Познавате ли кварталния полицай?
Трябва да е местен
Татяна Василева, студентка, 23 г.
Добре би било да го познаваме, но те се сменят прекалено бързо. Добре е да е от квартала и в случай на необходимост да може да го намериш и да му се довериш. А не да е някой човек, който въобще не подозираме, че живее в нашия квартал, камо ли да разчитаме на него.
Да си върши работата
Иван Тонев, ученик, 18 г.
Не, а и не смятам, че е нужно да го познавам. Ако човек си върши работата, както трябва, то няма никакво значение дали е познат или от квартала ни.
Намери ми документите
Василка Симеонова, счетоводител, 57 г.
Аз за първи път разбрах, че има такава длъжност, когато ми откраднаха документите. Кварталният полицай ми ги донесе. За такива по-малки въпроси трябва хората да се обръщат именно към него.
Пазеше ни от бели
Давид, ученик, 18 г.
Когато бях малък още, кварталният полицай идваше при нас, децата, и следеше да не правим бели. Добре правеше, като наблюдаваше реда в квартала.
Да не висят в колите
Бисер, инвеститор на борсата, 42 г.
Разбира се, че хората трябва да познават кварталния полицай. Живял съм в Щатите и там практиката беше такава. Кварталният дори идва направо в дома ти, за да се представи кой е, ако имаш нужда да се обърнеш към него, оставя ти визитка. Така се прави. Това е начинът, да контактуват с хората, а не да стоят в колите и да махат с палките. Никъде го няма това.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=291352