В пресата за нас.

В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 20 Авг 2009, 08:52

Петима затворници от бобовдолския затвор са заразени със СПИН
20 август 2009 | 09:52 | Агенция "Фокус"
Бобов дол. Петима затворници от бобовдолския затвор са заразени със СПИН. Това съобщи за радио “Фокус”-Пирин директорът на институцията Борислав Зебеков. Според действащата нормативна уредба обаче надзирателите, които се грижат за сигурността им, не са информирани за състоянието на лицата. От ръководството на затвора са категорични, че се взимат максимални мерки за сигурност. Според статистиката, един надзирател бди за сигурността на близо петима задържани. Средната работна заплата в сектора варира между 450 и 600 лева в зависимост от стажа на служителя. Що се отнася до материалната база, в която работят надзирателите, Зебеков уточни, че тя е значително по-добра от тази на пазарджишкия затвор. По думите му, се прави всичко възможно да се работи при по-добри условия на труд, основната спънка в това отношение обаче остава липсата на финансиране, което в условията на криза допълнително е редуцирано. В повечето случаи, условията на труд на надзирателите остават на заден план, за сметка на условията на живот на затворниците, подчерта директорът. 440 лица изтърпяват присъдите си в момента в бобовдолския затвор.
Красимира ДИМИТРОВА

http://www.focus-news.net/?id=n1243109
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот Pozitano » 20 Авг 2009, 08:57

Репортаж от затвора в Пазарджик
http://play.vbox.bg/a6l0s9g90ol0/ZATVORA-PZ.html
771 -"1300 години България" Изображение
Изображение
Аватар
Pozitano
 
Мнения: 723
Регистриран на: 22 Дек 2008, 00:08

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 20 Авг 2009, 09:09

http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=18761

Репортажа от "Тази сутрин" 20.08.2009г.
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 24 Авг 2009, 20:59

Куйо и политиката

Забелязали ли сте как се активизират затворниците след избори? Става им нещо на тези хора и започват да организират ту бунтове, ту други мероприятия. Сега на мода е знаменитият затворник Будимир Куйович, известен като Куйо. Черногорецът, който излежава 16-годишна присъда за разпространение на дрога, прави всичко животът му зад решетките да е цветен. Сега си организира пласиране на дрогата по затворите. За тази работа впрегнал надзирателите да помагат.

Един от тях пък го завлякъл, та се наложило Куйо да пропее пред затворническата управа, за да има възмездие. Ето такива неща стават следизборно по затворите. Шефът на софийския зандан пък ту с оставка в джоба, ту оставката изчезва. Тази несигурност на управата е изключително вредна за хората зад решетките. Именно за това такива като Куйо си развяват байрака, както си искат.

Колко важен е черногорецът и какви връзки е завъдил чрез подкупи стана ясно още в началото на съдебната му сага, когато падаха управленски глави заради неговото тесте от фалшиви паспорти. Тогава Куйо се изтъпани и каза: „Аз съм най-важният в държавата.” Познал ли е или не - доказва го това, което се случва. Колко още ще разиграва всички знаменития затворник през дългия си престой зад решетките също предстои да разберем. Сега е необходимо да се разбере точно как Куйо командва разпространението на дрога в затворите. И да се изловят тези надзиратели, които са на негова страна.

15:34 24-08-2009
Фани Чоджумова
http://www.novinar.net
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 24 Авг 2009, 21:00

Надзирател завлякъл Куйович с 2000 евро

Подкупният служител е уволнен, братът на Орешарски подава оставка

Надзирател в Софийския затвор е бил дисциплинарно уволнен, след като проверка показала, че е взел подкуп от черногорския наркобандит Будимир Куйович. Това съобщи вчера шефът на затворите Петър Василев. Той отказа подробности по случая, но уточни, че отстраняването на подкупния служител е станало в началото на месеца. Надзирателят е бил уволнен заради „неправомерни връзки с лишен от свобода”.

Куйо, както е известен в своите среди черногорецът, излежава 16-годишна присъда за разпространение на дрога. Става дума за търговия с наркотици в затворите, съобщи осведомен източник за "Новинар". Куйо заръчал на старшината, чийто прякор е Пацо, да достави пратка с дрога на стойност около 2000 евро. Надзирателят обаче прибрал парите и не изпълнил поръчката. Куйович изчакал известно време и като разбрал, че е измамен, докладвал на затворническата управа.

Лично аз съм разнищил този случай, съобщи вчера шефът на Софийския затвор Милети Орешарски. Той призна, че има замесени надзиратели в схемата за търговията с дрога, но отказа подробности, тъй като има следствие по случая. На въпрос дали вече е подал оставка, Орешарски заяви, че това ще стане известно следващата седмица.

Още по-загадъчен бе Петър Василев, който нито потвърди, нито отрече, че оставката на шефа на Софийския затвор е на бюрото му. Василев призна, че има натиск братът на бившия министър на финансите Пламен Орешарски да бъде отстранен от поста. Шефът на затворите бе категоричен, че е имал спорове с Милети Орешарски, но те са били конструктивни. Братът на ексфинансовия министър пък бе категоричен, че Куйо не е причината да хвърли оставка.

15:35 24-08-2009
Фани Чоджумова
http://www.novinar.net
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот Sir Humphrey » 24 Авг 2009, 22:26

Съдът оправда полицаи за чадър над гард на Галеви

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000401

На 14 май т.г. Военноапелативният съд е потвърдил оправдателното решението на Софийския военен съд и то е влязло в сила. Костадинов и Карпузов са положили необходимите усилия според възможностите и квалификацията си да установят кой е нанесъл побой на Павлов, но не са успели да го направят. "Трябва да се има предвид, че това са патрулни полицаи и основната им задача е да обикалят по зададения им маршрут и да следят за опазването на обществения ред, а не да извършват оперативно-издирвателни или следствени действия",


За неизкушения от полицейската терминология читател това подчертаното звучи като "Моля, не стреляйте по пианиста, той толкова може."
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: В пресата за нас.

Мнениеот школник » 25 Авг 2009, 19:39

http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... AzMzszMg==


Петър Василев: И осъдените, и надзирателите са в тежки битови условия

...Ние проведохме вече среща със синдикат на надзирателите през юни. Това беше един учредителен акт, под който се бяха подписали 14 души надзиратели от Пазарджишкия затвор. За мен това не е синдикат на служителите в България. Подробно разговаряхме с тях и предполагам, че са предприели някакви стъпки, защото чувам за интерес на служителите и от други затвори – от Бобовдол, Стара Загора и другаде...
школник
 
Мнения: 50
Регистриран на: 21 Фев 2009, 10:28

Re: В пресата за нас.

Мнениеот zamsszb1 » 26 Авг 2009, 12:46

........ОКОЛО 300 ЧОВЕКА СМЕ !!!!
zamsszb1
 
Мнения: 176
Регистриран на: 08 Юли 2009, 14:03

Re: В пресата за нас.

Мнениеот ntvladimirov » 27 Авг 2009, 08:22

Познавате ли кварталния полицай?

Трябва да е местен
Татяна Василева, студентка, 23 г.

Добре би било да го познаваме, но те се сменят прекалено бързо. Добре е да е от квартала и в случай на необходимост да може да го намериш и да му се довериш. А не да е някой човек, който въобще не подозираме, че живее в нашия квартал, камо ли да разчитаме на него.

Да си върши работата
Иван Тонев, ученик, 18 г.

Не, а и не смятам, че е нужно да го познавам. Ако човек си върши работата, както трябва, то няма никакво значение дали е познат или от квартала ни.


Намери ми документите
Василка Симеонова, счетоводител, 57 г.

Аз за първи път разбрах, че има такава длъжност, когато ми откраднаха документите. Кварталният полицай ми ги донесе. За такива по-малки въпроси трябва хората да се обръщат именно към него.

Пазеше ни от бели
Давид, ученик, 18 г.

Когато бях малък още, кварталният полицай идваше при нас, децата, и следеше да не правим бели. Добре правеше, като наблюдаваше реда в квартала.

Да не висят в колите
Бисер, инвеститор на борсата, 42 г.

Разбира се, че хората трябва да познават кварталния полицай. Живял съм в Щатите и там практиката беше такава. Кварталният дори идва направо в дома ти, за да се представи кой е, ако имаш нужда да се обърнеш към него, оставя ти визитка. Така се прави. Това е начинът, да контактуват с хората, а не да стоят в колите и да махат с палките. Никъде го няма това.

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=291352
Николай Владимиров
Щастлив Пенсионер.

див човек и силен ветар ништо го не спира
Аватар
ntvladimirov
 
Мнения: 975
Регистриран на: 22 Май 2009, 20:51

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 28 Авг 2009, 12:31

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=212789

Петър Василев, шеф на затворите:
Надзирателите вземат до 750 лв., в месеца работят 8 дни


- Има ли синдикат на надзирателите?

- През юни дойдоха при мен и донесоха един учредителен протокол, с който са се регистрирали в съда. Този учредителен протокол бе подписан от 14 надзиратели от затвора в Пазарджик. Обясних им, че не мога да го приема като национално представен синдикат, а за синдикална организация.

Чета по форумите в интернет, че вече били около 230 души - имат съмишленици в затворите в Бобовдол, Стара Загора, следствения арест във Велико Търново. Но официален документ за членската маса няма, когато представят такъв, ще разговаряме като партньори.
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 28 Авг 2009, 12:32

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=213847

Шеф на затвор напуска заради Очите
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 31 Авг 2009, 11:18

http://www.focus-news.net/?id=n1249442

Наркотици са открити в пратка, предназначена за затворник в Бургас
31 август 2009 | 11:59 | Агенция "Фокус"
Бургас. Наркотици са открити в пратка, предназначена за затворник в Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. В пратка от вещи, предназначена за 22-годишния Неделчо Стоянов от Камено, осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода за участие в престъпна група за разпространение на наркотици, оглавявана от Стойчо Калоянов, вчера в специално изработен тайник в подметките на гумени чехли са открити десет топчета със суха тревна маса (марихуана) и пликче с бяло прахообразно вещество (амфетамин). Пратката вещи е била изпратена от 24-годишната сестра на Неделчо Стоянов, живееща също в Камено. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас. Групата на Стойчо Калоянов е задържана на 10 юли 2008 година.
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 31 Авг 2009, 11:32

Освободиха брата на Пламен Орешарски от затвора
18:20 28-08-2009 Новинар

Министърът на правосъдието Маргарита Попова подписа заповед за освобождаването на Милети Орешарски от поста му на директор на Централния софийски затвор, считано от 1 септември, съобщиха от ведомството вчера.
Попова е подписала рапорта на Орешарски, в който той посочва, че иска да бъде освободен по собствено желание. Срещу брата на бившия финансов министър Пламен Орешарски имаше дисциплинарна проверка за липса на контрол върху дейността на затворническите общежития в Кремиковци и Казичене. Тя завърши с дисциплинарно наказание „писмено предупреждение”.
За временно изпълняващ длъжността директор на затвора е назначен Митко Димитров, който досега е работил в системата на охраната и контрола на следствените органи.
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 10 Сеп 2009, 12:53

http://www.focus-news.net/?id=n1256275

Чрез специална програма подобряват качеството на живот в пазарджишкия затвор
10 септември 2009 | 13:13 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. На среща с представители на Български хелзинкски комитет днес бяха набелязани някои основни мероприятия, свързани с подобряването на условията за изтърпяване на присъди в пазарджишкия затвор, каза за радио “Фокус” – Пазарджик председателят на Общински съвет Георги Йорданов. Обсъдено бе членове от Наблюдателна комисия към Общински съвет - Пазарджик да присъстват на семинари на Хелзинкския комитет, също така да обменят опит с представители на различни общини в областта, които имат добри практики в тази насока. По думите на Йорданов, ще бъде изготвена програма за една година, като след това всяка година ще се прави отчет на постигнатото и ще се набелязват нови задачи за следващата година. Идеята на съвместните действия е да се подобри координацията между затворническите власти в Пазарджик и пробационните работници, както и да се подобрят като цяло условията на живот и труд в пазарджишките места за изтърпяване на присъди и качеството на здравното обслужване в тях.
Албена ЖИЛЕКОВА
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: В пресата за нас.

Мнениеот GKrIvan » 24 Сеп 2009, 07:09

http://www.livenews.bg/news/5942/1
При конвоирането на опасни престъпници - с бойни патрони
МЛАД ПЕНСИОНЕР
Аватар
GKrIvan
 
Мнения: 1508
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:16

Re: В пресата за нас.

Мнениеот cecimihailov » 28 Сеп 2009, 09:49

Само служители на сливенския затвор ще участват в протеста в столицата
26 септември 2009 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Сливен. Регионалният синдикат на гражданската администрация в МВР няма да вземе участие в "мълчаливото присъствие" на площад „Света Неделя” в София утре. Това каза за радио "Фокус" – Сливен председателят на синдиката в Сливен Пепа Михайлова. Тя уточни, че протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите на МВР, а сливенският синдикат е съвсем различно нещо. Членовете на сливенската организация подкрепят идеята, но няма да вземат участие в проявата в неделя. Това е решено на Общо събрание на синдиката. Подписка „Невинен до доказване на противното” в сливенската полицейска дирекция няма, тъй като няма дружество към новата федерация, която организира проявите. По информация на Михайлова такава подписка има в сливенския затвор и негови представители ще вземат участие в утрешния протест. 117 души членуват в Регионалния синдикат на гражданската администрация с МВР и това са служители по трудово правоотношение, а не държавни служители, съобщи Михайлова.
Гергана СУЛТАНОВА Копирано от http://www.focus-news.net/?id=n1266333

Служители на Сливенския затвор ще вземат участие в протеста в столицата
27 септември 2009 | 08:19 | радио "Фокус" - Сливен
Сливен. Служители на Сливенския затвор ще вземат участие в днешния протест в столицата. Това каза за радио "Фокус” – Сливен председателят на Регионалния синдикат на гражданската администрация в МВР в Сливен Пепа Михайлова. Там се е провела и подписка „Невинен до доказване на противното”, която ще бъде занесена в София днес. Регионалният синдикат на гражданската администрация в МВР няма да вземе участие в «мълчаливото присъствие» на площад „Света Неделя”. Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите на МВР, а сливенският синдикат е съвсем различно нещо. Заради това, че няма регионална федерация в Сливен не се проведе и подписка в подкрепа исканията на служителите на МВР за по-ефективна защита спрямо тях при изпълнение на служебните им задължения.
Гергана СУЛТАНОВА Копирано от http://www.focus-radio.net/?s=1&do=n307 ... 0a6npajne2
Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: В пресата за нас.

Мнениеот nqmabivshi » 01 Окт 2009, 09:17

http://www.focus-news.net/?id=n1269160

Валентин Петров: Куйович се ползва с преференции

01 октомври 2009 | 08:32 | Агенция "Фокус"
София. Аз нямам политически опоненти. Адвокатката на Будимур Куйович спестява много верни неща и не говори истината и аз мога всичко това да го докажа. Това каза комисар Валентин Петров в интервю за предаването „Тази сутрин” по бТВ. Той заяви, че е скандално това, което се случва и доказва, че Куйович се ползва с преференции, защото той е затворник, който разполага в момента с телефон и може да говори в ефир. „Странна история”, добави Петров. „Аз се надявам, че все пак някой прокурор наблюдава в момента и ще реагира по някакъв начин”, поясни още той.

Вярно ли е това? Вярно ли е, че от затвора този човек е говорил по ТЕЛЕФОН? Ако е така значи някой трябва да си ходи. Без значение надзирател или началник!!! :evil:
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Следваща

Назад към Синдикат на служителите в затворите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron