В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот a40 » 27 Яну 2010, 13:34

Колеги от доста време в сайта цари пьлно затьмнение.Никой от избраните от нас синдикални лидери не се вяска в сайта а едва ли и да ни осветли какво става.Някой от вас дали е на ясно имаме ли още синдикат или само на книга го има.Вьпросите кьм синдиката с всеки изминат ден стават все повече,но забелязвам че никой не им отговаря.Защо ли?Да не би мотото на синдикалните ни лидери да е "По ниськ от тревата по тих от водата.
Последна промяна MasterCop на 28 Яну 2010, 08:24, променена общо 1 път
Причина: Тема в неподходяща категория! Преместена.
a40
 
Мнения: 131
Регистриран на: 08 Фев 2009, 16:33

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот GENTATSO » 27 Яну 2010, 14:15

Хубаво е да се задават въпроси, хубаво е и да се четат отговорите, но в този форум има специално създадена тема за СФС МВР ако под синдикат разбирате само това , ако сте имал в предвид всички синдикати, то това е съвсем друг въпрос . В темите за СФС на всички зададени въпроси се отговаря. Но едва ли УС ще тръгнат по темите и навсякъде където някой се сети да пита нещо , ще отговарят, за такова нещо няма нито физическа нито техническа възможност . А на една голяма част от чисто професионалните въпроси зададени в различните теми, има и също така професионални отговори , като изобщо това не е необходимо да бъде направено от синдикални членове, а още по-малко от някой от УС. Така че е нужно да конкретизирате въпросите си и да ги зададете на правилното място , след което ако някой има отговор ще Ви отговори.
За да внеса малко яснота ще опитам да разгранича въпросите във вашия пост и да Ви отговоря доколкото мога ако това което питате се отнася за СФС МВР .
1.Никой от избраните от нас синдикални лидери не се вяска в сайта - това не е вярно и ако различавате никовете и познавате хората ще се убедите сам , но както Вие сте с името а40 така и някои от лидерите са с никове , "мечо пух" прасчо" и пр.
2..сайта а едва ли и да ни осветли какво става.- осветляването на всичката точна и ясна информация - http://www.sfsmvr.eu - останалото "осветляване " може да Ви заблуди .
3.Някой от вас дали е на ясно имаме ли още синдикат или само на книга го има.- СФС МВР е регистриран и съществува, на ИНК са направени промени вписването на които предстои от СГС , работата във всички комисии създадени от ръководството на МВР относно поставените проблеми не е спирала и представители на СФС участват в тях .зададен въпроса обаче "имаме ли" ? отговора следва да си дадете сам той е отправен към вас самия! аз лично имам , това е СФС МВР и съм член на този синдикат.
4.но забелязвам че никой не им отговаря.Защо ли?Да не би мотото на синдикалните ни лидери да е "По ниськ от тревата по тих от водата.- това оставям без коментар дано сам се сетите защо .
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот paolon » 27 Яну 2010, 20:24

която ще промени инструкцията, регламентираща реда за разпределяне на работното време на държавните служители в Министерството на вътрешните работи, отчитането му и компенсиране на работата извън установеното работно време. От страна на СФСМВР участва като пълноправен участник Добромир Добрев - член на УС ......................................Гена ,позволявам си да копна това. Може ли някой да каже ,Д.Добрев запознат ли е с всички проблеми по тази инструкция.Защото в различните служби проблемите са различни.
Аватар
paolon
 
Мнения: 1470
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:48

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот малкия » 27 Яну 2010, 20:29

Най-малко с това, което е представено като проблеми от синдикалните дружества, е запознат.
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот NANIOX » 27 Яну 2010, 20:44

paolon написа:която ще промени инструкцията, регламентираща реда за разпределяне на работното време на държавните служители в Министерството на вътрешните работи, отчитането му и компенсиране на работата извън установеното работно време. От страна на СФСМВР участва като пълноправен участник Добромир Добрев - член на УС ......................................Гена ,позволявам си да копна това. Може ли някой да каже ,Д.Добрев запознат ли е с всички проблеми по тази инструкция.Защото в различните служби проблемите са различни.


Комуникирам с него всеки ден,запознат е и е читав .......... ;)
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX
 
Мнения: 578
Регистриран на: 09 Яну 2009, 09:50

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот малкия » 27 Яну 2010, 21:45

Е, Наско, изкара една ракия от Добри... :D
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот ORTO » 27 Яну 2010, 21:55

Отговор н въпроса дали са в нелегалност синдикалните лидери :
Първо - няма синдикални лидери, има хора нагърбили се да работят за благото на колегите си;
Второ - Гентацо написа всичко много точно, официалната информация си изнася на официалният сайт на СФСМВР;
Трето - Председателите на СД се информират редовно за всичко което се прави и комуникацията между тях и членовете на УС е постоянна
АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА И СЛУЖА, А ЗАЩО ТЯ НЕ МЕ ОБИЧА ?!

Член на УС на СФСМВР
Аватар
ORTO
 
Мнения: 852
Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:09

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот 4x4 » 27 Яну 2010, 22:40

ДОЖИВЯХ И ЗА МЕН ДА СЕ ПИШЕ ТУК, А ДОРИ ИМЕТО МИ НЕ Е ИВАН
4x4
 
Мнения: 86
Регистриран на: 04 Яну 2009, 19:40

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот 4x4 » 27 Яну 2010, 23:04

Промяна в 343, СУТ,СУЦ, в същото време се готвим за промяната в ЗМВР, водим преговори с вериги търговски обекти, правна защита на колеги, готвим стратегия за бъдещи действия и всичко това извън 200 те часа месечно служба в МВР в услуга на обществото. Баси отчета дадох от един дъх и дано да не го прочете жената, че отделям повече време на синдиката от колкото на семейството. Добре, че сме един отбор в УС и успяваме.
4x4
 
Мнения: 86
Регистриран на: 04 Яну 2009, 19:40

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот GENTATSO » 28 Яну 2010, 01:49

от paolon » Вчера, , 20:24
Колегите вече ти отговориха но аз ще си позволя да допълня следното .
Дружеството в което членуваме аз и Добри е от 192 души досега като членовете ни са от полиция , гранична полиция , пожарна , ЛРТП, разследващи полицаи, като такова е работило по проблеми на почти всички изброени структури така че остават Транспортна и Жандармерията. но мисля че там нещата са същите както навсякъде . така че по отношение на това дали знаем за проблемите - да но никога малко повече информация или конкретни проблеми не са излишни.
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот койота » 29 Яну 2010, 11:55

http://www.sfsmvr.eu/


На 27.01.2010 г. с УС на СФСМВР се свърза колегата Б. Шаренковски от ЗЖУ - Плевен. Той съобщи, че полицай от РУ 02 - ОДМВР Плевен е в тежко състояние в МБАЛ "Св. Екатерина" - София след оперативно лечение. Колегата е получил скъсване на аортата в понеделник, 25.01.2010 г., И в момента е с опасност за живота. В тази връзка чрез г-н Шаренковски беше отправен апел от колегите в Плевен за незабавна и спешна организация на доброволци, които да дарят кръв за колегата. С активната помощ на г-ца Р. Павлова, г-н М. Иванов - членове на УС на СФСМВР, г-н Иван Савов - Председател на ФКК, и Председателя на СПСД - София г-н Г. Михайлов групата е организирана в рамките на 1 час и колегите дадоха необходимото количество кръв за кръвопреливане.
Ето и имената на колегите, които дариха кръв, за да спасят живота на нашия колега - баща и съпруг:
1. Борислав Мишев - СДВР
2. Георги Илиев - СДВР
3. Иван Савов - 03 РУ - СДВР
4. Калин Ленков - СДВР
5. Красимир Монев - РУ - ТП
6. Михаил Иванов - 03 РУ - СДВР
7. Радослав Григоров - 03 РУ - СДВР
Приятели, за пореден път ни давате доказателство, че първо сме хора и след това всичко останало.
СФСМВР Ви благодари за достойната и хуманна постъпка! Горди сме, че работим заедно с Вас!
УС на СФСМВР
ЧЛЕН НА СФС-МВР
койота
 
Мнения: 648
Регистриран на: 10 Яну 2009, 12:01

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот койота » 29 Яну 2010, 11:58

http://www.sfsmvr.eu/Днес, 28.01.2010 г., се проведе първото за годината заседание на Съвета по условията на труд (СУТ), председателстван от д-р В. Петров – зам. директор на Медицинския институт на МВР. От страна на СФСМВР в СУТ участва Милена Любенова – член на УС на СФСМВР.
Дневният ред на заседанието включваше приемане на отчет за дейността на СУТ за изминалия тригодишен период, приемане на правила за работа на Съвета, приемане на план за работата на структурата и точка Разни.
Единствените конкретни предложения, свързани със служебната дейност и условията на труд в МВР, бяха дадени от страна на СФСМВР:
- Да се официализира носенето на плетена шапка към зимното униформено облекло за зимния период.
- Да се реши проблемът със снабдяването на отдалечени структури на МВР с медицински принадлежности от първа необходимост.
- Ободряващи напитки, полагащи се за нощните смени - липсата на такива или предоставени количества с изтекъл срок на годност.
- Заплащането за работата с компютри за всички служители на МВР, работещи с тях, да се увеличи (сегашното заплащане е в размер на 4 лева месечно.
- Проблемът с дефиницията на понятието „трудова злополука” (отиване и връщане на работа, призоваване като свидетели по дела в почивен ден и др.)
Първите три предложения бяха поискани в писмен вид в кратки срокове, за да бъдат разгледани по същество. Въпросът за увеличаването на заплащането за работа с компютри ще бъсе решаван в рамките комисията по промени в инструкцията за специфични условия на труд. Дефиницията и определянето на „трудова злополука” е от компетенцията на НОИ, а оттам към момента определят злополуката при случаите на призоваване на служители на МВР като свидетели по дела в почивен ден като битова.
ЧЛЕН НА СФС-МВР
койота
 
Мнения: 648
Регистриран на: 10 Яну 2009, 12:01

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот kuka5 » 29 Яну 2010, 22:25

койота написа:http://www.sfsmvr.eu/


На 27.01.2010 г. с УС на СФСМВР се свърза колегата Б. Шаренковски от ЗЖУ - Плевен. Той съобщи, че полицай от РУ 02 - ОДМВР Плевен е в тежко състояние в МБАЛ "Св. Екатерина" - София след оперативно лечение. Колегата е получил скъсване на аортата в понеделник, 25.01.2010 г., И в момента е с опасност за живота. В тази връзка чрез г-н Шаренковски беше отправен апел от колегите в Плевен за незабавна и спешна организация на доброволци, които да дарят кръв за колегата. С активната помощ на г-ца Р. Павлова, г-н М. Иванов - членове на УС на СФСМВР, г-н Иван Савов - Председател на ФКК, и Председателя на СПСД - София г-н Г. Михайлов групата е организирана в рамките на 1 час и колегите дадоха необходимото количество кръв за кръвопреливане.
Ето и имената на колегите, които дариха кръв, за да спасят живота на нашия колега - баща и съпруг:
1. Борислав Мишев - СДВР
2. Георги Илиев - СДВР
3. Иван Савов - 03 РУ - СДВР
4. Калин Ленков - СДВР
5. Красимир Монев - РУ - ТП
6. Михаил Иванов - 03 РУ - СДВР
7. Радослав Григоров - 03 РУ - СДВР
Приятели, за пореден път ни давате доказателство, че първо сме хора и след това всичко останало.
СФСМВР Ви благодари за достойната и хуманна постъпка! Горди сме, че работим заедно с Вас!
УС на СФСМВР


За мен това е основния смисъл от здружаването в синдикат, а именно- да знам, че мога да разчитам на някой за помощ при необходимост. Дано обаче не се налага на никой да ползва помощ от такова естество. Дано колегата да се оправи.
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот opel_6311 » 29 Яну 2010, 22:59

Защо никой не казва, че освен Милена Любенова в СУТ е участвал и Иван Павлов - председател на СФС?
opel_6311
 
Мнения: 18
Регистриран на: 21 Яну 2009, 20:18

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот Sir Humphrey » 29 Яну 2010, 23:01

kuka5 написа:За мен това е основния смисъл от здружаването в синдикат, а именно- да знам, че мога да разчитам на някой за помощ при необходимост. Дано обаче не се налага на никой да ползва помощ от такова естество. Дано колегата да се оправи.


Основният смисъл от сдружаването в синдикат е обединяване на усилията на заетите в даден бранш за отстояването на трудовите им права, или за натиск за сдобиване на трудови права, които към момента на започване на натиска не са били предоставени на заетите в този бранш.

Синдикат = професионален съюз (профсъюз) = trade union (буквален превод e "съюз на хората от занаята").

Взаимопомощта в случай като този с колегата Шаренковски може да бъде насърчена от даден синдикат и той организационно да улесни осъществяването й, но в никакъв случай не е негова основна цел и задача.
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот kuka5 » 29 Яну 2010, 23:06

Много добре знам що е синдикат, но на този етап от развитието на МВР за мен това е на преден план. Когато станем задружни и започнем да си помагаме в трудни моменти, тогава ще дойдат и резултатите от социалните и трудово- правните ни искания. Вервай ми.
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: В нелегалност ли са синдикалните ни лидери?

Мнениеот cveteto » 30 Яну 2010, 10:01

opel_6311 написа:Защо никой не казва, че освен Милена Любенова в СУТ е участвал и Иван Павлов - председател на СФС?

Считано от 19 декември 2009 г., г-н Павлов е частно лице, което дори не е член на СФСМВР. В този смисъл къде присъства и в коя структура се опитва да се впише, е нещо, което засяга единствено него и в краен случай близките му по права линия.
Мога да говоря за доброто във вас, но за злото... не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?
cveteto
 
Мнения: 361
Регистриран на: 22 Дек 2008, 12:45

Следваща

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта