Полицейската работа - призвание или професия

Re: Полицейската работа - призвание или професия

Мнениеот Shindler » 18 Ное 2011, 19:15

Здравейте колеги,
Мнението ми е,че полицейската работа като професия, изискваща повечко кураж е призвание! За съжаление в системата едва ли има повече от 10% колеги ,за които тази професия е призвание . Но така стои въпроса и с лекарската професия например, нали? Просто живота дотолкова ни е притиснал,че грижите за физическото ни оцеляване постепенно изместиха ентусиазма и идеалите . Вместо да се съсредоточим в службата и в самоподготовката си, ние мислим каква работа допълнително да захванем,че да изплащаме кредити и да връзваме семейния бюджет.......
Shindler
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Ное 2011, 18:46

МВР-криза за кадри-много са и пенсионираните

Мнениеот alessandra » 20 Ное 2011, 15:30

Вместо отговор . Дано всички писали по-долу да прочетат написаното, то съдържа това което всички ние служителите на МВР преживяваме.
от сайта firebg.net
Бих искал да видиш мъката в очите на човека когато целият му свят е обгърнат в пламъци или когато прибиращото се семейство заварва цялата си собственост изгоряла и разрушена.

Бих искал да знаеш какво е да претърсваш горящата спялня за скрило се малко дете, и пламъци търкалящи се по тавана и изгарящите длани и колене докато пълзиш по пода, извит от тежеста си а кухнята над теб гори.

Бих искал да разбереш ужасът в очите на съпругата в 3 часа посред нощта, докато търся пулса на нейния 40 годишен съпруг а не го откривам, започвам АВС-мероприятия, с надежда да го върна, със съзнанието че е вече късно и желанието съпругата и семейството му да знаят че съм направил всичко възможно.

Бих искал да разпознаваш уникалната миризма на горящата изолация, вкусът на разкаляните сажди, чувсвото за прекомерната жега нахлуваща през екипировката, звукът на пръщящите пламъци, безсилието когато виждаш абсолютно нищо в плътния дим – усещания които добре познавам.

Бих искал да разбереш чувството да се качиш сутрин в градския транспорт след като си прекарал нощта потушавайки огромен пожар.

Бих искал да ми прочетеш мислите когато отивам на пожар в жилище, „Дали е лъжливо обаждане или развиващ се пожар? Какво е вътрешното разпределение в сградата? Какви рискове ме очакват? Има ли застрашени хора? Дали ще мога да ги спася? .. или просто някой ме очаква с постолет в ръка?”

Бих искал да си в спешното когато доктора съобщава часа на смъртта на 5 годишната красавица за чиито живот съм се борил през последните 25 минути, която никога да отиде на първа среща или да каже на майка си „Обичам те!” отново.

Бих искал да усетиш чувството на безсилие което ме обзема когато на кръстовището ми отнемат предимството а аз махам с едната ръка с другата натискам клаксона отново и отново, а когато имат нужда от нас първите думи с които ни посрещат са „Защо се забавихте толкова много?!”

Бих искал да знаеш мислите ми когато спасявам младо момиче от смачканите останки на автомобила и – „Ами ако това беше сестра ми, или приятелката ми, или накой който познавам? Каква ли ще е реакцията на родителите им когато заварят на входната си врата служител с шапката си в ръка?”

Бих искал да знаеш какво е чувсвото да влезеш през задния двор и да поздравиш семейството ми, и да нямаш куража да им кажеш че за малко да не се върна от последото произшествие.

Бих искал да усетиш болката ми когато хората, словом и понякога на практика, ни обиждат или омаловажават работата ми, или както те сами изкажат начина на мислене „Това никога няма да се случи на мен.”

Бих искал да знаеш, да разбереш физическата, емоционална и умствена суша или пропуснатата вечеря или изгубения сън или пропиляното сплотяване на хората, като добавка към всичката трагедия разиграла се пред очите ми.

Бих искал да разбереш приятелството, и личното удовлетворение когато помогнеш, спасиш живот, или нечия собственост, да се отзовеш на помощ или да създадеш ред от един пълен хаос.

Бих искал да разбереш какво да държиш в ръце малко момченце вкопчило се в ръката ти с въпроса: „Мама добре ли е?”, без дори да имаш силата да го погледнеш в очите с очи пълни със сълзи и да нямаш отговора. Или да държиш дълго време на страна мъж чиито най-добър приятел е изваден от смачкания автомобил и откаран с линейка пред очите му, и да знаеш че той е бил без колан – добре познавам това чувство.

САМО АКО СИ ЖИВЯЛ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ И ОЦЕНИШ КОИ СМЕ, КАКВИ СМЕ И КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ЗА НАС ТАЗИ ПРОФЕСИЯ
Последна промяна belyata на 21 Ное 2011, 11:49, променена общо 1 път
Причина: Мненията са преместени от друга тема!
alessandra
 
Мнения: 56
Регистриран на: 12 Мар 2009, 17:42

Re: МВР-криза за кадри-много са и пенсионираните

Мнениеот Макаров » 20 Ное 2011, 16:01

alessandra написа: САМО АКО СИ ЖИВЯЛ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ И ОЦЕНИШ КОИ СМЕ, КАКВИ СМЕ И КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ЗА НАС ТАЗИ ПРОФЕСИЯ


Ние го разбираме! Не очаквай другите да го разберат! Очаквай отново думи, заучени фрази, цитати ..............
Аватар
Макаров
 
Мнения: 367
Регистриран на: 20 Дек 2008, 21:33

Re: МВР-криза за кадри-много са и пенсионираните

Мнениеот clearly » 20 Ное 2011, 16:21

alessandra написа: САМО АКО СИ ЖИВЯЛ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ И ОЦЕНИШ КОИ СМЕ, КАКВИ СМЕ И КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ЗА НАС ТАЗИ ПРОФЕСИЯ

Макаров-Ние го разбираме! Не очаквай другите да го разберат! Очаквай отново думи, заучени фрази, цитати ..............


Пожарникарите – с най-високо доверие от всички професии,а политиците са на последно място!!!!Според резултатите от индекса на доверието на Ге Еф Ка през 2011 г. 94% от анкетираните във всички страни вярват на огнеборците – без промяна от миналата година. оригиналиш http://www.gfk.com/group/press_informat ... ex.en.html Що се отнася до България, тя е на последно място по доверие към лекарите (78% при общо 86%), съдиите (34% при общо 66%), екологичните организации (54% при общо 66%), благотворителните организации (35% при общо 64%), адвокатите (34% при общо 47%) и синдикалистите (28% при общо 45%). Страната не е на първо място по доверие към нито една професионална категория. на бг цък http://www.dnes.bg/world/2011/06/21/poj ... i.121951,2
Спор няма ,че пожарникарската професия е една от най - рискованите професии. Обаче като чета някой коментарий под новината не мога да повярвам ,че това е истина
13 от: пожарникар
А за условия на труд да не говорим,обединиха пожарната и гражданска защита а "ЕМЕЛ ЕТЕМ"я напълни тая структура с пенсионирани военни и полицаи, пълни некадърници и много умния "ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ"забрани назначенията в пожарната с цел да се прехвърлят хора от гражданска защита а те нямат нужната подготовка а за заплати и екипировка да не говорим срам и позор че БАД БОИКО УЖ Е ЗАВЪРШИЛ ПОЖАРНИКАР.Техниката е 90% зил и няма пари за нищо, браво управници дакаде ни докарахте!!!!!!!!
......................
Ех, ех... Инспекторите в пожарната - е по неблагодарна работа от тая не съществува! Държавен просяк, липса на всякаква действаща реална нормативна база и държавна форма на легална корупция... И в тая форма най-трудното нещо е да оснатеш неподкупен... ДПК-то да се забрани със закон, ама забранили се кой ще проси парички за подръжка на 100годишните камиончета??? Бляк!
..........................Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
Аватар
clearly
Изгонен
 
Мнения: 3138
Регистриран на: 25 Авг 2009, 20:16

Re: Полицейската работа - призвание или професия

Мнениеот support » 25 Ное 2011, 14:24

Добър ден.

Четохте ли писмото на министър Цветанов до служителите на МВР?
Аз мисля, че лъже, нещо му нямам доверие...
Аватар
support
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Ное 2011, 14:10

Re: Полицейската работа - призвание или професия

Мнениеот ТРЕЗОР » 25 Ное 2011, 20:16

support написа:Добър ден.

Четохте ли писмото на министър Цветанов до служителите на МВР?
Аз мисля, че лъже, нещо му нямам доверие...

Колега , някой служители не си кореспондираме с министъра ;) дай поне малко инфо за това писмо.... :?:
ТРЕЗОР
 
Мнения: 951
Регистриран на: 07 Фев 2009, 12:46

Re: Полицейската работа - призвание или професия

Мнениеот Lord » 26 Ное 2011, 13:43

ТРЕЗОР написа:
support написа:Добър ден.

Четохте ли писмото на министър Цветанов до служителите на МВР?
Аз мисля, че лъже, нещо му нямам доверие...

Колега , някой служители не си кореспондираме с министъра ;) дай поне малко инфо за това писмо.... :?:


Писмото е до всички слежители и би следвало да си запознат с него, но очевидно началството ти е по-флегматично... :P шегувам се ;)
Ето го писмото:

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Lord
 
Мнения: 1211
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:30

Предишна

Назад към Предложения и дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта