"Въй целият цигански Каменар кара без книжки и солидно дръпнали.Сега се разбира че нямало проблем.
Да е жива и здрава демокрацията."

малкия написа:dakota_ написа:
при заповедите касаещи изпълнение на служебни задължения има две положения,подписваш се,че си запознат и изпълняваш по текста,или отказваш да изпълняваш,биеш си камшика и отиваш да работи там,където работата е концерт по желание.Такова е положението не само при военните...
Чисто хипотетично има поне още две положения. Когато изпълнението на заповедта представлява нарушение на закон и когато изпълнението на заповедта представлява престъпление. Знаеш къде са описани тези две положения и при тях реакцията на получилия заповедта може (и трябва) доста да се различава от описаните от теб варианти. Допускам, че си го пропуснал, защото подобни случаи не са ежедневие. Но си се случват...
bega4kata написа:Демек почва да му се търси цаката на този служител
dakota_ написа:
За заповед,която представлява престъпление не се сещам и сигурно няма такава,но заповеди,които са в нарушение на закона се издават
Може служителят да не изпълни такава заповед,но с такъв служител след това ще се наложи да се работи само според нормативната база и разписаните законни правила.
Бързо ще се отчая и ще го е яд,че не е минало от него,когато е могло,а очаква от закона да мине между капките,когато има такава възможност
Имам такива случаи в практиката си,не съм се сърдил на никой,че иска всичко да е по правилата,но съм го питал след това,защо се сърди,като почна да работя с него само по правилата.
bobi00111 написа:Интересно ми е как стоят нещата с охранителна полиция,правото да спират автомобили им е дадено от ЗМВР чл.52а,за собственост,преглед и т.н.Как се отменя чл. от ЗМВР е интересно.За мен това е поредното популиско изказване,и съвсем скоро това ще бъде признато.Факт е че вече имаме проблеми с тези необмислени изказвания,хората протестират ,че нямаме право да ги спираме.Ако това наистина се случи това ще е най-голямата анархия в държавата,поне аз мисля така.
Назад към Предложения и дискусии
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта