Страница 1 от 1

Кандидатстване и малко помощ

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2018, 16:10
от ОбърканКандидат-ст
Здравейте! Прочетох обстойно и последните форуми на тази тема, и някои от доста по-ранните, та моите терзания са свързани със самото кандидатстване в АМВР и живота след нея. Тъй като вече от 2 години говоря на родителите ми, че съм се насочил натам /бяха леко скептични към решението ми/, намериха познати и приятели, които от дълго време са служители в системата, за да ми обяснят какво представлява работата и какви са нейните плюсове и минуси. Нещото, което ме смути е, че служители, които са с 5-10-20тина години стаж, започнаха разговора с: "Не искам да те отказвам, но...". Казаха ми за хубавите и лошите неща в професията, като повечето споменаха за най-голям минус това, че, ако имам семейство някой ден, аз като бъдещ баща/съпруг няма да мога да гледам/издържам семейството си иии че няма да разполагам със себе си, тоест, отново, ако имам семейство някой ден няма как да прекарвам толкова време с тях и няма как те винаги да разполагат с мен. Не искам да изглеждам като "служител на народа", който мисли само за пари, защото не това е най-важната ми духовна ценност, но абсолютно всеки полицай /дали редови, дали от по-висока категория/ , с когото проведох разговор на тази тема, засегна точно това - недостига на време и пари за моя семеен/предстоящ/ живот. Наистина това ме влече като сфера на работа, защото ми се струва далеч по-интересна от останалите професии в другите сфери на работа. Искам до някаква степен по-"активна" професия, ако мога да го нарека такa. Затова искам да задам въпроса си към по-голяма аудитория от хора, които имат опит и стаж в тази сфера,за да ме посъветват за насоката ми като професия и също така, дали минусите, които споменах по-горе, са наистина толкова фатални и дали наистина оказват силно влияние върху живота на служител на МВР.

Re: Кандидатстване и малко помощ

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2018, 19:22
от Lyubo Petrov
Не разбирам какъв ти е въпросът колега.
До колкото разбрах вече си провел разговори с хора в системата с различен стаж, кое не ти е ясно?
Съветът ми е седми и си помисли какво искаш и дали можеш да работиш това към което си се насочил независимо дали ще е в МВР структурата или не.
Трудовото възнаграждение навсякъде е малко с времето и с много труд, доказване и надграждане на знанията ще имаш шанс за по-добра заплата.

Re: Кандидатстване и малко помощ

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2018, 20:07
от ОбърканКандидат-ст
Главно това, което ме притеснява е, че няма да имам време за семейството си.. Искам да попитам дали наистина рядко имаш време за близките си, или не е чак толкова лошо, както ми го описаха други служители. Извинявам се за късния отговор, помислих си, че никой няма да ми отговори. Благодаря ти за отговора, надявам се, бъдещ колега.

обяви

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 23:08
от mimochoby
Бихте ли ме информирали, къде се публикуват обявите за вакантни длъжности - младши полицаи, МВР София

Re: Кандидатстване и малко помощ

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2019, 00:11
от Lyubo Petrov
В сайта на МВР разбира се https://www.mvr.bg/dhr

Работа в МВР

МнениеПубликувано на: 17 Мар 2019, 20:38
от Варненецът
Здравейте! Нов съм в този форум и ще се радвам, ако "ударите" едно рамо. Запознат съм с основните изисквания по кандидатсванията, но ме мъчи едно.. На 21 съм и се чудя къде е най-доброто място за човек на моите години, дали да се пробвам за сектор „Пътна полиция“ или за патрул.

Re: Кандидатстване и малко помощ

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2019, 15:32
от MasterCop
Здравей

На 21 е нормално да не знаеш къде искаш да се реализираш, затова кандидатствай където е удобно за теб. След като започнеш е по-лесно да се преместиш, а и ще имаш представа от службата,,,

Кандидатстване в МВР - въпроси

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2019, 12:16
от kauq
Здравейте.Мъж съм на 29г.Интересувам се от кандидатстване в МВР,но ми е напълно непонятна цялата процедура,видове длъжности,за какво може да се кандидатства,медицински изисквания и т.н. Имам завършена магистратура и работя в съвсем друга сфера,но искам да се насоча към МВР. Ако може малко помощ или насоки ще съм ви благодарен.