ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот MVR » 17 Май 2010, 20:23

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ДАМИ И ГОСПОДА,ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАШИТЕ СЕМЕИСТВА .КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ДА СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ.КОЛКОТО И НЕГАТИВНИ ДА СА КОМЕНТАРИТЕ ЗА НАС ВЪВ ФОРУМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО РАЗУМНИ И ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ ХОРА.ОЧАКВАМ ВАШАТА ПОДКРЕПА ТОЧНО ТУК И ПО ТЕМАТА.
MVR
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Май 2010, 13:28

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот The Godfather » 17 Май 2010, 22:09

MVR написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ДАМИ И ГОСПОДА,ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАШИТЕ СЕМЕИСТВА .КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ДА СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ.КОЛКОТО И НЕГАТИВНИ ДА СА КОМЕНТАРИТЕ ЗА НАС ВЪВ ФОРУМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО РАЗУМНИ И ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ ХОРА.ОЧАКВАМ ВАШАТА ПОДКРЕПА ТОЧНО ТУК И ПО ТЕМАТА.


Какво искаш от нас? Предложи нещо.
Аватар
The Godfather
 
Мнения: 618
Регистриран на: 13 Юли 2009, 20:33

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот MasterCop » 18 Май 2010, 06:38

Нормално е да има негативни коментари по другите форуми. И онези които ги пишат и онези които създават и следят за спазването на правилата в тях са били санкционирани от наши служители за някакви техни нарушения. ;) Тези форуми са като отдушник в който всеки има право да "извика" и поне малко да му олекне... Точно както и ние тук правим понякога... Затова ми се струва безотговорно отношението на управляващите към форумите като цяло и към необходимостта от тяхното съществуване. Ние им предоставяме възможността с няколко кликвания на мишката да се запознаят с нашите проблеми (които автоматично стават и проблеми на цялото общество) вместо да чакат докладни, които така или иначе рядко ще седне някой да пише, друг е въпроса до къде и кога ще стигнат те...
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2270
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот Meteor » 18 Май 2010, 21:29

Отношението е такова към почти всички слоеве у нас.
При полицаите то има някой фактори,като примерно това,че ние се отличаваме в обществото.
Ако униформен полицаи е в не добър външен вид,или подпийнал/примерно/,то той се слага под общ знаменател-"Всичите са такива"... Пълничък чиновник не прави впечатление,но униформен служител прави,нали ?
По подразбиране,омраза има в "айдуци",буйни спортни фенове и т.н. Така процента на неодобрение се увеличава неимоверно.
Помня предизборният Ви лозунг:
АЗ ГАРАНТИРАМ !
Вие сте на ход,г-н Борисов !
Аватар
Meteor
 
Мнения: 123
Регистриран на: 28 Сеп 2009, 13:25

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот edno 4enge » 01 Юни 2010, 18:58

Колега търпим защото не сме единни! Уморих се да призовавам всички на ефективни стачки като спрем да работим за 2 дни! Но май на никой не му стиска...намалиха ни заплатите,а ние търпим!
edno 4enge
 
Мнения: 16
Регистриран на: 27 Май 2010, 17:29

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот belyata » 03 Юни 2010, 10:01

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш"
Николай Хайтов

ЗМВР

Чл. 227. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Тежки нарушения на служебната дисциплина, за които се налага дисциплинарно наказание уволнение, са:
1. осъждане за умишлено престъпление от общ характер или лишаване от право да се заема държавна длъжност;
2. нарушаване забраната на чл. 172, ал. 2 или на чл. 173;
3. неподаване на декларацията по чл. 177, ал. 7;
4. нарушаване на правилата за защита на класифицираната информация, довело до нерегламентиран достъп;
5. неявяване на работа без уважителни причини в два последователни работни дни;
6. демонстративно неподчинение или подбуждане към такова, заплаха или насилствени действия спрямо ръководител или подчинен;
7. превишаване на власт или използване на служебното положение за лична облага или за облага на трети лица;
8. злоупотреба с власт или доверие;
9. умишлени нарушения на служебните задължения, които са причинили значителна вреда на държавата, МВР, юридически лица или граждани;
10. извършване на друго тежко дисциплинарно нарушение.


Чл. 257б. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 24.11.2009 г.) (1) Синдикалните организации изразяват и отстояват интересите на своите членове и съдействат за осъществяване на социално-икономическите им права и интереси и за подобряване на жизненото им равнище в сътрудничество и консултации с ръководството на МВР. (2) Когато при осъществяване на дейностите по ал. 1 не се постигне съгласие с ръководството на МВР, организациите по чл. 257, ал. 1 могат да пристъпят към осъществяване на избрани от тях форми на протестни действия, без членовете им да преустановяват изпълнението на служебните си задължения.(3) По време на протестните действия представителите на организациите по чл. 257, ал. 1 и ръководството на МВР полагат усилия за разрешаване на спорните въпроси чрез преговори и консултации.
Аватар
belyata
 
Мнения: 617
Регистриран на: 22 Мар 2009, 09:47

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот малкия » 22 Юни 2010, 09:12

edno 4enge написа:Колега търпим защото не сме единни! Уморих се да призовавам всички на ефективни стачки като спрем да работим за 2 дни! Но май на никой не му стиска...намалиха ни заплатите,а ние търпим!


Ами като си се уморил, що не спреш?
Или спри да работиш за два дни (ако изобщо работиш в МВР)...
На никой не му стискало. По твоята логика - след като са ни намалили парите, което не трябва да търпим - да вземем да ограбим някоя банка? Като ще нарушаваме закона, поне да има за какво, а?
Колегата преди мен ти е постнал малко от ЗМВР, аз бих могъл да допълня, но дали има смисъл...
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот kkarakashev » 22 Юни 2010, 21:19

Но и нищо не постигате със седене. От "вънка" съм и като гледам ни синдикати ни гявол се застъпва за вас и вашите искания. и някой каза по закон за МВР нямате права на стачка. А по закон за държавния служител или всички Вие не сте такива? Бачкате на 2 закона и от тях по това дет може да Ви прецака. Според мен единственият начин да Ви чуят е стачка. за 1 ден или 2 , който не са поредни няма как да Ви уволнят,а и ако сте единни мслите ли ,че Ц.Ц. или Б.Б. може да уволни всичко униформено ????
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev
 
Мнения: 2498
Регистриран на: 11 Апр 2010, 13:14

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот dsuzunov » 22 Юни 2010, 23:22

Това са глупости.
Красимире, изтрий ги.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov
 
Мнения: 1599
Регистриран на: 19 Дек 2008, 10:35

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот kkarakashev » 23 Юни 2010, 18:53

dsuzunov , дори и да са глупости, не са 100% такива. Не искам да споря с никой защото нямам думата и не разбирам много неща. Но след като "пушихте" , "пихте вода" някой чу ли исканията ви. Някой застана ли до вас от синдикати и каквото и да е там и да се застъпи за НОРМАЛНИ искания за да можете да си вършите работата. Или е по добре пак да пишете в форума, да недоволствате на маса или в кабинетите, а когато стане дума за единство всеки да се услушва. Или е по добре както много от вас го казват - да си купувате химикали, хартия за принтери, да носите стария компютър и принтер. Ако няма спонсори и без патрулки ще сме по градовете. Без никой да се обижда, и предварително се извинявам на всеки, който се почуства засегнат, но ако не покажете на "вишестоящите" че имате нормални искания и ги отстоявате всичко ще е само обещания и студена вода. Макар , че не съм един от вас ме е яд, защото много от вас имат тази професия в сърцата си, отстояват някакви идеали, а самата система го кара да се обърне и да каже майната му, ден да мине - друг да дойде.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev
 
Мнения: 2498
Регистриран на: 11 Апр 2010, 13:14

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот койота » 23 Юни 2010, 22:07

Някой застана ли до вас от синдикати и каквото и да е там и да се застъпи за НОРМАЛНИ искания за да можете да си вършите работата


kkarakashev,Може би това ще те опровергае донякаде:

Министър Цветанов отмени заповедите за уволнение на колегите от 06РУП-СДВР.
Поклон и едно голямо благодаря към всички от синдиката,които пряко или коствено "воюваха на тихия фронт".Тези,които не се поддадоха на страха,натиска и угрозата от лични проблеми.Хората,които не измениха на своето верою,че справедливостта трябва да тържествува.Те доказаха,че синдиката ни е силен и единен,именно защото има честни и принципни хора като тях-тези които го ръководят.Момчета и момичета,това е верния път,макар да е неотъпкан и осеян с трудности.Вие,градите историята на СФСМВР и ще успеете,защото в нелеката борба която водите,моралните устой и ценности са синдикалния стожер.Дерзайте,все така смело и непоколебимо- за ЧЕСТТА НА ЧЕНГЕТО!
ЧЛЕН НА СФС-МВР
койота
 
Мнения: 648
Регистриран на: 10 Яну 2009, 12:01

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот dsuzunov » 24 Юни 2010, 06:58

Красимире, не зная дали ти е известно, но според ЗМВР, в раздела му за синдикална дейност, е казано, че държавните служители в МВР нямат право да членуват в синдикални организации извън МВР. В същото време, в синдикалните организации на държавните служители в МВР не може да членуват хора, които са извън МВР. Именно поради тази причина, гражданските синдикати не се включват в протестните действия.
Аз обаче, се изказах най вече заради призивите ти за спиране на работа.
Знаеш ли, че ако само един ден МВР спре да работи, ще настъпи такъв хаос, който няма да може да се овладее доста дълго време.
Така че, от СФСМВР има полза и това, че не се афишират постиженията и, не значи, че ги няма.
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov
 
Мнения: 1599
Регистриран на: 19 Дек 2008, 10:35

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот kkarakashev » 24 Юни 2010, 07:51

ми явно аз не разбирам, и явно начина да се подобри всичко и да се работи нормално в тази система е да се оплаквате сами на себе си или най-много на арменския поп, може би ще ви чуе. Понеже в България ВСИЧКО става след крайности, друг вариант от този не виждам. Пихте вода , пушихте цигари но КОЛКО БЯХТЕ ТАМ? Не сте единни и всеки гледа от собствена гледна точка.
Дано следващия ви протест или каквото да е там начинание доведе до промяна. Късмет
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev
 
Мнения: 2498
Регистриран на: 11 Апр 2010, 13:14

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот edno 4enge » 07 Юли 2010, 20:56

На малкия май не му стиска наистина колеги,защото ако не съм колега няма да съм в сайта,просто искам да има ефективност от действията ни!Иначе никой няма да ни обърне внимание....ясно ми е,че по закон нямаме право да протестираме дейно,но какво от това! Ако излезем всички,никой няма да уволнят,защото няма кой да им работи...най големия парадокс и гавра с нас беше на празника на МВР,беше изказването на ББ,че не са ни намалили заплатите......................
edno 4enge
 
Мнения: 16
Регистриран на: 27 Май 2010, 17:29

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот малкия » 07 Юли 2010, 21:05

Дали му стиска на малкия или не едва ли е тук мястото да изясняваме - поне аз нямам такива намерения. Само ще отбележа, че на малкия му стиска най-малкото да се подпише под думите си.
Но щом си колега, би трябвало да си положил клетва освен всичко друго и да спазваш действащите закони. Аз искам действията ни да са ефективни не по-малко от теб и правя, каквото мога. Но нямам никакво намерение да нарушавам закон и да погазвам клетва.
А пък това:

ясно ми е,че по закон нямаме право да протестираме дейно,но какво от това! Ако излезем всички,никой няма да уволнят,защото няма кой да им работи...


звучи ако не смешно, то поне наивно.
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот NANIOX » 07 Юли 2010, 21:25

Хора,осъзнайте се............................... !!:) !!:) !!:)
Всичко в рамките на закона.Ако ние започнем да го нарушаваме,какво да правят останалите.Въпросът не е в това на кой му стиска и на кой не.Въпросът е кой си е полицай отвътре и кой е просто тюфлек...........
Така че,МОЛЯ стига с тези глупости за ефективни стачки и тем подобни.Припомнете си че сте служители............... :!:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX
 
Мнения: 578
Регистриран на: 09 Яну 2009, 09:50

Re: ДО КОГА ЩЕ СТИСКАМЕ ЗЪБИ?

Мнениеот dsuzunov » 07 Юли 2010, 21:32

Хора,осъзнайте се............................... !!:) !!:) !!:)

Трудна работа...особено за хора без чувство за дълг!
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov
 
Мнения: 1599
Регистриран на: 19 Дек 2008, 10:35

Следваща

Назад към Предложения и дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта