Магистърска програма Национална и държавна сигурнос- изпити,

Магистърска програма Национална и държавна сигурнос- изпити,

Мнениеот vladovlado2 » 03 Яну 2014, 08:52

Тази година завършвам Психология- бакалавър. Моля запознатите да ми помогнат с информация как да се подготвя, за да кандидатствам за магистърската програма Национална и държавна сигурност в Симеоново- какви са изпитите, от къде да видя тестове от минали години или друго важно за кандидатстването.
vladovlado2

Re: Магистърска програма Национална и държавна сигурнос- изп

Мнениеот dakota_ » 03 Яну 2014, 15:14

vladovlado2 написа:Тази година завършвам Психология- бакалавър. Моля запознатите да ми помогнат с информация как да се подготвя, за да кандидатствам за магистърската програма Национална и държавна сигурност в Симеоново- какви са изпитите, от къде да видя тестове от минали години или друго важно за кандидатстването.

Като за начало трябва да си изясниш за каква специалност искаш да кандидатстваш! След това трябва да си изясниш къде я има тази специалност и какви са условията за кандидатстване за такава специалност....
Магистърска програма,която хем да е национална,хем да е държавна сигурност няма ... в Симеоново се влиза без всякакви проблеми било с обществен превоз,било с личен или пеша..
За човек завършваш ОКС "Бакалавър" и то по специалност "Психология" да задава такъв въпрос е несериозно,излагаш себе си,излагаш и обучението си през 4-те години следване...
Надявам се да ме разбереш правилно,да почетеш малко повече и да не я караш по инерция,защото един път свикнеш ли така,така ще си я откараш до самия край...
dakota_

Мнениеот marr » 03 Яну 2014, 20:19

Първо си задайте въпросите и се опитайте да си отговорите обективно ,без емоции и плам-"Защо искате точно Национална сигурност?/по-точно е да се каже "Защита на националната сигурност",-като магистратура,а само НС е професионално направление към Сигурност и отбрана ,ако не ме лъже паметта./.С какво смятате да се занимавате и по -какъв начин можете да постигнете желаното.С тази психология имате доста голям скок в няколко направления.В АМВР магистратурата е на доста добро ниво и познание.
Успех при дипломирането Ви ,като бакалавър по психология.
Успех и при подготовката и кандидатстването Ви в АМВР,ако сте убеден ,че това е желанието Ви.
marr

Магистър в АМВР

Мнениеот wikidoinowa » 09 Яну 2014, 23:02

Здравейте, завършвам "Стопански и финансов контрол" със специализации "Финансово разузнаване" и "Валутен, митнически и данъчен контрол". Нуждая се от малко помощ, относно магистратурите в АМВР. Насочила съм се към "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред". Какви са тестовете - отворени или затворени въпроси? Темите сменят ли ги всяка година, понеже си намерих актуалните, но не знам дали да започвам да ги уча. Моля хората, завършили една от двете програми да споделят мнението си за програмата като цяло. Всички мнения са добре дошли! Благодаря предварително! :)
wikidoinowa

Мнениеот cops » 10 Яну 2014, 12:47

vladovlado2 написа:Тази година завършвам Психология- бакалавър. Моля запознатите да ми помогнат с информация как да се подготвя, за да кандидатствам за магистърската програма Национална и държавна сигурност в Симеоново- какви са изпитите, от къде да видя тестове от минали години или друго важно за кандидатстването.

vladovlado2 не си губете времето в БГ.Заминавайте навън да правите магистратура.В Скандинавските страни е безплатна ,а в останалите е платена .Има опция да се кандидатсва за различни стипендии.Ако не ви одобрят ,друг вариант да работите и ще си покриете разходите .
Аватар
cops

Re: Магистър в АМВР

Мнениеот катюша » 11 Яну 2014, 08:43

wikidoinowa написа:Здравейте, завършвам "Стопански и финансов контрол" със специализации "Финансово разузнаване" и "Валутен, митнически и данъчен контрол". Нуждая се от малко помощ, относно магистратурите в АМВР. Насочила съм се към "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред". Какви са тестовете - отворени или затворени въпроси? Темите сменят ли ги всяка година, понеже си намерих актуалните, но не знам дали да започвам да ги уча. Моля хората, завършили една от двете програми да споделят мнението си за програмата като цяло. Всички мнения са добре дошли! Благодаря предварително! :)

Ще посетиш този сайт http://www.academy.mvr.bg/default.htm , след това ще се запознаеш с това http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyres/ ... 013new.pdf Предстои да излезе нова актуална информация за учебната 2014,следи кога ще излезе,там ще има актуална информация по всички въпроси,които те вълнуват.
Ако случайно не намериш отговор на въпросите си,ползвай формата за контакт http://www.academy.mvr.bg/contactus.htm или e-mail: academy@mvr.bg
катюша

Мнениеот ivo1234 » 11 Яну 2014, 23:21

Изпитът е тест от 60 затворени въпроса,а това,което дават като материали за подготовка,е напълно достатъчно,за да получиш добра оценка.Успех.
ivo1234

Мнениеот vesungera_88 » 21 Май 2014, 19:21

Здравейте, искам да попитам нещо, ще бъда благодарна за отговор!
Относно специалността за магистърска степен Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, видях всички условия, видях и конспекта, но не разбирам аз сама ли трябва да търся отговорите на всичките въпроси, да се ровя из всички закони и т.н. или някъде има развити теми по които трябва да се подготвяме, защото аз никъде не успях да намеря такива, а видях по-надолу че е коментирано че всичко което е дадено е напълно достатъчно за добра оценка, може би аз не съм видяла както трябва - не знам.
vesungera_88

Мнениеот zizu » 01 Мар 2015, 18:12

Здравейте! Аз също съм се насочила към магистратура ,,Защита на националната сигурност'' в АМВР или ,,Национална и регионална сигурност'' в НВУ. Дипломиран бакалавър по археология съм. Общият успех от следването и дипломната ми работа е висок. Нуждая се от малко разяснения. Разгледах подробно информацията в страницата на АМВР. Все още няма актуален конспект. Искам да попитам запознатите, дали се продават сборници с примерни тестове? Интересува ме също има ли реална възможност за реализация по специалността за хората като мен, които са с бакалавърска степен в друго направление. Благодаря за отговорите!
zizu

Мнениеот sota » 04 Мар 2015, 20:54

zizu написа:Здравейте! Аз също съм се насочила към магистратура ,,Защита на националната сигурност'' в АМВР или ,,Национална и регионална сигурност'' в НВУ. Дипломиран бакалавър по археология съм. Общият успех от следването и дипломната ми работа е висок. Нуждая се от малко разяснения. Разгледах подробно информацията в страницата на АМВР. Все още няма актуален конспект. Искам да попитам запознатите, дали се продават сборници с примерни тестове? Интересува ме също има ли реална възможност за реализация по специалността за хората като мен, които са с бакалавърска степен в друго направление. Благодаря за отговорите!

Тук що библиотекари се реализираха та ти няма да се реализираш .С правилният човек специалността няма значение .
Аватар
sota

Re: Магистърска програма АМВР

Мнениеот klep4o1986 » 14 Апр 2015, 12:54

Здеавейте, колеги!
Можете ли да ми отговорите, какво представлява тестът за прием в магистърска програма за специалността "Национална сигурност" в Академията при положение, че сън служител в МВР?
Благодаря Ви предварително!
klep4o1986

Мнениеот zizu » 20 Апр 2015, 09:00

Здравейте! Някой има ли информация за прием в АМВР за учебната 2015/2016? Става въпрос за магистратура ,,Защита на националната сигурност''. Все още не излиза тази наредба и започвам да се притеснявам.
zizu

Мнениеот klep4o1986 » 21 Апр 2015, 10:56

Преди няколко дни се обадих в Академията и зададох същия въпрос. Обясниха ми, че всеки момент ( до седмица, две) чакат заповед на Министъра.
klep4o1986

Мнениеот zizu » 27 Апр 2015, 12:17

Наредбата излезе http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyres/ ... /0/Zap.pdf. Проблемът в момента е, че няма справочник с темите и съответните закони, по които трябва да се подготвяме за теста. Излиза ми някакъв справочник от 2013/2014 г. Писах на Академията преди няколко дни и те ми отговориха, че цялата информация за кандидатстудентската кампания мога да намеря на страницата им. Справочник там не е качен. Аз от къде да знам сега върху кои закони да се подготвям. Това на нищо не прилича!!!
zizu

МП ,,ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ'' -2015/2016

Мнениеот zizu » 26 Май 2015, 17:41

Здравейте! Имам въпрос относно тестът, който ще се проведе за кандидатстване по МП ,,Защита на националната сигурност''. Тъй като не съм служител на МВР и нямам юридическо образование, бих искала да попитам какво точно представлява този тест. Въпросите от затворен тип ли са? Колко въпроса е? Никъде не мога да намеря информация. Все още не са качили и таксите за платено обучение. Започнах да се подготвям по програмата http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyres/ ... i_2015.pdf, но нямам идея какво точно се иска.
zizu

Re: Магистърска програма АМВР

Мнениеот krisi » 27 Фев 2024, 11:15

klep4o1986 написа:Здеавейте, колеги!
Можете ли да ми отговорите, какво представлява тестът за прием в магистърска програма за специалността "Национална сигурност" в Академията при положение, че сън служител в МВР?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте!Ако сте се явявали на изпита,може ли да споделите как протича теста и много ли се задълбочава във въпросите?
krisi

Назад към Конкурси и кандидатстване в МВР