стачната готовност

стачната готовност

Мнениеот manja » 03 Юли 2020, 11:38

Писал съм неколкократно за проведената реформа в МВР от Бъчварова - ПЪЛЕН ПРОВАЛ. И сега като сме в стачна готовност - ДА ПОПИТАМ, защо никой не отговори на въпроса кой консултира г-жа министърката ТОГАВА, (НАЛИ ИМА СЪГЛАСУВАЛ, ИЗГОТВИЛ- ПОКАЖЕТЕ НИ ДОКУМЕНТА, КОЙ ПРЕДЛОЖИ) та изведе част от състава от полето на ЗМВР и ВНЕСЕ ХАОС. Кой подписа така, че сержантите дето бяха взимат заплати по-големи от тези на офицерите с допуснтатата гпешка да им се начисляват по два пъти сумата от 120 лв.за храна и просуженото време. Кой допусна това финансово разхищение в МВР. Това не е ли щета на бюджета ? Защо се премахна параграф 86 ? Защо не работят всички по ЗМВР, а САМО ТРУДА КАТО ВИД ДА Е КАТЕГОРИЗИРАН. ЩОМ СИ НА БЮРО -3-ТА КАТЕГОРИЯ ? Нещата са прости и ясни, но никой не иска ред. Тия от ДПНД а и други искат да си стоят до 100 години на хубавите местенца, с големите заплати и бръщолевене на глупости. И писаници, писаници и БЮРОКРАЦИЯ - АНАЛИЗИ, СТАТИСТИКИ И СТЪКМИСТИКИ. ДО КОГА ?
manja
 
Мнения: 47
Регистриран на: 28 Яну 2011, 15:06

Re: стачната готовност

Мнениеот paolon » 07 Юли 2020, 17:12

""Кой подписа така, че сержантите дето бяха взимат заплати по-големи от тези на офицерите с допуснтатата гпешка да им се начисляват по два пъти сумата от 120 лв.за храна и просуженото време."""
Сигурен ли си за това?
Аватар
paolon
 
Мнения: 1475
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:48

Re: стачната готовност

Мнениеот manja » 06 Авг 2020, 16:35

paolon написа:""Кой подписа така, че сержантите дето бяха взимат заплати по-големи от тези на офицерите с допуснтатата гпешка да им се начисляват по два пъти сумата от 120 лв.за храна и просуженото време."""
Сигурен ли си за това?

Да. Говоря за преобразуваните /след отпадането на параграф 86/ на мл.инспектори или т.нар.сержанти /шофьори, тех.сътрудник-деловодител и тех-сътрудник в ЧР, както и хората които бяха офицери без да имат висше образование. С проведената реформа заплатите им се запазиха и станаха основни. Към тях понеже преминават по КТ допълнително им се начислява 5% добавка за работа в МВР и 120 лв. за храна. Те всички получават големи заплати и съществуват дразги в колективите с другите стари ЛРТП-та. Тези хора са в списък и се водят на отчет в ЧР и техните заплати се увеличават с около 3% точно поради тази причина. Виж с преобразуваните колеги от офицери по ЗМВР в такива по ЗДСл не стои така въпроса и те искат да се върнат по ЗМВР но немогат, докато ония преобразувани по КТ в ЛРТП и дума не дават да се върнат по ЗМВР. хората без висше образование спечелиха, тия с више - не - те загубиха.
И тук е момента да кажа, че трябва да се даде и шанс на колегите офицери които желаят да се върнат по ЗМВР като изкарат курс за ППП и заемат вакантните места а не да се докарват външни. Хората не могат да хванат категорията поради факта че са заели длъжнотсти за които тогава не са ги пращали на школа.
manja
 
Мнения: 47
Регистриран на: 28 Яну 2011, 15:06


Назад към Предстоящи събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта