Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот GENTATSO » 22 Дек 2010, 23:19

........................... 6.Основното искане през следващата година на СФС МВР да бъде реално увеличение на основното възнаграждение на служителите в МВР.-тъй като допълнителното стимулиране доказа своята неефективност , едностарнчивост и действа демотивирано на състава, като в същия момент за неговото осъществяване се разходва голям административен и материален ресурс.
Гласували
За-
.......................................................................
Това е една от точките приета на събрание на нашето СДвчера , и според нас е крайно време да се повдигне този въпрос и да заеме полагащата му се позиция, наред с функционалния имунитет и куп други проблеми.
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO

Мнениеот Sir Humphrey » 22 Дек 2010, 23:28

GENTATSO написа: като в същия момент за неговото осъществяване се разходва голям административен и материален ресурс.

Абсолютно вярно. Почти всяко хартийче е в два екземпляра (да имаме един резервен, че к'во шъ пра'им иначе без него - светът ще се сгромоляса). При дирекциите с териториални структури е още по-шантаво - разни протоколи пресичат напред-назад по два пъти цяла България, за да получат заветния подпис на директора на съответната дирекция....

Тоя СУЦ се е утепАл да бъде превърнат във вътрешноведомствена електронна услуга...
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот InfoInfo » 23 Дек 2010, 04:14

Sir Humphrey написа:Абсолютно вярно. Почти всяко хартийче е в два екземпляра (да имаме един резервен, че к'во шъ пра'им иначе без него - светът ще се сгромоляса). При дирекциите с териториални структури е още по-шантаво - разни протоколи пресичат напред-назад по два пъти цяла България, за да получат заветния подпис на директора на съответната дирекция....

Тоя СУЦ се е утепАл да бъде превърнат във вътрешноведомствена електронна услуга...

Може и така да е, но има и друга гледна точка.
Появи се проблем - съмнения за злоупотреба на едро с парите за извънредния труд от човек за който никой не е предполагал, че може да направи нещо нередно. Писа се по пресата, дори и тук имаше коментари. Понеже аз водех извънреден труд, на тези протоколи е стоял и моя подпис. Ето ти проблем! Ако беше само в един екземпляр, попаднал в "правилния" човек можеше да се окаже, че на него пише какво ли не, пък после доказвай, че нямаш сестра. Но въпросния протокол се прави в три екземпляра и лицето за което са съмненията нямаше достъп до екземпляра, който оставаше при мен и този отиващ в ЧР.
Относно СУЦ - там също се изисква да се запознаят служителите срещу подпис с оценката, значи пак трябва оценката да я има на хартиен носител. :) Веднъж колежка докато се подписваше установи, че оценката й е тотално сбъркана, оказа се в резултат на техническа грешка. При друг случай, докато съм бил в болница някой беше намалил оценките на служители зад гърба ми. Впрочем, тогава бяха пропуснали да запознаят колегите с оценките и проблема изскочи едва след като парите бяха изплатени. Тогава пак по хартиените носители се разбра на кой етап са променени оценките, а после се установи и кай и защо го е направил.
А с документите на електронен носител могат да се случат какви ли не чудеса, вярвай ми.

Уви, нещата не са еднозначни.
InfoInfo

Мнениеот GENTATSO » 23 Дек 2010, 11:10

Абе направо са си еднозначни , ако основната ми заплата е достатъчно висока например поне с 50% от сегашната изобщо няма да ми пука за СУЦ, МУц и тем подобни защото те ще са много малък процент . тоест ако взимам 1500лв. 100 лева не са малко!!! но нямат същото значение като ако взимам 800. това ми е идеята пък дори и изобщо да не ги взимам ще ми е все тая , щото така разпределени по месеци са направо смешна сума .А и обективноста при поставяне на оценките е АБСОЛЮТНО НУЛЕВА.
ps.цифрите са примерни !
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO

Мнениеот Sir Humphrey » 23 Дек 2010, 19:09

Инфо, прав си. Що се отнася за електронната услуга, наистина не се доизказах какво точно имам предвид. Вместо хилядата тона хартия, която се хаби за всичките протоколи за индивидуално оценяване (не говоря за п-лите за запознаване!), може да се поръча написването на информационна система (не е много сложна и скъпа), в която всеки оценяващ да въвежда оценките, системата автоматично да прави нужните изчисления от гледна точка на 60%:40%, както и изчисляването на дължимите суми, автоматично да генерира п-ли за запознаване и други справочни документи. Същевременно началници от по-високо ниво винаги да имат точна моментна снимка на оценяването в подчинените им звена... И т.н., и т.н..... И всичко това през Internet Explorer...

Между другото, някой наясно ли е кога трябва да се регистрира в деловодството п-л за запознаване? След разпечатването и подписването от страна на оценяващия, или след като последният оценяван се е подписал??
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот dakota_ » 23 Дек 2010, 21:50

По принцип е написано,че оценяващият,запознава служителя с поставената му оценка в 7-дневен срок след нейното утвърждаване.
Запознаването става с полагане на подпис от служителят в протокол по образец...
Но няма да крия,че това оценяване е пародия и не ми е удобно да пиша във форума как и по какъв начин се поставят оценките и какви пазарлъци се правят...
dakota_

Мнениеот kuka5 » 23 Дек 2010, 22:05

dakota_ написа:По принцип е написано,че оценяващият,запознава служителя с поставената му оценка в 7-дневен срок след нейното утвърждаване.
Но няма да крия,че това оценяване е пародия и не ми е удобно да пиша във форума как и по какъв начин се поставят оценките и какви пазарлъци се правят...

Проблема е, че оценяващия е поставен в рамки от процентното съотношение и колкото и да иска лавирането е ограничено...... Аз лично предпочитам да няма такава пародия, като СУЦ-а, това го заявих и на началника ми, но..............
Аватар
kuka5

Мнениеот dakota_ » 23 Дек 2010, 22:13

kuka5 написа:
dakota_ написа:По принцип е написано,че оценяващият,запознава служителя с поставената му оценка в 7-дневен срок след нейното утвърждаване.

Проблема е, че оценяващия е поставен в рамки от процентното съотношение и колкото и да иска лавирането е ограничено...... Аз лично предпочитам да няма такава пародия, като СУЦ-а, това го заявих и на началника ми, но..............

То от тук вече идва и пазарлъка...може да има 100% отличници,но няма как да бъдат всички отличени и става по договаряне,сега ти,утре той...
По-добре да се увеличат заплатите примерно с 30% но да не се дава пълният размер на увеличението ами на базата на поставени оценки,без да се налага лимит на оценките,да може да се дава различен процент в рамките до максималният размер на заплатата....
dakota_

Мнениеот kuka5 » 23 Дек 2010, 22:19

Не ми става ясно само, защо я има разликата между кат. Е и Д и А,Б,В и Г- за едните е 190, а за другите 270, няма логика. За радликата си има основна заплата, това тъпо мислене на тези стратези, за които "разделяй и владей" е основното правило в начина на ръководство е връх на глупостта.......
Аватар
kuka5

Мнениеот nemesis87 » 24 Дек 2010, 16:55

dakota_ написа:То от тук вече идва и пазарлъка...може да има 100% отличници,но няма как да бъдат всички отличени и става по договаряне,сега ти,утре той...
По-добре да се увеличат заплатите примерно с 30% но да не се дава пълният размер на увеличението ами на базата на поставени оценки,без да се налага лимит на оценките,да може да се дава различен процент в рамките до максималният размер на заплатата....

Всяка една разлика в МВР е абсолютно субективна, така че нищо не би се променило към по-добро. "Отличниците" пак ще са същите.
nemesis87

Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот Lord » 10 Фев 2011, 21:31

GENTATSO написа: 30 лв. за 12м са 360 лв точно колкото е финансовото обслужване на малката ми кола ;) - не е нищо :lol:

Няма да стигнат, Гена, няма... :?
Тъй и тъй мечтаем - по-добре едни 5% от 01.07. т.г., а? :D
Последна промяна belyata на 10 Фев 2011, 23:59, променена общо 1 път
Причина: Мненията са преместени от друга тема поради offtopic!
Аватар
Lord

Re: Увеличен порцион-няма ли да го платят най-накрая

Мнениеот коприва » 10 Фев 2011, 22:05

от Lord » преди 19 минути
Тъй и тъй мечтаем - по-добре едни 5% от 01.07. т.г., а?

Много падна мизата бре !!! До преди 1-2 месеца от СФС искаха 50% увеличение на заплатата !!! Погледнете какво писах тогава ,че това ще стане на ,,Куково лято "!!! Трябва да се усавременят порциона,извънредния труд ,като се забрави тавана от 50 ч.,плащането по друга ставка на празничните и нац. празници наряди и тогава ще има по-големи заплати ,изработени със собсвенния си труд !!!
Последна промяна коприва на 10 Фев 2011, 22:10, променена общо 1 път
Аватар
коприва

Мнениеот Lord » 10 Фев 2011, 22:09

Ааааааа, колега, горецитираното мнение си е лично мое. Изобщо нямам ангажимент към който и да е от легалните или нелегални синдикати. Само си мечтая, нали има свобода на мечтите, поне за сега. ;)
Аватар
Lord

Мнениеот kuka5 » 10 Фев 2011, 22:14

коприва написа:от Lord » преди 19 минути
Тъй и тъй мечтаем - по-добре едни 5% от 01.07. т.г., а?

Много падна мизата бре !!! До преди 1-2 месеца от СФС искаха 50% увеличение на заплатата !!! Погледнете какво писах тогава ,че това ще стане на ,,Куков ден"!!! Трябва да се усавременят порциона,извънредния труд ,като се забрави тавана от 50 ч.,плащането по друга ставка на празничните и нац. празници наряди и тогава ще има по-големи заплати ,изработени със собсвенния си труд !!!

Ти тогава не го искаше това увеличение, нали и даже беше против, не хвърляй камъни по градина в която си орал и ти. Иначе, аз съм на противоположното на твоето мнение, извънредния труд и порциона са едни прости добавки, истината се крие в повишаване на основната заплата, която да бъде актуална на инфлационните процеси и дава право на едно нормално съществуване, казвам нормално, защото пак повтарям, никаде по света полицаите не са в групата на високо платените........
Аватар
kuka5

Мнениеот коприва » 10 Фев 2011, 22:25

от Lord » преди 7 минути

Ааааааа, колега, горецитираното мнение си е лично мое. Изобщо нямам ангажимент към който и да е от легалните или нелегални синдикати. Само си мечтая, нали има свобода на мечтите, поне за сега.

Напълно уважавам личното ти мнение ,но със свалянето на мизата от 50% на 5% ще ядосаш,, изявени синдикалисти "! А на КУКА-та ще кажа ,че никога не съм се отмятал от думите си и вярвам ,че точно тези ,,нищожни добавки " ,ще ни увеличат заплатата , а не химерните 50% !!! kl) :idea: kl)
Аватар
коприва

Мнениеот kuka5 » 10 Фев 2011, 22:31

коприва написа:Напълно уважавам личното ти мнение ,но със свалянето на мизата от 50% на 5% ще ядосаш,, изявени синдикалисти "! А на КУКА-та ще кажа ,че никога не съм се отмятал от думите си и вярвам ,че точно тези ,,нищожни добавки " ,ще ни увеличат заплатата , а не химерните 50% !!! kl) :idea: kl)

С теб се познаваме лично и смея да твърдя, че ти беше един от изявените синдикалисти и с новото си поведение ми заприличваш на хамелеон...
Аватар
kuka5

Мнениеот коприва » 12 Фев 2011, 08:05

Хората с които тръгнахме и тези с които тогава разговарях ,знаеха много добре моето мнение за увеличението на заплатите от първите ни 6 искания !!! И тогава и сега моето мнение е , че в тази криза ,в тази стагнация и при този недоимък,безработица и ниски заплати на гражданите , никой няма да ни увеличи така драстично заплатите ! Моля те попитай хора от нашето Синдикално дружество и тогава ме наричай хамелион !!! Не бъркайте мечтите и еуфорията с реалността и здравия разум !!! ;)!
Аватар
коприва

ПредишнаСледваща

Назад към Предстоящи събития