zamsszb1 написа:http://www.sfsmvr.eu/
Надявам се някой от МП да прегледа по-горното и дано такива разговори станат факт със ССЗБ за решаване на проблемите в системата !!!![]()
Аз вярвам ,че ще се случи !
Прочетох го

zamsszb1 написа:http://www.sfsmvr.eu/
Надявам се някой от МП да прегледа по-горното и дано такива разговори станат факт със ССЗБ за решаване на проблемите в системата !!!![]()
Аз вярвам ,че ще се случи !
dakota написа:Не можеш да работиш с мен в един екип,нямаш качества за полицай,не бъркай надзирателската работа с полицейската
Това е един от проблемите на надзирателите...
Devil написа:dakota написа:Не можеш да работиш с мен в един екип,нямаш качества за полицай,не бъркай надзирателската работа с полицейската
Това е един от проблемите на надзирателите...
Е тук не мога да се съглася с теб dakota. Не мога да се съглася по няколко причини. Първо: аз служа от 120 годинии помня времето когато Затворите бяха в МВР и всеки издънил се от патрула беше пращан като наказание да служи в Затвора. Служителите към който бе предприета такава мярка доста бързо рухваха психически. Второ: според мен просто е задължително всеки патрулен полицай да минава и да служи за известно време в Затвора. Там ще се научи на най- важното, а имено как да си пази гърба. А Какво е работа в екип? Според уикипедия: това е комбинация от действия, които се извършват от двама или повече души, или група, чрез които всеки човек допринася със своите уникални умения, способности, мнение и индивидуалност за единството и ефективността на екипа, с оглед постигането на общи цели.
В какво се изразява работата в екип?
Работата в екип е желанието за участие, като пълноправен член на екипа, който допринася ефективно в работата. За да работи човек в екип трябва да може да предприема конкретни действия и да има конкретно поведение. Члена на екипа трябва да допринася в опитите на групата за разрешаването на даден проблем, да споделя собствено мнение, идеи, информация, опит, да подпомага за развитието и доразработването на идеи от останалите членове, да демонстрира отдаденост към груповия процес , да изслушва мнението на останалите, да уважава чуждото мнение, да уважава различията в групата и индивидуалните гледни точки на останалите, да разбира ролята на конфликта и противоречието за достигане на определено решение, да се справя успешно в конфликтна ситуация, да се адаптира към променящите се изисквания, да може да мотивира групата към постигането на по-добри резултати, да допринася за добрия дух, настроение и атмосфера в груповата работа.
Devil написа:Е тук не мога да се съглася с теб dakota. Не мога да се съглася по няколко причини. Първо: аз служа от 120 годинии помня времето когато Затворите бяха в МВР и всеки издънил се от патрула беше пращан като наказание да служи в Затвора. Служителите към който бе предприета такава мярка доста бързо рухваха психически. Второ: според мен просто е задължително всеки патрулен полицай да минава и да служи за известно време в Затвора. Там ще се научи на най- важното, а имено как да си пази гърба. А Какво е работа в екип? Според уикипедия: това е комбинация от действия, които се извършват от двама или повече души, или група, чрез които всеки човек допринася със своите уникални умения, способности, мнение и индивидуалност за единството и ефективността на екипа, с оглед постигането на общи цели.
Работата в екип е желанието за участие, като пълноправен член на екипа, който допринася ефективно в работата. За да работи човек в екип трябва да може да предприема конкретни действия и да има конкретно поведение. Члена на екипа трябва да допринася в опитите на групата за разрешаването на даден проблем, да споделя собствено мнение, идеи, информация, опит, да подпомага за развитието и доразработването на идеи от останалите членове, да демонстрира отдаденост към груповия процес , да изслушва мнението на останалите, да уважава чуждото мнение, да уважава различията в групата и индивидуалните гледни точки на останалите, да разбира ролята на конфликта и противоречието за достигане на определено решение, да се справя успешно в конфликтна ситуация, да се адаптира към променящите се изисквания, да може да мотивира групата към постигането на по-добри резултати, да допринася за добрия дух, настроение и атмосфера в груповата работа.
dakota_ написа:Не бъркай пазенето на гърба с пазенето на задника в затвора,има голяма разлика,полицаите знаят как да си пазят гърбовете,тяхната работа е работа в екип,надзирателите нека си пазят задниците,има опасност да ги обидят отзад...
dakota_ написа:Devil написа:Е тук не мога да се съглася с теб dakota. Не мога да се съглася по няколко причини. Първо: аз служа от 120 годинии помня времето когато Затворите бяха в МВР и всеки издънил се от патрула беше пращан като наказание да служи в Затвора. Служителите към който бе предприета такава мярка доста бързо рухваха психически. Второ: според мен просто е задължително всеки патрулен полицай да минава и да служи за известно време в Затвора. Там ще се научи на най- важното, а имено как да си пази гърба. А Какво е работа в екип? Според уикипедия: това е комбинация от действия, които се извършват от двама или повече души, или група, чрез които всеки човек допринася със своите уникални умения, способности, мнение и индивидуалност за единството и ефективността на екипа, с оглед постигането на общи цели.
Не бъркай пазенето на гърба с пазенето на задника в затвора,има голяма разлика,полицаите знаят как да си пазят гърбовете,тяхната работа е работа в екип,надзирателите нека си пазят задниците,има опасност да ги обидят отзад...
Това което казва Уикипедията трябва да се прилага творчески,всичко което е описано е на база,че съответният човек притежава качества за да може да го реализира,аз казах,че такива качества не забелязвам при вас и за това е проблем да се създаде екип.Така в случая Уикипедията остава само като едно добро пожелание,четете и мислете..Надявам се да съм ясен,освен ако не съм ясен,но спирам с обясненията.... понякога така е най-добре...
gatzo написа:Господа, ето Ви проблем за решаване. Прочетете внимателно ЗИН-ЗС, Глава 4 не в интернет, а книжката и по-точно това което е написано с дребния шрифт. Да видим как и кога ще бъде изпълнено това което е написано.
zamsszb1 написа:Тази заповед , пред кого е прочетена? Кои служители са я виждали?
По БТВ , много пъти казваха решението на правителството за съкращение в държавния сектор , явно е почукало и на вратата на затвора !!!
Надзиратели от затвора едва ли ще се съкращават , те и сега са малко!![]()
5 сч-и на затвор , МТС,ТРЗ и др. невярвам да им се размине!
Така мисля !
Коментирайте колеги!
White Wolf написа:Да вметна за един друг според мене проблем,лично мене ме дразни страшно много факта,че като отида в служба КОС,и ми кажат че Надзератела не е смятан за Служител,не е по МВР,не е по МО,и затова се води гражданско лице,и по етапен ред се вадят всички документи за презаверка или за първоначално кандидатстване за разрешителното за оръжие,и след трудоемкото им събиране(което е обидно за Служител,който борави с зачислен автомат Калашников,пистолет Макаров,сигнален Пистолет и всичко което е на въоръжение в МВР,няма да изброявам средствата за реда и дисциплината)и ако все пак ти го подновят разрешителното ,ще е за 3 години а не за 5 както се полага за военизиран служител.Ами като ни отнеха правото да носим служебните оръжия,защо ни лишават от правото да браним Семействата си ,и Себе си с личните си оръжия като нормални Служители.Явно господата които не са помислили върху този детаил,не мислят изобщо и за тези забравени Служители-Надзерателите,че ако някой има нужда от лично оръжие,това са точно те,и неможе да сравняват работата на Надзератела нито с редови МВР служител,нито с на някакъв си военен или волнонаемен(на) или Пожарникар(не обесмислям последните две професии ,но едва ли имат по голяма нужда от късо нарезно оръжие от един работещ Надзерател конфонтиращ се и държащ в подчинение най големите боклуци на обществото),които ако ги вкарат 15 мин в корпуса да се запознаят с работата на Надзератела и ще сънуват кошмари доживот(малко съм афектиран,ама е нормално при това отношение),че не са рядки случаите на посегателства,заплахи и други въздеиствия върху Надзиратели,от бившия Контингент или тяхна престъпна рода.Мисля че това искане трябва да се добави в листа с основните други.
Назад към Синдикат на служителите в затворите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта