Lord написа:police_mans написа:...Уважаеми гражданино,колегите полицаи са нарушили ЗМВР!...
Не мисля, че си колега, но ако си - това говори лошо за кадровиците, първоначалната подготовка и обучението без откъсване от работа, което си получил и би следвало да получаваш перманентно.
В ЗМВР има куп текстове, в които е записано, че конкретиката по изпълнението им се регулира от подзаконови актове, в т.ч. и инструкции, както и срока, в който следва да се обнародват и влязат в сила, така че няма никакво нарушение на ЗМВР, в разисквания казус.
А, в конкретния случай съвсем не спамя, защото само отговарям на конкретен въпрос на колегата ми
paolon, когото достатъчно уважавам.
Относно Лекс-а, регистриран съм във форума там от 2006 г. и не само не съм ставал за смях, но напротив доста юристи с купени дипломи са ставали смешни, дебатирайки с мен, а и с други полицаи нормативната база на МВР, както и наказателното право и процес.
Повече в обяснителен режим няма да влизам и пиша. Бъди здрав!

Аз също не мисля,че си колега или ако си колега не си компетен по този казус!
Включих се да обясня на колегите с полицейски правомощия,че пишеш неща,които не отговарят на истината в конкретния случай!
Този текст постнат от теб и взет от ИНСТРУКЦИЯ № Iз-1143 ОТ 4 МАЙ 2011 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА КОНВОЙНАТА ДЕЙНОСТ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Чл. 9а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) (1) Полицейските органи не конвоират, а отвеждат, довеждат и съпровождат лица:
1. издирени и установени по чл. 58, ал. 1, т. 1 - 5 от Правилника за прилагане на Закона за Министерството на вътрешните работи (ДВ, бр. 47 от 2006 г.), както и лицата, по отношение на които е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от орган на съдебната власт;
2. по реда на чл. 65, ал. 1 ЗМВР;
3. за които е постановено принудително довеждане от разследващ полицай по реда на НПК в района на действие на районно управление "Полиция" (РУП) на ОДМВР/СДВР, гранично полицейско управление (ГПУ) на РДГП и РУТП на ГДНП;
4. когато това изрично е предвидено в закон или международен договор, по който Република България е страна.
(2) За осъществяване дейността по ал. 1 компетентните полицейски органи издават заповед съгласно приложение № 1а.
(3) Лицата по ал. 1, т. 1 се предават в най-близкия следствен арест или териториално звено за охрана на Министерството на правосъдието (ТЗО - МП).
Няма нищо общо с обсъждания казус и ако имаш правна подготовка ще прочетеш един по един текстовете и ще разбереш,какви лица касае инструкцията - било пуснати за издирване,издирени... чети внимателно. Тези лица описани в инструкцията нямат нищо общо с обсъдания казус на младежа и тази инструкция не може да се прилага по неговия казус!
Обясних как се процедира по повдигнатия от младежа казус и се радвам,че няма да влизаш повече в обяснителен режим,защото не си подгтовен по казуса.
Като казах Лекса,споменах за юристите в Лекса! Не си сред юристите в Лекса,но е добре,че си регистриран там за да може да се позлваш от опита на юристите в Лекса. Ако имаш съмнения в моята правота по казуса,пусни тема в Лекса и следи отговорите по темата за да рзбереш,че си в пълна грешка и не е проблем човек да сгреши,проблем има когато не осъзнава грешката си продължава да пише ли пише.
Приятелски поздрави и от мен и нека спрем до тук