Какво прави синдиката за мен като служител?!

Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Adriano » 28 Яну 2011, 06:56

Абсолютно безхаберие,от страна на управляващи и синдикати!Смятах да не пиша но сравнението с уважаваните от мен педагози и полицейски служители и по точно заплатите ни е недопостимо?!Аз вече 15г.работя нощни смени,студът,топлите и дъждовни дни в който работим,плащаните нощни смени сякаш са дневни,ние сме 24ч.на линия(а учителите всеки знае колко часа са на работното си място),да са живи и здрави,заслужават повече,но база за сравнение не може и да има.Дами и господа синдикални лидери,търпението ни свършва.Видно нищо не се прави,нямате езикови качества или какво?
Последна промяна belyata на 29 Яну 2011, 19:59, променена общо 1 път
Причина: Мненията са преместени от друга тема поради offtopic! Сменено заглавие!
Adriano
 

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот GENTATSO » 28 Яну 2011, 10:04

Adriano написа:Абсолютно безхаберие,от страна на управляващи и синдикати!Смятах да не пиша но сравнението с уважаваните от мен педагози и полицейски служители и по точно заплатите ни е недопостимо?!Аз вече 15г.работя нощни смени,студът,топлите и дъждовни дни в който работим,плащаните нощни смени сякаш са дневни,ние сме 24ч.на линия(а учителите всеки знае колко часа са на работното си място),да са живи и здрави,заслужават повече,но база за сравнение не може и да има.Дами и господа синдикални лидери,търпението ни свършва.Видно нищо не се прави,нямате езикови качества или какво?


Добро утро колега Adriano, навреме се събуждате , дано ентусиазъмът ви да не се изпари бързо. Какво предлагате да се изговори от "безхаберните " и с липса на "езикови качества "/каквото и да означава това / синдикалисти .!? :idea: :idea:
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот kuka5 » 28 Яну 2011, 10:39

Adriano написа:Абсолютно безхаберие,от страна на управляващи и синдикати!Дами и господа синдикални лидери,търпението ни свършва.Видно нищо не се прави,нямате езикови качества или какво?

Ако зависеше от синдиката отдавна да ти е "вдигната" заплатата, а иначе безхаберието е и в самите служители, а после "ривеме".......
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 09:21

Езикови качества,когато в телевизията се тиражира колко сме вземали и видите ли сме получавали повече от един педагог(визирам тв европа)мисля че е редно веднага мигновенна намеса на синдикатите!Какво право имат те да лансират кой колко взема?!Ами да сравнят заплатата на военен сержант и даже кадрови войник с учителските пък после да дават мнения!Ето това имах в предвид като безхаберие,веднага да се излезе с мнение а не да се крият и мълчат....!
Adriano
 

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот inkognito » 29 Яну 2011, 13:03

Ти като част от синдикат,какво направи по въпроса,нали синдиката е съвкупност от хора обединени от обща цел и т.н.В какво се състоеше твоето реагиране,извън изокването във форума?
inkognito
 
Мнения: 843
Регистриран на: 04 Ное 2010, 12:33

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот kuka5 » 29 Яну 2011, 13:08

inkognito написа:Ти като част от синдикат,какво направи по въпроса,нали синдиката е съвкупност от хора обединени от обща цел и т.н.В какво се състоеше твоето реагиране,извън изокването във форума?

Е, за това става въпрос.......
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 13:33

Колега кука 5 предполагам,знаеш че ние който не сме синдикални лидери и заместници нямаме право на явна гластност в смисъл един вид "стачка",трябва след всяко словоизлеание на тв срещу ни синдикалните лидери да свикат пресконференция и да обеснят да нахокат тези дами или господа,а аз като обикновен член на синдиката когато има мирен протест присъствам!Това е други въпроси или ще си губим времето с размисли и страсти?Ако си
Синдикален лидер нечакай а вземи мерки...
Adriano
 

Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 13:59

На скоро по тв европа ни сравниха заплатите с тези на учителите,синдиката мълчи!Защо,веднага пресконференция господа,аз(и много други колеги) вече 15 години мръзна или се пека със "супер" униформи на улицата,нощните смени ми се плащат за дневни празничните дни се плащат за нормални и още много отрицателни факти мога да изброя и накрая ни гък ни мък.Господа излезте и кажете най сетне нещо,учителите да са живи и здрави и повече заслужават но нямат нощни смени,на топло са колко часа на ден работят а да опиша че имат и мисля около 3 добавки в годината,имаха и 13 заплата пари за дрехи на ръка и още и още...кадрови войник взвма повече от новоназначен полицай,срам и унижение...
Adriano
 

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот garata » 29 Яну 2011, 15:44

Абсолютно си прав колега,
Общо взето съм млад служител, но за времето откакто съм полицай работят сума "синдикални лидери", а аз за 5 години не мога да събера една строева униформа.
Принуден съм да използвам така наречените "бойни", които определено не са ми удобни, а не са и комфортни. Все не убеждават, че няма да ни "режат" социалните придобивки, а само виж за какво иде реч - така наречения СУЦ преди беше по 360 лева за "офицерите" на всеки три месеца, а сега е 240 лева ама два пъти в годината - това не е ли съкращаване на социалните придобивки? Къде са ни униформите - стана 4 месеца разнасям някакви хартийки с които трябва да си взема униформата /дано не съм ги загубил вече/. Жалко, много жалко за това министерство. Мисля,че не е далеч момента, в който ще си "грабна шапката" и ще си замина. Вярно, незаменими хора няма, но смятам, че служител с две висши не бива да търпи подобно отношение. Синдикати в случая не са ни необходими, има нужда от стабилно ръководство, което да подкрепя служителите. Вярвам,че всички колеги ще се съгласят с мен.
На една страна захвърлил пушка,
на друга сабля на две строшена;
очи темнеят, глава се люшка,
уста проклинат цяла вселена!

.........

Но съмна вече! И на Балкана
юнакът лежи, кръвта му тече, -
вълкът му ближе лютата рана,
и слънцето пак пече ли - пече!
garata
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Фев 2009, 18:10

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 16:05

Колега ако не си семеен учи език и бягай в чужбина,моят баджанак е в Малта(скоро си купи апартаментв София) когато ме викаше да работя с него аз не та не,сега имам малък син и съм за никъде!Но още две години и ако не се променят нещата напускам, малкия ще е в първи клас и скоро ще запиша да уча език имаш ли човек се махай!А данакопладците ще плащат за новопостъпили полицай те като видят дереджето ни ще напускат и пак ще назначават и пак ще напускат...и ще останат мови колеги който им трябва стар служител да ги напътства защото щколата нестига но няма да има кой да го направи,не се ли сетят управниците за нас е е лошо за тях...
Adriano
 

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот dakota_ » 29 Яну 2011, 17:13

Данъкоплатците не са твой проблем, остави ги, те ще си назначат човек да се грижи за тях. Твоят проблем са парите. Според мен не чакай две години, бии си пръта и заминавай за Малта, язък само където език не си учил...но баджанака ще те уреди,ако не заради теб заради балдъзата ще го направи...По-добре да дойде полицай без опит но с желание да се научи да работи, отколкото един неудовлетворен но с опит, това е все едно да се каже „Хубав коч,ама не мърля”...Има една приказка за неудовлетворената жена където все чакала някой да е удовлетвори и една където гледала никога да не остава неудовлетворена...едната още си чака да е удовлетворят, другата знае какво и как да прави и е щастлива и доволна...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот dakota_ » 29 Яну 2011, 17:14

Правиш ли разлика между присъствам и взимам участие? Какъв е смисъла да присъстваш ако не взимаш участие? Знаеш ли колко много хора ходят на работа само да присъстват и колко малко взимат участие в работния процес? Какво си направил с едно голо присъствие, поиска ли някъде думата, да кажеш къде те сърби за да те почешат или само стоя и чака друг да свърши работата ти да се разпишеш с едно присъствие. Няма ли да спреш да се излагаш и нямали край това постоянно хленчене? Наясно ли си за какво ходиш на работа и наясно ли си, че ние сме пансион за благочестиви девици...Помогни си сам за да ти помогне и Бог!
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 17:35

Аз писах малкия ми е проблемза това и съм още в България а и ще
Си хвана категорията,защо съм се блъскал толкова години!Иначе не съм съгласен за данакопладците, в това число са родителите ми съпругата защо да плащат за постоянно назначавани служители и видейки дереджето ни напускат!Колега ти да не си от тези дето са зад бюро и цял де се чудят с какви нови неща да занимават обикновенния служител на улицата,не забравяй малките колелца карат колата?!
Adriano
 

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот armi » 29 Яну 2011, 18:39

Не са виновни колегите от синдиката за положението в МВР .
И те имат същите права като и останалите служители в МВР.
Така че, въпроса е КАКВО ПРАВЯ АЗ КАТО СЛУЖИТЕЛ ЗА ДА СИ ЗАЩИТЯ ПРАВАТА ?
armi
 
Мнения: 284
Регистриран на: 24 Яну 2009, 18:28

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот NANIOX » 29 Яну 2011, 19:25

[quote="Adriano"]На скоро по тв европа ни сравниха заплатите с тези на учителите,синдиката мълчи!Защо,веднага пресконференция господа,аз(и много други колеги) вече 15 години мръзна или се пека със "супер" униформи на улицата,нощните смени ми се плащат за дневни празничните дни се плащат за нормални и още много отрицателни факти мога да изброя и накрая ни гък ни мък.Господа излезте и кажете най сетне нещо,учителите да са живи и здрави и повече заслужават но нямат нощни смени,на топло са колко часа на ден работят а да опиша че имат и мисля около 3 добавки в годината,имаха и 13 заплата пари за дрехи на ръка и още и още...кадрови войник взвма повече от новоназначен полицай,срам и унижение...[/quА какво правиш ти за синдиката???
Или си мислиш че някой ти е длъжен? Хората в синдиката, са служители като теб...............................
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX
 
Мнения: 578
Регистриран на: 09 Яну 2009, 09:50

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Adriano » 29 Яну 2011, 20:34

Благодаря за съветите,пиша от мобилния и греша!Иначе проблемите ги има не мисля че около 3000 полицаи присъствали на мирния протест преди време са доволни?И тук е сайт за служители на мвр а не педагози,едно мнение беше на място другите май сте бюро служители,не тъка дами и господа!:)
Adriano
 

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот NANIOX » 29 Яну 2011, 20:45

Adriano написа:Благодаря за съветите,пиша от мобилния и греша!Иначе проблемите ги има не мисля че около 3000 полицаи присъствали на мирния протест преди време са доволни?И тук е сайт за служители на мвр а не педагози,едно мнение беше на място другите май сте бюро служители,не тъка дами и господа!:)

На място явно е мнението което на теб ти харесва.И моля, въздържай се от коментари за хора които не познаваш................
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX
 
Мнения: 578
Регистриран на: 09 Яну 2009, 09:50

Следваща

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron