Страница 1 от 2

Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 16:16
от elegantniq
Някой няма ли да напише два реда за колегата , който се простреля по време на дежурство в МВР болница? :o :shock: :? :shock:

Re: мълчание !!!!

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 16:33
от paolon
Кога и как е станало,че и по медиите го няма.Дали не се крие?

Re: мълчание !!!!

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 17:25
от elegantniq
Ами не знам :) според мен като има ранен надзирател , произвел изтрел в МВР болница тябва да се докладва някаде. Доколкото разбрах има опит да се покрие всичко.Дежурните лекари , сестри и лежащите в отделението в което се е случило това не трябва ли да докладват някаде?

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 21:25
от бастун
И аз търсих,никъде нищо!Споделете!?

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 13:49
от Lamar76
Определено има затъмнение по този инцидент! Защо! Прикрива ли се нещо и защо! Какво е становището на ГД ?

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 13:55
от elegantniq
Знам само ,че ако беше някой друг колега до сега щеше да има наказан.Сенокосците и зидаро-мазачите не ги лови наказание.Дано някой друг "майстор" не застреля следващия път колега.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 14:55
от todoroff
Въпроса ми е какви мерки ще се вземат да не се повтори случилото се ? И не е ли време вече началниците да отпукат и някой от 'техните' ?

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 15:54
от zaikoto
Като се опитват да прикрият случая така се опитват само да затворят очите на всички колеги,но
тази история не трябва да остане така.Апелирам за справедливост.Защото на мястото на неговата ръка можеше да е някой от нас. cr:) ;)!

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 19:18
от zaikoto
Мисля ,че наистина вече трябва да се вземат мерки за тези ,които си мислят че са непоклатими.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 20:31
от innocent
В крайна сметка, какво точно се е случило??? Някой ще каже ли????

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 21:53
от nqmabivshi
Доколкото разбрах от бюлетина, става дума за неправилно боравене с оръжие. Повече подробности могат да дадат колегите от Софийския затвор.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 22:12
от zaikoto
Явно и колегите от София не знаят много. Сигурно шефовете им искат да не се разбере, което не е правилно, според мен. Но това си е само мое мнение, разбира се.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 22:38
от todoroff
Последно стана ясно че колегата бил произвел 'контролен' изтрел докато говорил по гсм-а си. :) Не знам как си е уцелил ръката а не главата ? Никои не казва също защо колегата е в коридора докато л/с е сам в стаята и то без белезници???Преди време не уволниха ли колега точно заради това ???? Какво ли е правилното наказание сега? Сигурно ще е нещо смешно.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 15:05
от innocent
Малко съм объркан. Някой би ли ми казал защо л/с лежи в МВР болница, а не в затворническата такава?

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 15:30
от todoroff
Първо защото има лекари там :) , второ защото л/с не желаят да им се правят манипулаций от некадърниците в затворническата болница и трето като има по сериозен случай нашите доктори ги хваща страх някой да не умре и ги пращат по други болници.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 17:02
от zaikoto
Все си мисля, че трябва някой да понесе отговорност за случилото се ,за да не се повтарят повече такива грешки ,защото те може да бъдат фатални.От ден на ден има все по-голямо затъмнение по случая.Нали се сещатате, че това е умишлено.

Re: Инцидент в МВР болница?

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 18:31
от nqmabivshi
todoroff написа:Последно стана ясно че колегата бил произвел 'контролен' изтрел докато говорил по гсм-а си. :) Не знам как си е уцелил ръката а не главата ? Никои не казва също защо колегата е в коридора докато л/с е сам в стаята и то без белезници???Преди време не уволниха ли колега точно заради това ???? Какво ли е правилното наказание сега? Сигурно ще е нещо смешно.


Голям педант съм на тема "безопасно боравене с оръжие". Не мога да приема факта, че някой се е прострелял случайно, още повече ако това, което казваш е наистина така. Друг е въпроса, че в ГДИН (и всичките и поделения)няма нито един инструктор, който да обучи състава на безопасна работа с оръжие и изобщо "боравене, съхранение и употреба на оръжие". Всички помним случая във Варна. Така и никой не разбра докъде е вината на колегата и изобщо има ли такава, но употребата на оръжие в такъв случай е много отговорен акт и е индивидуално преживяване за всеки отделен служител. В такива случаи грешки се допускат от "незнаене", "неможене" и страх от грешки. Това е от недостатъчното... не, излъгах... от НИКАКВОТО обучение на тема оръжие и огнева подготовка. А това да се гръмнеш в ръката докато говориш по телефона си... нямам думи ако наистина е така.