Протеста на 20.03.2010 год.

Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот Bui4o Vanio » 17 Мар 2010, 13:52

Колеги ,отварям тази тема за да се концентрира всичко по нея на едно място и всеки да може да се информира без да рови по другите теми.

Протеста е организиран от СФСМВР и е подкрепен от всички останали синдикати в МВР / "Огнеборец" , НПС , НСГА /.Ще има участие и на синдиката на румънските полицаи (SNPPC) и на данъчните служители от НАП , както и много държавни служители които не са членове на синдикатите. Ние от ССЗБ също безрезервно подкрепяме колегите от СФСМВР. Протеста ще се проведе в градинката пред народния театър "Иван Вазов" от 12.00 часа за което е уведомена Община София.

Нека всички колеги от страната да създадат нужната организация за да можем да се присъединим към протеста ,защото исканията на СФСМВР са и наши искания.
Ние от Пловдив /не само членове на синдиката а и много други колеги/ ще бъдем там защото искаме и нашия глас да се чуе,защото искаме да получим това което ни се полага и от което сме лишавани до сега,искаме ние също да имаме права а не само задължения,искаме спокойно да се прибираме при семействата си и да не лишаваме децата си от много неща.
ОЧАКВАМЕ ВИ В СЪБОТА ДА ПОСРЕЩНЕМ ПРОЛЕТТА ЗАЕДНО !
САМО ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ !
Последна промяна MasterCop на 18 Мар 2010, 17:35, променена общо 1 път
Причина: Отварянето на нова тема при вече съществуваща такава не напразно е забранено в Правилата! Така не се концентрира написаното - напротив - пише се в 2 теми за едно и също нещо! Моля спазвайте Правилата!
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот nqmabivshi » 17 Мар 2010, 13:57

Надявам се, предвид последните събития, протестът да бъде подкрепен и от много други граждани. Около 150000 сме потърпевши от "новите социални благинки".
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот qqpipi » 17 Мар 2010, 14:32

http://www.blitz.bg/index.php?news=73205#comments

Цветанов отива на протеста на полицаите
17 март 2010, 13:53
Политика

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще отиде на полицейския протест в събота, но няма да може да им обещае по-високи заплати на подчинените си.
Той разясни днес, че независимо от оценката, която биха му дали колегите му от МВР, той трябва да е съпричастен с техните проблеми и да ги подкрепя.
Няма министър на МВР, който да не иска полицаите да вземат повече пари и да работят в по-добри условия, но днес възможностите на държавата са тези, предварително заяви позицията си Цветанов.
Според него обаче трябва да бъде намерен механизъм за компенсиране на полицаите, след като те бъдат натоварени да плащат здравните си осигуровки.
Целта е да не се допусне намаляване на парите на служителите на реда.
qqpipi
 
Мнения: 91
Регистриран на: 10 Яну 2009, 17:52

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот Bui4o Vanio » 17 Мар 2010, 15:47

Служителите на затвора подкрепят полицейския протест
Източник: News.Plovdiv24.bg 15:15 / 17.03.2010

©

Членовете на Синдикално дружество Пловдив към Синдиката на служителите в затворите в България, както и много други служители на Затвора и сектор "Арести" подкрепят изцяло мирния протест на синдикалната федерация на служителите в МВР, който ще се проведе в събота, научи Plovdiv24.bg.

Исканията, които са поставени, важат в пълна сила и за тях като държавни служители по Закона за МВР. Те също са заявили готовност за диалог с политическото и професионално ръководство за решаване на натрупаните с години проблеми, но на практика такъв все още няма.

Протестът е срещу решението полицаите сами да поемат здравните си осигуровки, след като до момента сумите се поемаха от държавата. Те настояват, ако задълженията им ще се изравняват с тези на другите граждани, то това да важи и за правата.

http://news.plovdiv24.bg/149665.html

http://news.plovdiv24.bg/149673.html
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот един от народа » 17 Мар 2010, 17:40

Според мен трябва да се отбележи и по места,а не само в София!Не всички можем да дойдем в столицата,но можем да протестираме и в провинцията.
един от народа
 
Мнения: 14
Регистриран на: 09 Фев 2010, 09:28

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот cecimihailov » 18 Мар 2010, 15:12

СФСМВР: Няма да позволим протестът да се превърне в политическа трибуна!

СФСМВРПо повод информацията в публикации в различни средства за масово осведомяване за заявки за присъствие на заявения от СФСМВР протест под мотото "Да върнем МВР на хората", който е подкрепен от другите три синдикални организации в МВР - НПС, НПС "Огнеборец", НСГА, както и ССЗБ, уточняваме:

1. Протестът е заявен от СФСМВР и съгласуван от СО за 20.03.2010г. от 12:00ч. пред Народния театър в гр. София. Напомняме, че първоначално заложените проблеми, които да бъдат представени на нашия протест, имат за цел да бъдат намерени реални възможности и да се дадат гаранции за изпълнението на следното:

- Реален и ефективен диалог между ръководството и служителите в МВР.
- Незабавно подобряване на материално-техническата база в МВР.
- Осъвременяване и синхронизиране на нормативната уредба в МВР.
- Провеждане на реална административна и структурна реформа в МВР.

Сложилите се през последните дни въпроси и проблеми относно предложенията и обсъжданията за орязване на социални и професионални права на служителите в МВР също ще бъдат представени по време на протеста.

2. Протестът ще бъде воден и открит от СФСМВР, след което ще бъде предоставена възможност на другите три синдиката в МВР да изложат своите становища в подкрепа на нашите искания, както и други искания. Следват обръщения на представители на синдикални организации на държавни служители извън МВР, които желаят да ни подкрепят, както и на представители на неправителствени и граждански организации.

3. Протестът има за цел защита на професионални и синдикални права на служителите от МВР, както и публично заявяване и представяне на натрупалите се проблеми в МВР, като категорично се противопоставяме на каквото и да било политизиране на исканията ни, особено в настоящата ситуация в държавата. В тази връзка можем да заявим, че площадът и градинката пред Народния театър са обществени места, а присъствието на протеста ни е въпрос на личен избор и вътрешно убеждение на наши членове и симпатизанти. СФСМВР има създадена организация за провеждането и охраната на мероприятието и за недопускане на нарушения на обществения ред.

4. В същото време с оглед избягване политизирането на протеста и фактът, че сценарият за провеждането му е вече подготвен, считаме, че не следва да се дава трибуна на протеста на представители на политически партии и други политически формации, независимо от това, към коя партия или формация принадлежат. В противен случай ще може да се направи обоснованото заключение, че всъщност организираме политически митинг, което е изрично забранено за служители на МВР, тъй като министерството е деполитизирана структура.

5. СФСМВР желае активен и ползотворен диалог с ръководството на МВР, но не считаме, че площадът пред Народния театър е подходящо място за целта. Проблемите, които желаем да обсъдим и да подпомогнем процесите по решаването им, са комплексни и сложни и излизат извън непосредствения изказ на площадната реторика, още повече, че наличната ни информация от нашите членове ни дава основание да смятаме, че емоционалното равнище на присъстващите по време на протеста ще бъде от вид, който няма да позволи постигането на обмислени и обосновани решения при един евентуален "площаден" диалог.

6. Като организатор на протеста СФСМВР ще следи стриктно обръщения и изказвания от трибуната на протеста да бъдат направени само от представители на синдикални организации в МВР, други синдикални организации на държавни служители и от представители на неправителствени граждански организации с оглед избягване на провокативни, политически и други подобни изказвания, които биха подменили целите и тезите на протестиращите.

7. Като благодарим сърдечно за подкрепата, която ни оказват всички наши членове и симпатизанти, както от МВР и държавните институции, така и от всички представители на обществото, предлагаме на политическите партии и техни представители да ни подкрепят, като при желание и убеждение от тяхна страна с политически решения и действия вземат мерки за отхвърлянето и неприемането на т.нар. антикризисни мерки по отношение на служителите на МВР свързани с рязкото влошаване на материалното им благосъстояние и обемът на професионалните им права, както и да подкрепят една широка обществена дискусия по поставените от нас въпроси. Копирано от : http://sfsmvr.org/
Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот nqmabivshi » 18 Мар 2010, 17:54

Качвам интервюто на Иво Григоров пред БНР. Липсва края, но общия тон е много добър. Браво Иво!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот zaikoto » 18 Мар 2010, 18:33

И от мен браво!Надявам се изказванията ти за напред да са все така добри.Дали интервюто е чуто от предцедателя на синдиката?
zaikoto
 
Мнения: 15
Регистриран на: 10 Мар 2010, 15:40

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот innocent » 18 Мар 2010, 19:12

На военните няма да им пипат заплатите,това им е обещал министърът им.Преди малко го казаха в новините! Да видим ся за нас какво ще има или няма да има?????
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот kroki-boki » 18 Мар 2010, 19:22

СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ГДО В БЪЛГАРИЯ
6000 СТАРА ЗАГОРА, бул.”Митрополит Методи Кусев” № 33, ssgdob@abv.bg

Изх. №65
Дата 20.03.2010г.


До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДЕКЛАРАЦИЯ

от Управителния съвет на ССГДОБ


Уважаеми колеги и служители на МВР, ние - членовете на ССГДОБ декларираме пълна и безусловна подкрепа на вашите искания в откритото писмо до ръководителите на МВР и държавата. Проблемите, които ви съпътстват съществуват и при нас в ГД „ОХРАНА”. За своето кратко съществуване като синдикална организация ние се убедихме, че така нареченият „социален диалог” ще бъде трудно постигнат. В същото време финансовата криза се превърна в удобен инструмент за отклоняване на неудобните въпроси за липсата на материално-техническата база и финансово-ресурсното осигуряване с мотива „пари няма”. Стоящите и преди проблеми се превърнаха в ежедневно, почти непреодолимо препятствие за осъществяване на елементарни дейности, свързани с непосредственото разследване , разкриване на престъпления, охраната и опазване на обществения ред, което рефлектира пряко в намаляването на качеството на работата на служителите и увеличава чувството за несигурност в огромната част от българските граждани. В същото време не се забелязва тенденция към каквото и да е подобряване на положението на служителите в МВР и на служителите от МП назначени и работещи по ЗМВР - напротив има ясни данни дори за значително намаляване на допълнителното възнаграждение на служителите, заложено в последните изменения на съответните вътрешни нормативни актове на МС. Влошава се професионалното и социално-икономическо положение на служителите, липсват индикации за повишаване на обществения им статус и престиж, което допълнително ги демотивира. Не са изпълнени исканията за заплащането и отчитането на труда съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния служител, както и подобряването на материално-битовите условия на работните места.
Уважаеми колеги и приятели от МВР това, за което настоявате вие, е задължение на всяко правителство, което иска полицейските служители да защитават държавността, правата и личната сигурност на гражданите. То трябва да направи условията за труд на полицейскитe служители такива, че те да могат да изпълняват достойно своите задачи. Ако едно правителство не намери начин да осигури тези условия за служителите на МВР и МП, то това е удар по осигуряването обществения ред и сигурност в страната.
Всички члениве на ССГДОБ приемат и подкрепят исканията ви по отношение на:
1. Ръководствата на МВР и МП да започнат реален и ефективен диалог със синдикалните организации за решаване на поставените проблеми, като ги приеме за равноправен и пълноценен партньор.
2. Да започне активно прилагане на заложените в НК, НПК и ЗМВР мерки за защита на служители на МВР и МП.
3. Да се извърши незабавна промяна на глава ХХ от ЗМВР, като в нея да бъде задължително включен функционален имунитет на синдикални членове, участващи в синдикалните ръководства и управителните органи на синдикални организации съгласно чл. 333, ал. 3 КТ.
4. Да се подобри материално-техническото и финансово – ресурсно обезпечаване на дейността на служителите от МВР и МП в съответствие с функционалните им задължения . От МВР И МП да бъде предоставена конкретна и публично оповестена програма за предстоящите действия в тези направления на дейност.
5. Положеният извънреден труд /включително в почивни и празнични дни и през официални празници/, положеният нощен труд на служителите, както и времето на разположение да се отчитат и заплащат в съответствие с разпоредбите на КТ и ЗДС и да се прекрати сегашното дискриминационно отношение на държавата спрямо служителите на МВР и МП в тази насока.
6. Да се увеличат средствата за вещево доволствие, като оборудването и екипировката на униформените служители да съответства на стандартите на ЕС в тази област, както и средствата за храна да се увеличат двойно.
7. Да се увеличи основната работна заплата на служителите, като базата за изчислението й се обвърже със средната брутна работна заплата за страната.
8. Да се запази съществуващата нормативна уредба по отношение на получаваните от служителите обезщетения при пенсиониране или напускане, като обезщетенията да бъдат изплащани до 45 дни след прекратяване на трудовите или служебни правоотношения.


20.03.2010.г. УС на ССГДОБ
kroki-boki
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Мар 2010, 19:21

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот zaikoto » 18 Мар 2010, 19:38

Нашия министър си трае както винаги.
zaikoto
 
Мнения: 15
Регистриран на: 10 Мар 2010, 15:40

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот cecimihailov » 19 Мар 2010, 00:34

Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот cecimihailov » 19 Мар 2010, 09:04

И служителите в затворите на протест
19 март 2010 00:19

София /КРОСС/ Членовете на Синдикат на служителите в затворите в България ще подкрепят и ще вземат участие в организирания от Синдикалната федерация на служителите в МВР. протест на 20 март т.г. в София пред Народния театър "Иван Вазов". Те ще настояват за адекватно заплащане за отговорностите и за риска на работата си, както и за достойни условия на труд.

Протестът има за цел защита на професионални и синдикални права на служителите, както и публично заявяване и представяне на натрупалите се проблеми в МВР и МП, посочват от Синдиката на служителите в затворите в България.
Копирано от : http://www.cross-bg.net/balgariya/88-no ... a-protest-
Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот cecimihailov » 19 Мар 2010, 11:49

Надзиратели от сливенския затвор ще участват в утрешния протест на полицаите в София

http://www.focus-news.net/?id=n1366203
Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот nqmabivshi » 19 Мар 2010, 14:07

Така, както чета из пресата, министър Цветанов ще бъде на протеста. Премиера Борисов и той щял да присъства. Чудя се, от нашите ръководители дали някой ще дойде?!?!Показателно е присъствието на ръководител на това мероприятие. Дори от чист популизъм, или от кумова срама, ако искате, го наречете, но е така. Поне да замаже очите на недоволните. НАШИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ УТРЕ ЩЕ СА НА ТРИБУНАТА, ЩЕ ГОВОРЯТ ПРЕД ВСИЧКИ. ВИЖТЕ ГИ И ГИ ЧУЙТЕ, АМА НЕ С ДИСТАНЦИОННО В РЪКА... :oops: :oops: :oops:
Йонко Стефанов - Председател на Синдикално дружество гр. Велико Търново към ССЗБ. sszb_vt@abv.bg
Модератор на раздел СИНДИКАТ на надзирателите в затворите
http://sszb.eu/
nqmabivshi
 
Мнения: 787
Регистриран на: 18 Дек 2008, 12:44

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот defence » 19 Мар 2010, 17:13

700 служители на затворите ще участват в протеста на полицаите © снимка: БГНЕС

700 членове на синдиката на служителите в затворите в страната ще участват в утрешния национален протест на полицаите, съобщи за Дарик председателят на Управителния съвет на Националния синдикат на служителите на затворите в България Илия Божинов. Той заяви, че в протеста от пазарджишкия затвор ще участват около 50 души.

Исканията ни почти не се различават с нищо от тези на колегите от МВР, уточни Божилов, но акцентира основно върху подобряване състоянието на материално-техническата база, както и проблема с осигурителните тежести, които могат да бъдат въведени върху доходите на държавните служители като антикризисна мярка на правителството. „Моето лично мнение е, че министър Цветан Цветанов би бил по-полезен на заседанието на Министерски съвет, а не на самия протест в столицата", каза още Божилов, като уточни, че не ангажира никого с позицията си. Очакванията на надзирателите са протестите да имат позитивна развръзка и исканията да бъдат изпълнени. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=499550
defence
 
Мнения: 88
Регистриран на: 08 Сеп 2009, 08:38

Re: Протеста на 20.03.2010 год.

Мнениеот Bui4o Vanio » 19 Мар 2010, 17:39

И надзирателите от Пловдив ще подкрепят протестиращите полицаи

19 март 2010 16:40 / обновена в 16:47 | Тина Ивайлова |

© Dariknews.bg

Сериозна подкрепа ще окажат служителите на затвора, ареста и пробационната служба към „Дирекция изпълнение на наказанията" в Пловдив на колегите си по време на утрешния национален протест. Точно в 8.30 над 100 надзиратели ще отпътуват с личните си автомобили за столицата. Сборният пункт е пред затвора. Това съобщи за Дарик председателят на синдиката на служителите на местата за лишаване от свобода в Пловдив Иван Петров.

Подготвили сме изказвания, но желанието ни е открит диалог с министъра на правосъдието, каза Петров. Наясно сме, че в условия на криза не могат да се повишат възнагражденията ни, но може би има начини за подобряване на материалната база, допълни той.


http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=499566
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Следваща

Назад към Синдикат на служителите в затворите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron