- Petar - написа:В пъти по-добре и по-евтино е да учите в държавен университет, и по възможност техническа специалност (редовно/задочно както прецените, дипломата си е все добра) и ще сте спокойни, че никога няма да останете без работа (и то добре платена). Малко е трудничко, но с желание за учене и упоритост всичко е възможно, а също така и научете английски, че без него сте за никъде. Това, че има връзкари е ясно на всеки, но тези които нямат връзки (като мен) трябва да са още по-надъхани, че сами ще успеят и няма да са длъжни никому.
Stoyanov написа:- Petar - написа:В пъти по-добре и по-евтино е да учите в държавен университет, и по възможност техническа специалност (редовно/задочно както прецените, дипломата си е все добра) и ще сте спокойни, че никога няма да останете без работа (и то добре платена). Малко е трудничко, но с желание за учене и упоритост всичко е възможно, а също така и научете английски, че без него сте за никъде. Това, че има връзкари е ясно на всеки, но тези които нямат връзки (като мен) трябва да са още по-надъхани, че сами ще успеят и няма да са длъжни никому.
Защо си мислиш, че с английски език имаш по - голям шанс да си за някъде? Наистина е така - за по чужбина. Има много читави служители, които не знаят английски език и пак си вършат работата отлично. А като се започне с тия връзки и това, как трябва да си по надъхан, че да успееш пред някого с връзки... ти защо си мислиш, че всичко в МВР е връзки? Всеки, който има татко полицай или чичо такъв веднага трябва да го пишем в графата с връзкари ли? Знаеш ли, колко много примера мога да ти дам за синове, чийто бащи са полицаи при това някои от тях и бивши началници на управления и не са станали такива или ако в последствие са станали то е станало от 3 тия път при някои от 5 тия път други още от 1 вия път са обръщали гръб на всичко и някои от тях следват в университети различни от АМВР (примерите ти ги давам и от конкурси) Не си мисли, че всичко е до връзкарство. Ти, ако си един началник няма ли да предпочетеш един кандидат показал отлични резултати пред такъв едва достигнал до края? За теб ще бъде без значение и това например, ако знаеш, че на същият баща му е полицай. Това няма да има значение защото ще знаеш, че този който е показал най - доброто, веднъж обучен и подготвен, ще допринесе за добрата работа в МВР. Работата си е работа и не си мисли, че това хората от комисиите като тази на ЗИ например не го знаят. Не всичко е ракия, салата и благи думи (ако ме разбираш)
П.С.
Що за аватар е това!? Имайте малко уважение във форума! Това не е сбирка на гангстери от 80 те...
- Petar - написа:Английски не е привилегия, а задължение днешно време. Ако катаджия спре чужденец, какво ще направи?! Ще го прибере, понеже неможе да го разбере ли? Нали трябва и с чужденците някак си да се разберат. Сега не сме Бай Тошово време, а 2015-та.
Това, че някой има баща, чичо, вуйчо полицаи или военни и е влязъл в МВР без тяхна помощ, просто тези не ми ги разправяй. Може да е кадърен и умен, но пак са му помогнали. Има и хора, които са успели и без връзки, понеже не са имали такива.
Относно аватара ми, аз виждам Ал Пачино, а не гангстер. Невиждам нищо некоректно в снимката.
police_mans написа:- Petar - написа:Английски не е привилегия, а задължение днешно време. Ако катаджия спре чужденец, какво ще направи?! Ще го прибере, понеже неможе да го разбере ли? Нали трябва и с чужденците някак си да се разберат. Сега не сме Бай Тошово време, а 2015-та.
Това, че някой има баща, чичо, вуйчо полицаи или военни и е влязъл в МВР без тяхна помощ, просто тези не ми ги разправяй. Може да е кадърен и умен, но пак са му помогнали. Има и хора, които са успели и без връзки, понеже не са имали такива.
Относно аватара ми, аз виждам Ал Пачино, а не гангстер. Невиждам нищо некоректно в снимката.
Ако пътен полицай в България спре чужденец, чужденеца като е решил да посети чужда държава е длъжен да се запаси с някои думи от езика на държавата, която посещава. Първо пътният полицай не е длъжен да знае английски и второ чужденеца спрян за проверка не е длъжен да знае английски и не всички чужденци посещаващи България са английско говорящи и знаят английски. Толкова за езика и "задължението" на полицаите да знаят английски език!
Това, че имам дъщеря, която учи в АМВР и съм полицай, не значи, че дъщеря ми е влязла с връзки да учи в АМВР и с нещо съм й помогнал при класирането!
Разсъжденията ти са повече от детски и са доста елементарни!
В аватара ти няма нищо некоректно и показва, че детското надделява в теб!
police_mans написа:Като си завършил НВУ "Васил Левски" бакалавър и магистър (в сферата на компютрите), какво искаш да правиш в МВР и защо не работиш това, за което си учил?
Мечтите са хубаво нещо, но може качествата ти да в сферата на компютрите и да нямаш нужните качества за полицай.
Знаеш, че от всяко дърво свирка не става.
В "ЧР" няма полицайчета, нещо объркал "влака". Никой не е казал, че нещата ще се случат от първият път, не губи кураж и участвай в следващият "тираж".
Вместо да ме обвиняваш незаслужено, че съм те определил като тъп, чети повече, трупай професионален опит в сферата на компютрите и ще видиш, че мечтата ти за работа в МВР сама ще се стопи![]()
Може и да не се стопи, но тогава явно за нищо друго не ставашУспех!
dsuzunov написа:В МВР няма IT отдели. Има някакъв сектор в БОП, но не си мисли, че можеш да кандидатстваш директно в него. За кат. "В", (от близо две години, категории в МВР няма) също не можеш да кандидатстваш. За да заемеш такава длъжност, трябва определен минимален стаж в МВР. Още повече, службите (без БОП-а) в които работят "IT" специалисти преминават по закона за държавния служител и губят доста социални придобивки.
Съветът ми е - бягай по-далече от МВР. То не е това, което си мислиш, че е...
dsuzunov написа:Дали ще учиш, или няма да учиш, от ВСУ ще излезеш без професия, но с "вишо". Специалисти мо сигурност и обществен ред в България се намират "под път и над път". Ако ти върви "математата", записвай някаква инженерна специалност, че да има с какво да преживяваш после.
Cproject написа:Мисля да кандидатствам след 1 година във "Варненския свободен университет" със специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“
кпц написа:Cproject написа:Мисля да кандидатствам след 1 година във "Варненския свободен университет" със специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“
Кандидатствай в АМВР., но трябва учене, добра физическа подготовка и да си здрав.
кпц написа:Разликата е, че в АМВР има прием за нуждите на МВР. Ставаш курсант /дават нелоша стипендия/, завършваш и те назначават като държавен служител в МВР. Сключваш и 10-годишен договор.
Ако завършиш във Варна същата специалност, имаш единствено възможност да кандидатстваш в конкурс за държавен служител в МВР.
Назад към Конкурси и кандидатстване в МВР
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта