Добре, и kuka5 и dsuzunov се хванахте за думите "възможно", "вероятно", не това дискутираме! Според вас риска в работата на експерт съизмерим ли е с риска в работата на ППД, ОР, ПИ ? Съгласен съм с това, че не винаги експерта може да се произнесе по категоричен начин! Знам обаче, че е по лесно да се произнесе по "условен" начин-"възможно", "вероятно"! На един експерт никой в края на отчетен период не му търси установени извършители на престъпления в следствие на работата му. Отчитат посетени местопроизшествия, брой експертизи, експертни справки, изготвени фотоалбуми и т.н. То и при "дознателите", така наречените разследващи полицаи е долу-горе същата работа. Много по-лесно е за един РП да спре ДП срещу НИ, отколкото да го работи срещу ИИ, та понякога стигаме до абсурдни ситуации! Системата е порочна! Измислена, изкуствена! Общо взето всеки гледа от камбанарията си! Преди години бях ППД! Понятие си нямах как е в Криминална! Вървят едни хора насам-нататък, какво става-не е ясно! Излъгах се, почнах МлР, ами друго е! После ОР. Сега им се радвам като идват от патрула и почват МлР! Как е, питам, като поработят 7-8 месеца! Пиете ли по цял ден кафета, мотаете ли се насам-нататък? Абе, казва аз ако знаех нямаше да почна! Ами.... така е