Резултати от проверка на ГУМЛС във варненския затвор

Резултати от проверка на ГУМЛС във варненския затвор

Мнениеот rotari_club » 06 Дек 2010, 16:37

Благодарение на сигналите и материалите, които RotariClub.com изнесе в публичното пространство, в затвора в гр.Варна бе направена проверка от ГУМЛС ръководена от г-н Крум Петров.
Резултатите: 10 дни ежедневни обиски по отделенията, иззети няколко телефона, спринцовки, малко ракия, малко хероин и амфетамин и много мръсни чаршафи.
Ефект: НУЛА
Мафията във Варна продължава да управлява затвора в който реализира по-големи печалби отколкото когато е на свобода. Дрогата продължава да влиза безпрепятствено, а администрацията мълчи с широко затворени очи. Възможно ли е това ако престъпниците нямат връзка с началниците на затвора?! Едва ли. Десетки затворници се свързаха с нас, изпратиха ни ужасяващи видеоразкази. Разкази за случващото се днес и сега във затвора в гр.Варна с началник Росен Желязков. Повечето затворници едва ли знаят как изглежда управляващия на учреждението в което те изтърпяват наказанията си, може би защото той често е на почивка в чужбина. Все пак това е модерно. Модерно е още бивши полицейски шефове да стават бизнесмени. Дали пък не е в крак и с тази модна тенденция?! Иначе затвора който ръководи отвътре прилича на Бейрут по време на военни действия. Условия близки до „забранено за човешки същества”, отвратителна храна, „питейната” вода е от кладенец без пречистващ филтър, медицинската служба е под всякаква критика и хигиенни норми, болницата и приемното отделение на затвора са препълнени с пребити от мафията вътре. Не, не ви разказваме филм на ужасите, описваме действителна картина от реално съществуващо място от което 600 /шестотин/ човека викат ПОМОЩ! Да ги съжалим ли? Не! Та те са престъпници! Да им помогнем ли? Да! Престъпници или не тези хора рано или късно ще са сред нас и ще се слеят с обшеството. И трагичното е, че ще са по-озверели, изтормозени, изгубили човешкото в себе си, видели корупцията от близо и изгубили вяра в системата. От психологична гледна точка проблема е фундаментален: Как да предпазим тези хора от „ВЪЗМОЖНОСТА КОЯТО ЗАТВОРА ПРЕДОСТАВЯ” - приемането на чудовищни образи?! Аз лично не знам. Но сигурно има специалисти в тази област. Искат ли те да приложат знанията си, дава ли им се тази възможност, иска ли някой промяна?! Тези въпроси не са от приятните, но трябва да ни вълнуват, защото понякога сме сами на улицата!
Човешката и гражданска отговорност ни води от самото начало на кампанията ни срещу случващото се във Варненския затвор. И ако там е бунището на обществото, то трябва да бъде разчистено!
rotari_club
 
Мнения: 10
Регистриран на: 10 Ное 2010, 20:48

Re: Резултати от проверка на ГУМЛС във варненския затвор

Мнениеот MasterCop » 06 Дек 2010, 17:10

Тези теми за затворите, ако не друго, то поне надявам се имат добър профилактичен ефект върху обществото! Посланието което изпращат е: "Внимавайте какви ги вършите, защото мястото където ще попаднете погазвайки Закона, няма никак да ви хареса"! :roll: Винаги е по-добре когато можем да предпазим тези хора от извършване на престъпление (при нас се нарича профилактика) и попадането им в затвора, отколкото да мислим как ще се върнат после в обществото!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Резултати от проверка на ГУМЛС във варненския затвор

Мнениеот rotari_club » 06 Дек 2010, 17:21

MasterCop написа:Тези теми за затворите, ако не друго, то поне надявам се имат добър профилактичен ефект върху обществото! Посланието което изпращат е: "Внимавайте какви ги вършите, защото мястото където ще попаднете погазвайки Закона, няма никак да ви хареса"! :roll: Винаги е по-добре когато можем да предпазим тези хора от извършване на престъпление (при нас се нарича профилактика) и попадането им в затвора, отколкото да мислим как ще се върнат после в обществото!

Абсолютно вярно! Само, че при нас и двата варианта нещо не сработват!
rotari_club
 
Мнения: 10
Регистриран на: 10 Ное 2010, 20:48

Re: Резултати от проверка на ГУМЛС във варненския затвор

Мнениеот innocent » 06 Дек 2010, 19:42

Само за сведение, вече няма ГУМЛС от доста време насам. Виж там оправи си темата с правилната абревиатура, сигурно знаеш коя е, щом знаеш какво става в затвора Варна..............
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19


Назад към Синдикат на служителите в затворите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта