от r34lp0lice » 22 Авг 2017, 20:54
Здравейте,
Искам да споделя за теста за интелигентност, който бях тази година.
Правихме ТКС (Тест за когнитивните способности) 2013 г., който се състоеше от мисля 12 или 11 задачи общо. Времето, което ни беше дадено беше около 2 часа общо като за мен лично наистина не достигаше.
Първата задача беше текст от 30 реда с правописни и пунктуационни грешки - в отговорите трябва да посочите дали съответно на всеки ред има 0, 1, 2 или 3 грешки.
Втората и третата задача са за избор на думи - синоними и антоними. Може би четвъртата задача (може да съм объркал реда) беше за обща информация - кой е автор на определени произведения и т.н. След това имаше задачи избор на аргументи от текстове и изречения - мисля, че бяха 2 такива. Задача със задачи по математика. Задача за нека да го наречем логическа мисъл (не съм сигурен как се води) от типа ако А винаги е по-голямо от B и по-голямо от C значи C със сигурност е по-малко от B (това е само за пример). Естествено имаше задача с невербален интелект (фигурки с определна последователност). За другите задачи не се сещам, но последната е за 5 мин. да се запомят 20 регистрационни номера и съответните им марки автомобили. Тоест след тези 5 мин. трябва да свържете всяка марка автомобил със съответния рег. нормер.