздава със страх и с примка на шията. Той й отвърна два пъти - не я избра за шеф на съда, а сега и за заместник-председател

"Градски вестник"

Висшият съдебен съвет (ВСС) за пореден път постави под сериозно съмнение обективността на кадровата си политика. Въпреки че точно този показател се наблюдава от Брюксел и практиката на ВСС се критикува, съветът не се поколеба и в деня на опопвестяването на доклада на ЕК да покаже, че ще кадрува, без да се влияе от чужди мнения.

Днес ВСС трябваше да избере заместник-председател на шефа на Софийския градски съд Георги Колев. За поста ръководител на Търговското отделение в съда имаше само една кандидатура - на досегашния му шеф Жаклин Комитова. Съдийката наскоро участва и в избора за шеф на СГС, но спечели само 1 глас и отпадна. При днешното гласуване Комитова отново не спечели доверието на ВСС - подкрепиха я шестима, четирима бяха против, 13 се въздържаха.

По време на дискусията около избора Сребрина Христова и Иван Колев от съвета бяха категорични, че новият шеф на СГС Георги Колев трябва да изкаже становище и да му се даде възможност сам да избере екипа, с който работи. След избора на Колев обаче той даде да се разбере, че едва ли ще работи с останалите кандидати за поста му, между които бе и Комитова.

В защита на съдийката сега се изказаха Анелия Мингова и шефът на ВАС Константин Пенчев. Според Мингова, Комитова е направила добро впечатление още при изборите за шеф на съда. Тогава кандидатката скандализира голяма част от съвета с мнението си, че Софийският градски съд се е превърнал в "съмнителна дума", че се правораздава със страх и притеснение. "Правораздаването с примка на шията е произвол", обяви тогава Комитова. Мнението и предизвика реакция на обидени членове на ВСС като Светла Данова, която на свой ред обвини Комитова, че само тя правораздавала с примка на шията.

Тогава Константин Пенчев обяви, че няма да гласува за никой, но беше категоричен, че мандатът на тогавашния шеф Светлин Михайлов е провал. Днес Пенчев защити Комитова като обясни провала на избора й с предишните изказвания на Комитова.
"ВСС я наказа за това, че е изказала мнението си преди време и е била откровена. Така в бъдеще никой няма да си позволи да изказва мнение за това какво става в системата", заяви Пенчев.

Без подобни драми, ВСС избра за председател на Окръжния съд в Бургас Боряна Димитрова, на Окръжния съд в Разград - Веселин Стоянов, на районните съдилища в Ботевград - Илияна Тодорова, в Кърджали - Валентин Спасов, в Несебър - Пламен Найденов, и в Смолян - Тодор Деянов. За заместник-председател на Окръжния съд в Хасково и ръководител на Гражданското отделение беше избран Георги Георгиев.
Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни !
Изображение
Човек
Изгонен
 
Мнения: 1046
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:51

Re: Мъченици ли са съдиите ?

Мнениеот Човек » 05 Авг 2009, 19:47

Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни !
Изображение
Човек
Изгонен
 
Мнения: 1046
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:51

Re: Мъченици ли са съдиите ?

Мнениеот Човек » 06 Авг 2009, 18:49

ВСС оневини и награди мързелив прокурор от Тутракан
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=155165&srcpos=1
Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни !
Изображение
Човек
Изгонен
 
Мнения: 1046
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:51


Назад към Съд и съдебна власт

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron