kermit написа:...По-скоро има някакво напрежение между ОР и експертите от НТЛ и между ОР и районните инспектори...
Е, колега Кермит, отдавна следя постовете ти и с доста от тях съм отчасти съгласен, а с някои дори и напълно, но с цитата не съм съгласен в никакъв случай.
Повечето служители в териториална са започнали в ООР и ПК, а всичките ни служители ОР са били униформени, с едно изключение и му личи. Подобво е и при експертите и младши експертите. Абсурдно е там да се появи напрежение, особено след премахване на мл. разузнавачите, защото основно работата и при разкриваемостта на дребните, но ежедневни престъпления отиде в отговорностите на мл.ПИ и ПИ, а и съгласно новата инструкция за работата и организацията на дейността им това е един от приоритетите им.
В интерес на истината относно взаимодействието на РП с останалите колеги от управлението аз също не мога да се оплача, нормализираха се нещата с времето. Факт е, че работим / или купонясваме/ много по-лесно, а и ползотворно /с резултати/ с колеги РП, които преди това са работили при нас, като реални полицаи, просто е факт, защото знаят каква е идеята на работата в полицията, разследването и крайната цел.