Боеприпасите Extreme Shock™

Re: Боеприпасите Extreme Shock™

Мнениеот minavasht » 29 Мар 2014, 06:00

MasterCop написа:Така е но все-пак прониква част от него за разлика от обикновените експандиращи, които биха отдали цялата си енергия и в по-лек клас жилетка... Забелязваш ли колко навътре в гела прониква това ядро? Не съм много добър по физика и питам, ако енергията е равна на масата по ускорението, какво става с едно тяло получило вече ускорение на своята маса, което изведнъж се освободи от част от нея?


Стана ми интересно и порових днес докато нямахме работа.

https://www.youtube.com/watch?v=_27b9P0dfuI

Този го разби отвсякъде, както и мислех, вместо предимства има повече недостатъци. Куршума разчита на малка маса за да постигне високи скорости. Ако му изгледаш видеотата за този заряд, показва как малките стрелички в реален случай не влизат в тялото. Остава малкия (50-60 грейна) 9мм проектил, който не се отваря и прави малка дупка. За сметка на това стандартен холоу поинт минава през кости, отваря се и прави голяма дупка.

Преди когато носех Валтера, ползвах Expanding Metal Jacket (EMJ) на Федерал, който мисля че е доста обещаваща технология, отваря се независимо какво уцелваш, няма дупка, която да може да се запълни. Не са много популярни, не знам защо, трябваше специлано да ги поръчвам ис недостига на боеприпаси сега е невъзможно да ги намеря.
Ето един тест на .45 в желатин.
https://www.youtube.com/watch?v=Woo3nikDyLU
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Re: Боеприпасите Extreme Shock™

Мнениеот MasterCop » 29 Мар 2014, 12:19

Виждам, че човека е пристрастен към големите дупки и дълбокото проникване :D За това и толкова се впечатли от тези: https://www.youtube.com/watch?v=7bLonprIWm4
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Боеприпасите Extreme Shock™

Мнениеот minavasht » 29 Мар 2014, 21:22

MasterCop написа:Виждам, че човека е пристрастен към големите дупки и дълбокото проникване :D За това и толкова се впечатли от тези: https://www.youtube.com/watch?v=7bLonprIWm4


Нормално е да е му харесват такива куршуми, другото е лъжа и измама.
Този във горното видео е много специализиран, май само за револери, които могат да стрелят с .410 е правен. Щеше ми се да му беше направил и на него един такъв тест със плат, кожа и ребра да се види колко всъщност влиза в реално тяло.

Одеве се срещнах с една "хубава" девойка и се сетих за RIP куршума - ми той докато и мине през сутиена, после през бюста и, ще остане да върши работа само малкото куршумче. Не че няма да и вкисне деня, ама ако има мерак да те трепе ще има предостатъчно време.
Затуй и аз като автора на видеото - размера има значение и по-голям е по-добър.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida
 
Мнения: 790
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 04:24

Предишна

Назад към Оръжие и помощни средства

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта