Заплати и развитие в системата

Заплати и развитие в системата

Мнениеот kandidata55 » 17 Ное 2017, 13:10

Здравейте,

Искам да попитам за възнагражденията в системата и възможността за развитие.
В момента съм в съвсем друга сфера, но минах границата от 30 години и започнах да се замислям за следващия период който следва, тъй като сега доста работа имам, като часовете са доста и по късни от това което се води за нормален работен ден. Въпроса е че организацията е голяма и чуждестранна и се очакват консолидации, купуване на компании и малко не се знае какво следва. Като цяло проблема е че не се знае какво се очаква и на 90% от колегите са на възраст 20-30 години и не се знае в близките 10 години дали ще съм подходящ, тъй като развитие в този сектор почти няма.

Кандидатсявах за конкурс (става дума за старши експерт) като още в обявлението заплатата варира в границата 460-1400 лв, което е доста голям диапазон. Попитах за реалното възнаграждение и от човешли ресурси не отговориха с конкретен отговор, като само споменаха "е няма да е 460 лв", ама при назначаване ще се изчисли. До колкото знам по закон и практиката на всеки 3 години задължително се преминава в по-висока длъжност, като съответно вдигане на заплатата с даден %.
По диплома съм доктор, като за позицията беше нужно мин. бакалавърска степен, но това явно няма голямо значение. Самата работа би ми била интересна, но въпроса е дали си заслужава и заплатата е около 800-900 лв, което за жалост не е никак мотивиращо за един голям град. Имам роднини които са били част то системата на МВР и тези които са се пенсионирали или напуснали в предните 5 години ме съветват да не се занимавам, че било много зле вече.

Доста от познатите ме се опитват да ме откажат, но аз все още човъркам, защото все пак ако закона се запази още 15 тина години стаж и може пенсия, а не още 40.
Базата за жалост е доста материално остаряла, но и част от позицията е точно свързана с това да се обнови технически.

Всичкия този текст..една статия, ми е с идеята да събера реална информация дали наистна нещата са толкова трагични, както се описват (оставям на страна празници, оптуски и подобни, защото на държавна работа колкото съм запознат се спазват). За жалост личния състав както се води или човешки ресурси не дават пълната информация в цифри, а говорят за прослужено време, надбавки които малко неясно как се определят.
Затова ще помоля за малко адекватни реални мнения, тъй като имам срок от 10 календарни дни за решение от моя страна.

Благодаря!
kandidata55
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Ное 2017, 12:23

Назад към Конкурси и кандидатстване в МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron