Проект за нов НК-"за" и "против"

Проект за нов НК-"за" и "против"

Мнениеот marr » 22 Дек 2013, 12:04

Проект за нов НК-
proekt_NK_635232275501945576.doc
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
marr

Re: Проект за нов НК-"за" и "против"

Мнениеот dakota_ » 22 Дек 2013, 13:38

Мотиви към проекта за нов НК на РБ
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dakota_

Мнениеот marr » 22 Дек 2013, 14:38

dakota_ написа:Мотиви към проекта за нов НК на РБ

Благодаря на "dakota_"за качване на мотивите.Както винаги много на място.Хубаво е да се прегледат и вникнат в тях.В самият проектозакон има много както хубави ,така и не дотам моменти.Но в крайна сметка е по-важно един закон да се изпълнява и прилага,пък дори и бил не толкова добър.Нали идеята е да се направи по-целесъобразен, по-приложим и годен, с по-сполучлив възпитателен ефект за нарушилите го и гарантиращ повече спокойствие и свобода на гражданите.
Лично аз не смятам, че като даваме повече права и свободи на и без друго достатъчно закриляни престъпници/вероятно не съм съвсем точна в термина/ ще постигнем много ефективен НК.
В момента съм заета ,но ще коментирам нещо ,което мен лично ме изненада,независимо от новите световни изисквания.Някой може да ме сметне за нехуманна и консервативна.
Наказанието доживотен затвор без замяна отпада като вид наказание поради това, че се възприема вече като твърде нехуманно наказание заради отсъствието на каквато и да е перспектива пред осъдените на това наказание"
В тези случаи говорим за "лица"/не мога да ги нарека "хора",нито дори "човешки същества"/, чиито интелект и/или морал граничат с повече от животински, но ние ще мислим за тяхната перспектива...Ситуацията е толкова тъжна, че ти става чак смешно. Нали тежестта на наказанията до известна степен спомага за осъществяване на превенцията. Като знаеш, че те чакат до 20 години ЛОС или доживотен затвор без замяна ще се замислиш повече ,ако изобщо стои нещо пред теб в главата ти.
marr

Мнениеот dakota_ » 22 Дек 2013, 15:17

Няма лошо да се премахне наказанието "доживотен затвор без право на замяна",но да се въведе отново смъртното наказание!
dakota_

Мнениеот marr » 22 Дек 2013, 15:33

dakota_ написа:Няма лошо да се премахне наказанието "доживотен затвор без право на замяна",но да се въведе отново смъртното наказание!

Твърдо "ЗА",ако се въведе отново смъртното наказание!
Колкото и нехристиянско и нехуманно да е, но понякога се налага kl) .
marr

Мнениеот Sir Humphrey » 22 Дек 2013, 23:16

УБДХ се отменя.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот КГ125 » 08 Мар 2014, 01:18

Проектът за нов НК е пълно безумие... Във времена на престъпност се либерализират санкциите. Чувам, че дребните кражби се декриминализирали или там каквото е - т.е. дивашката битова престъпност ще получи нов могъщ стимул да побърка последните живи баби и дядовци по селата окончателно.

За сметка на това се въвеждат санкции за изказване на мнения, т.е. за защита на един отречен от историята тоталитарен строй, ама само на един - за другия, дето победи но пак е тоталитарен санкция няма.

Цяло чудо е защо изобщо са го направили тоя НК, когато не повтаря старите текстове, пише глупости; всичко с него ще се разпадне.
КГ125

Назад към Съд и съдебна власт