marin1 написа:Здравейте, искам да взема отношение по тази тема защото ми е много интересна и според мен много важна. Винаги в системата е имало чантаджий. Според мен те са два вида такива които работят в самата админстрация на министерството и такива които работят в полицейските структори. В администрацията на министерството има напълно ненужни структори с много голям щат, но те се ползват за назначавено на "наши хора" синове дъщери, любовници и т.н. Вие просто нямате представа за какви хора и длъжности става въпрос и с какви привилегии се ползват-жилища, почивки, обучения, командировки в чужбина и т.н.. Но има и едни други за които аз не мога да се премиря. Това са чантаджиите от полицейските структори. Пример- Охранителна полиция СДВР. Ако ги питаш - без тях полицията ще се самозакрие. Чудат се какво да измислят за да си оправдаят заплатата. Главна дирекция ОП. Ами тия какво работят. И там са щатове и заплати- много добри. и т.н. и т.н. Според мен заплати при пенсиониране трябва да вземат само тези които са пряко ангажирани с полицейска работа охранителна , криминална и икономическа в РПУ и ГДБОП. Давам пример 19 години патрул после се мести на друга работа в МВР - да вземе 19 заплати. За административна работа да не се дават заплати и привилегии. Имам състудент от школата който директо след завършването беше назначен в тогавашната ДНП. Цял живот чиновник-на него защо да му се дават заплати. Да го пенсионират като държавен служител - 6 заплати. Истината е че не трябва да се мълчи и постоянно да се подвига този въпрос
Маринчо,не познаваш системата и си се изказал много неподготвен..."Чантаджии" има и в ППД,даже там е пълно с чатнтаджии,които чакат да си отбият смяната,да го преместят от единият в другият крачол и да се прибират да почиват...Ден да мине друг да дойде...Това е чантаджия за мен...Примера,който даваш е несериозен...15 год. или 19 год. патрул,после се мести в ОДЧ и става чантаджия така ли? Това е много нелепо...Работил 15 год. като ППД,увредил си здравето,преназначили го в ОДЧ и край...на този човек му зачеркваме всички социални придобивки...
Имаш ли представа,че тези заплати не са никакъв бонус или привилегия,а са обезщетение....Според теб на тези на които след определен момент трябва да се отрежат обезщетенията,трябва ли да им се разреши да работят на допълнителна работа,трябва ли да им се разреши да откриват фирми и да стават акционери в търговски дружества,защото обезщетението се дава и заради едни такива ограничения по време на службата...
На експерт-криминалистите да отрежат ли получаването на обезщетение при пенсиониране,те чантаджии ли са или не са...В коя категория ги слагаш тях...