Постъпване на полицейска служба?

Постъпване на полицейска служба?

Мнениеот Fun » 08 Ное 2017, 17:15

Здравейте и честит празник дами и господа занимаващи се с динамични и отговорни професии към МВР.
Имам няколко въпроса и ще се радвам на всеки даден ми съвет.
Преди време написах една тема, която не знам защо вече я няма в този форум. На кратко съм застаряваща личност на 30 години с влечение към полицейската професия още от детските години.
По стечение на обстоятелствата защитих докторантура направление 2.2 История, но поради една, две и три причини които не зависят пряко от мен се занимавам с друго.
Попитах в този форум - мога ли да се надявам на някакъв шанс да започна работа към МВР? Споделих, че всяка седмица преглеждам официалния уеб адрес https://www.mvr.bg/dhr/.
Да попитам отново може ли някой да ме насочи за кои длъжности да следя, тъй като не съм завършил академията? Проблем ли е, че вече навърших 30 г.? Неофициално питам и трябва ли ми връзка в системата или е
възможно да се класирам по умения?
От 8 месеца следя за свободни позиции без задължителна първоначална професионална подготовка и опит в системата на МВР, но до момента не се е открила подобна позиция за града в който живея. Според това, сайта
ли е единственото място в което проверявам за позиции?
Изчетох много по въпроса за физическата подготовка и нормите за прием, но въпреки това някои неща не са ми ясни. Едно от тях е Медицинското свидетелство от изследване на кандидата в МИ - МВР, което искат като
един от документите при кандидатстване. В обява пише - "в срока за кандидатстване, кандидатите следва да преминат медицинско изследване в Медицински институт на МВР - гр. София". Това какво означава, че минавам
изследването след като съм подал документите или преди това? Не ми се изяснява точната процедура.
Като полседно нещо, например как да тълкувам и добия представа за насоката на работата, след като е посочено само това "ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ - съгласно специфични длъжностни характеристики рег. №№ 4332р-14606/29.07.2015 г. и 4332р-15298/05.08.2015 г."? Дали няма база данни по която да са представени подробно изискванията според такъв рег. №?
Благодаря ви и ви пожелавам успех в начинанията!
Fun
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Ное 2017, 16:42

Re: Постъпване на полицейска служба?

Мнениеот MasterCop » 09 Ное 2017, 16:39

Здравей

Не стана ясно за каква позиция искаш да кандидатстваш? "без задължителна първоначална професионална подготовка" означава, че търсиш място като ЛРТП, а доколкото разбрах мечтаеш от дете да станеш полицай. Значи не разбираш понятието "задължителна първоначална професионална подготовка" - трябва да избереш такава позиция - ако спечелиш конкурса ще те пратят на школа което е всъщност първоначалната подготовка. Възрастта ти не е голяма - след "реформата" на калфин ще има още дълго да служиш живот и здраве.
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2268
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Постъпване на полицейска служба?

Мнениеот Fun » 10 Ное 2017, 18:11

Благодаря за отговора!
Точно това имах в предвид, какви са възможностите без да съм завършил школата или в отделните категории ЛРТП? Другото е https://www.mvr.bg/dhr/ ли е единственото място за следене на обявените свободни позиции?
До колкото знам има позиции за който може да се кандидатства и само с висше образование. Помня, че докато следвах са се записвали полицейски служители в специалност история, за да имат някакво преимущество, не не помня какво.
Пращането на школа след спечелен конкурс също приемам, че е в реда на нещата. Просто до колкото ми обясниха миналия път в този форум и както разбирам от прочетеното по други теми трябва да следя за конкурси и обяви в които
пише "без първоначална подготовка".
Fun
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Ное 2017, 16:42

Re: Постъпване на полицейска служба?

Мнениеот MasterCop » 11 Ное 2017, 08:55

Понятието така както е написано е доста объркващо - хората си мислят, че в конкурси за длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, не могат да участват, защото не притежават такава и за това се насочват към конкурси за длъжности, за които не се изисква такава подготовка... "Изисква" е сбърканата дума - за заемането на длъжността се изисква такава подготовка, не за кандидатстването в конкурса! С две думи - за тези конкурси щом се изисква, ако спечелиш конкурса, ще те пратят на школа да я получиш - не се изисква предварително да я имаш! И това е единствения начин да станеш полицай!
За висшето образование - първо стани полицай, направи стаж като такъв и тогава ще мислиш за израстване - така ще си спестим много нерви и двете съсловия в МВР :D
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2268
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Постъпване на полицейска служба?

Мнениеот Fun » 12 Ное 2017, 16:46

Питането ми беше именно по този повод. Значи така, след като си одобрен на конкурс те изпращат на обучение за придобиване на "задължителната подготовка". Изглежда съм пропуснал няколко възможности за кандидатстване.
А разбира се, че се почва от едно ниво и се стремиш към израстване. Благодаря и на теб MasterCop за споделената информация!
Fun
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Ное 2017, 16:42


Назад към Конкурси и кандидатстване в МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта