ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Re: ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Мнениеот stenli » 13 Авг 2010, 07:07

Според мене изказванията на отговорните държавни фактори въобще не са случайни а много добре обмислени и планирани. Излиза министъра Х и обявява някъкво намерение на правителството като антикризисна мярка междувременно много внимателно се следят реакцийте на засегнатите обществени групи ако няма реакция или тя е слаба мяркята се приема ако обаче съпротивата е силна в най добрия случай се показва баш шефа и обяснява че пак не сме ги разбрали правилно и няма такова нещо. Ние минахме по тоя път вече няколко пъти последния беше с осигуровките . Сега усилено се проучва наща реакция на евентуалното увеличаване на осигурителния стаж за това отложиха окончателните промени за наесен. Тука нещата имат и друга цел цялата енергия на СФС отива да защитаваме това което имаме а не да искаме нещо ново сетете се кой устройва това.
stenli
 
Мнения: 488
Регистриран на: 19 Дек 2008, 21:09

Re: ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Мнениеот katana1977 » 13 Авг 2010, 08:18

stenli написа:Според мене изказванията на отговорните държавни фактори въобще не са случайни а много добре обмислени и планирани. Излиза министъра Х и обявява някъкво намерение на правителството като антикризисна мярка междувременно много внимателно се следят реакцийте на засегнатите обществени групи ако няма реакция или тя е слаба мяркята се приема ако обаче съпротивата е силна в най добрия случай се показва баш шефа и обяснява че пак не сме ги разбрали правилно и няма такова нещо. Ние минахме по тоя път вече няколко пъти последния беше с осигуровките . Сега усилено се проучва наща реакция на евентуалното увеличаване на осигурителния стаж за това отложиха окончателните промени за наесен. Тука нещата имат и друга цел цялата енергия на СФС отива да защитаваме това което имаме а не да искаме нещо ново сетете се кой устройва това.

;)! Напълно съм съгласен с този тип виждане - според мен постоянно ни провокират и там, където поддадем, ни удрят здраво, а иначе се правят, че по начало не е имало нищо подобно.
В същото време има доста неща, които направо ги пренебрегнаха, а те не са свързани с пари.
Проблемът остава в това, че тези, последните неща, не са конкретно свързани с оцеляване, а с подобряване на статута ни като служители. В същото време се опитват да ударят самите основи на физическото ни оцеляване като служители и много хора предпочитат да се съсредоточат върху оцеляването, а не върху живота, който идва след това.
Затова в СФСМВР освен отпора, който даваме на "гениалните" идеи, изработваме и настояваме за приемането на предложения за подобряване на статуса.
Тука веднага се получи едно усещане за реклама, но пък е истина. Освен това излиза и въпроса - вие като предлагате, някой приема ли ви предложенията?
Ето и краткия отговор - всичко важно се взема с война, и то продължителна, а не с футболен мач. ;)!
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Мнениеот stenli » 13 Авг 2010, 14:19

Моето мнение е че не трябва да поддаваме никъде що касае това което го имаме към момента защото то не е много и го има от както съществува МВР . Най добрата защита е атаката. Сега на дневен ред е осигурителния стаж преди 6 години го вдигнаха от 20 на 25 години но брутните заплати останаха 20. Има един постулат на Лао Дзъ "Никога не притискай противника прекалено силно в ъгъла защото единствения му път за отстъпление е да мине през теб" Ние сме в ъгъла от много време.
stenli
 
Мнения: 488
Регистриран на: 19 Дек 2008, 21:09

Re: ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Мнениеот katana1977 » 13 Авг 2010, 22:02

stenli написа:Моето мнение е че не трябва да поддаваме никъде що касае това което го имаме към момента защото то не е много и го има от както съществува МВР . Най добрата защита е атаката. Сега на дневен ред е осигурителния стаж преди 6 години го вдигнаха от 20 на 25 години но брутните заплати останаха 20. Има един постулат на Лао Дзъ "Никога не притискай противника прекалено силно в ъгъла защото единствения му път за отстъпление е да мине през теб" Ние сме в ъгъла от много време.

Май сме чели еднакви книжки на едни и същи места ;)
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: ИЗЯВЛЕНИЯТА В МЕДИИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР

Мнениеот stenli » 14 Авг 2010, 05:41

katana1977 написа:Май сме чели еднакви книжки на едни и същи места ;)

Напълно възможно е :D Аз и сега противно на всички стереотипи за служителите в МВР гледам като имам време да прочитам по някоя книжка . Въпреки че чисто физическото оцеляване на мен и семейството ми налагат други приоритети.
stenli
 
Мнения: 488
Регистриран на: 19 Дек 2008, 21:09

Предишна

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта