Работа в МВР

Работа в МВР

Мнениеот Борислав » 24 Юни 2018, 15:03

Добър ден! Нов съм в този форум и ще се радвам, ако "ударите" едно рамо. Обмислям от известно време за постъпване на работа в редиците на МВР. Четох доста в официалния сайт, запознат съм с основните изисквания по кандидатсванията, основно за категория - Е. Както казах не съм запознат, информацията е огромна и конкретните ми питания са :
Какво е нужно да се завърши за да се работи - Криминология и Криминалистика (видях тук из темите, че такава длъжност в МВР нямало) но ще го използвам за да разберете питането ми.
Задължително ли трябва да се завърши МВР академия или може и университет, който предлага юридическо образование.
Завършил съм бакалавър в Национална Спортна Академия" Васил Левски", университетът предлага магистърска програма - "Спорт и сигурност", тя ще ми бъде ли достатъчна за гореспоменатите дмъжности.?
От сайта на МВР, което успях да разбера, че кандидатсванията за набиране за служители е март и септември. Приемът за студенти в академията на МВР е до 22 юни?


Ще съм благодарен, да споделите мнение, как е най-добре да се случи градацията при кандидатсването за длъжност в МВР.

Отново благодаря, въпросите станаха повечко, но смятам, че тук ще получа конкретни отговори.
Лека и успешна нова седмица на всички.
Поздрави!
Борислав
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Юни 2018, 14:45

Re: Работа в МВР

Мнениеот Lyubo Petrov » 08 Юли 2018, 23:37

Здравей колега първо не е задължително да си завършил Академията на МВР, относно криминология много зависи за какъв специалист е обявен конкурс дали за дактилоскопия, комп. специалист иконом.престъност и други да не ги изброявам от това зависи. Дали твоята диплома от НСА ще ти свърши работа незнам!
Това е едно от условията за който питаш :
Да притежават завършено висше образование с минимална образователно-квалификационна степен „бакалавър“ - съгласно чл. 42, ал. 1, т. 1, б. „б“ от Закона за висшето образование;

Успех!
Любомир Петров - ОДМВР Русе
Аватар
Lyubo Petrov
 
Мнения: 14
Регистриран на: 07 Фев 2018, 18:00

Re: Работа в МВР

Мнениеот кпц » 11 Юли 2018, 19:53

Lyubo Petrov написа:Здравей колега първо не е задължително да си завършил Академията на МВР, относно криминология много зависи за какъв специалист е обявен конкурс дали за дактилоскопия, комп. специалист иконом.престъност и други да не ги изброявам от това зависи. Дали твоята диплома от НСА ще ти свърши работа незнам!....

Криминологията в МВР вече почти умря. Доказателството е, че я премахнаха от името и структурата на НИКК и институтът стана НИК.
Остана ни криминалистиката. Дипломата от НСА формално става за там и длъжности в криминална полиция. Зависи много и от структурата /съответната Областна дирекция/, за която се кандидатства. В София, разбираемо има най-много места и най-чести конкурси.
Нелош вариант е и участие в конкурс за обикновен полицай, където изискват само средно образование, и с последващо израстване в по-висока длъжност, изискваща висше образование и чрез друг конкурс.
За задалия въпроса - набирането на служители не е март и септември, а когато обявят конкурс на сайта.
кпц
 
Мнения: 254
Регистриран на: 21 Юли 2014, 14:32

Re: Работа в МВР

Мнениеот Lyubo Petrov » 12 Юли 2018, 21:10

КПЦ благодаря за уточнението.
Любомир Петров - ОДМВР Русе
Аватар
Lyubo Petrov
 
Мнения: 14
Регистриран на: 07 Фев 2018, 18:00

Въпрос относно постъпване на държавна служба.

Мнениеот Pa3y3HaBa4 » 29 Сеп 2018, 15:22

Здравейте на всички настоящи и бивши служители на МВР. Искам да попитам всички Вас един заинтригуващ въпрос. Според вас има ли вероятност да приемат младо момче, току що завършило средно образование в системата? Има ли повод за дискриминация по повод възрастта му?
Pa3y3HaBa4
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Сеп 2018, 15:01


Назад към Професионални теми, съвети и помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта