Страница 1 от 1

НК предстои виждания,мнения,начин на действие за напред

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2010, 00:44
от GKrIvan
Приятели идва НК,там ще трябва да се решат въпроси касаещи всички вас, дайте мнение сега за да не псувате после.

Re: НК предстои виждания,мнения,начин на действие за напред

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2010, 20:44
от lasthero
Едно от моите предложения, а смятам да го предложа и на УС-СФСМВР, за да бъде заложено и в програмата за 2011г. е да се насочим основно към съдебни дела. Всичко което може да бъде атакувано по съдебен ред да се внесе в прокуратурата и съда, на всички нива - национално и европейско.
Другите предложения на 27-28.11.2010г. на НК в АМВР - София!

Re: НК предстои виждания,мнения,начин на действие за напред

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2010, 21:48
от pravo_09
Да отпадне кумулацията и най вече Чл. 23. (1) от НК.
Чл. 23. (1) Ако с едно деяние са извършени няколко престъпления или ако едно лице е извършило няколко отделни престъпления, преди да е имало влязла в сила присъда за което и да е от тях, съдът, след като определи наказание за всяко престъпление отделно, налага най-тежкото от тях.

Трябва да се налага наказание за всяко престъпление и да се натрупват както е в други страни по 70-80години лишаване от свобода. Тогава ще има ефект от нашата, на прокуратурата и на съда работа.

Re: НК предстои виждания,мнения,начин на действие за напред

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2010, 22:16
от Димитров
1. Да се издадът карти от федерацията на членовете на семействата на загинали колеги с всичките предимства и оферти, които ползва СФСМВР.
2. Да се направи организация по набиране на допълнителни средства/ 20лв/, от членове на СФСМВР в отделен фонд, който ще гарантира обезщетения при дисциплинарни наказания, уволнения, премествания и пр. на членове които се занимавт активно със синдикална дейност. Като този фонд ще се използва само по това предназначение. Например размер на обезщетението да е минималната за странат работна заплата, като то ще се получава в периода на обжалване на наказанието. Ако члена "Х" реши да напусне федерацията или системата на МВР и не е ползвал такъв вид обезщетение през периода на членуването му да му се възтанови сумата образувана от вноските за периода "Х". Всеки може да прецени своята активност в живота на федерацията.
3. Изготвяне на въпросник с въпроси и отворени отговори, попълващи се при приемането на нови членове. Същият да се изпраща на централно ниво в офиса на СФСМВР. Така федерацията ще има представа с каква активност и потенциал на членската маса разполага.
4. Изготвяне на проекти /програми/ по усвояване на Европейски средтсва по програмите предвидени за капацитета на МВР.