Страница 1 от 1

Предстоящия професионален празник

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2011, 17:53
от cecimihailov
Пародия!
Това се случва, когато вкараш някакви имена в списък, канонизираш списъка, вбиеш го в главата на питомците, подобно непонятна сура, и изобретиш още един скучен празник...Празник по задължение!Присъствието е провява на уважение/!!!/Но уважение или има или няма.Когато се имитира такова само в празнични дни отговора е риторичен.Какво мислите за това?Питам се аз ли нещо не разбирам както трябва или просто някой ми се прави на "забавен"?
Пък питомците, също живи хора, не се минават лесно. Ако има да се поизтърпи нещо на празника, ще го изтърпят, а вечерта ще направят една дискотека, ама дискотека - стой та гледай, с онзи - с жартиерите и русата брадичка, дето направо ти къса сърцето...
Питомците никога не са вчерашни.
Опошления празник, ако освен неработен ден той не е и повод да се мърдат мозъци, а само сгоден случай да се порепетират ритуалите на властта. Както там му е ред, с няколко речи, намяткани от референтите след рециклиране на миналогодишния архив и прочетени със съответен патос от началството.
Че началството по принцип е крепител на статуквото, е вярно. Но статуквото е лошо нещо само когато са преобърнати стойностите на пирамидата. Тоест, когато суеверията на религията, идеологията или племенната принадлежност диктуват ранговете.
Когато пирамидата е стабилна и различните етажи се заемат от знаещите, можещите и благотворящите, нещата са наред.Когато и банкета ти е разпореден, нещо не е наред.А аз си мислех, че годината е 2011.
Къде ми е проблема?